Amsterdamin kaupunginosat ja alueet: Jordaan

Mihin kanavakehä päättyy, siitä alkaa Jordaanin kaupunginosa. Aikaisemmin työläiskaupunginosana tunnettu alue on nykyisin varsin suosittu kulttuurikaupunginosa. Kanavien Prinsengracht, Brouwersgracht, Nassaukade ja Leidsegracht rajaama Jordaan on charmikas naapurusto, jonne kannattaa suunnata ihan vain kävelylle. Alueelta löytyy paljon kivoja kahviloita ja ravintoloita sekä taitelijoiden gallerioita.

Jordaanissa sijaitsee talo, jossa Anne Frank piileskeli natseja toisen maailmansodan aikana. Anne Frankin talon vieressä taas on Westerkerk, eli ”länsikirkko”, jonka 85 metriä korkeaan torniin on mahdollista kiivetä ihastelemaan maisemia. Westermarkt –aukiolta alkava Rozengracht on ehkäpä Jordaanin tunnetuin katu kauppoineen ja gallerioineen. Myös monet hyvät ravintolat, kuten hollantilainen Moeders ja italialainen Mazzo sijaitsevat Rozengracht- kadun varrella.

Toinen mielenkiintoinen katu on hieman pohjoisemmassa osassa Jordaania sijaitseva Westerstraat. Designin ystävä löytää tältä kadulta esimerkiksi Anno– ja Moooi–designliikkeet. Hyviä lounaspaikkoja ovat salaattibaari SLA sekä erinomaista hummusta tarjoileva Hummus Bistro D&A.

Westerstraatin alkupäässä kanavakehän suunnasta tultaessa on Noordermarkt, jossa järjestetään maanantaisin kirpputori ja lauantaisin suosittu Farmer´s market. Lähistöltä löytyy myös paljon pieniä ja tunnelmallisia pubeja.

Lue lisää:

Jasmina Toivonen

Jasmina Toivonen on Amsterdamissa asuva vaikuttajamarkkinoinnin ammattilainen, joka rakastaa meditointia, kissameemejä ja vahvaa kahvia.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *