Amsterdam lasten kanssa

Amsterdam sopii hyvin matkakohteeksi lapsiperheille. Lapsista on kiinnostavaa tarkastella piparkakkutalomaista kaupunkimiljöötä vaikkapa kanaalien kiertoajelun lomassa. Esimerkiksi Pancake Boat järjestää joka keskiviikko lapsille suunnatun kahden tunnin kiertoristeilyn, jossa on tarjolla pannukakkubuffet.

Kaupungin rento ilmapiiri ja turvallinen ympäristö sopii hyvin lapsille. Amsterdamissa on mahdollista vuokrata myös pyöriä, joissa on lapsikori edessä. Pyörävarkauksia kannattaa kuitenkin varoa, sillä ne ovat yleisiä ja etenkin lapsikori on helppo varastaa.

Vilkkaamman lapsen kanssa matkustaessa kannattaa olla erityisen varovainen ydinkeskustan vilskeessä, sillä kapeilla kujilla ajavat autot ja ohi kiitävät pyörämassat tekevät liikenteestä melko kaoottisen.

Lue lisää:

Heurekan tapainen tiedepuisto NEMO on etenkin lapsiperheille vierailemisen arvoinen paikka. Interaktiivisessa tiedepuistossa viihtyy niin lapsi kuin aikuinenkin. Lopuksi kannattaa käydä myös ihastelemassa kaupungin yli aukeavaa maisemaa NEMOn kattoterassilta.

Amsterdamissa on myös Hollannin vanhin eläintarha Artis ZOO, jossa on nähtävillä yli 700 eläinlajia. Eläintarhaan pääsee esimerkiksi päärautatieasemalta lähtevällä raitiovaunulla 9. Eläintarha on “Artis” -pysäkin vieressä.

Kesäkansa suuntaa usein nauttimaan kaupungin viihtyisistä puistoista, kuten Vondelparkista. Grillaaminen on useissa puistoissa sallittua ja aurinkoisina päivinä puistot täyttyvätkin iloisesta picnic-kansasta. Erinomaisen vierailukohteen lapsiperheille tarjoaa myös kaupungin laidalla sijaitseva Amsterdamse Bos (Suom. Amsterdamin metsä), jonka alueelta löytyy paljon kivoja aktiviteetteja, kuten kanoottiajelua, seikkailupuisto, vuohitila ja uimapaikka.

Lue lisää:

Päiväretket Amsterdamin lähialueille tarjoavat myös lapsiperheille hauskaa ajanvietettä. Suunnaksi voi ottaa esimerkiksi Zaanse Schans –tuulimyllykylän tai aurinkoisena kesäpäivänä Zandvoort –hiekkarannan.

Lue lisää:

 Vaikka ravintolat ovat yleisesti ottaen Amsterdamissa melko aikuiskeskeisiä ja lastenannoksia voi olla vaikea saada, kaupungista löytyy kuitenkin monia lapsille sopivia ravintoloita ja kahviloita.

Lapsiystävällisiä ravintolavinkkejä:

MOOK Pancakes

Amerikkalaisia pannukakkuja, joissa voi räätälöidä lapsille sopivan pannukakun.
Missä: De Clercqstraat 34

Boerderij Meerzicht

Amsterdam Bos –puistossa sijaitseva satumainen pannukakkutalo tarjoilee maailman parhaita pannukakkuja viehättävässä rauhallisessa miljöössä.
Missä: Koenenkade 56

MiniMarkt

Konseptikauppa, joka toimii tapaamis- ja leikkipaikkana, lasten kampaamona ja kahvilana. Tarjolla lounasmenu sekä lapsille että aikuisille.
Missä: Beethovenstraat 5A

Pllek

Luovan Amsterdam Noord –teollisuusalueen viihtyisä ravintola Plekk tarjoaa sunnuntaisin klo. 13–17 välillä erilaisia aktiviteetteja lapsille peleistä maalaamiseen.
Missä: TT Neveritaweg 59

Café-Restaurant Amsterdam

Ravintolassa tarjolla erillinen menu lapsille.
Missä: Watertorenplein 6

Moeders

Hollantilaista perinteistä ruokaa tarjoileva Moeders (suomeksi ”äidit”) sopii hyvin myös lapsiperheille.
Missä: Rozengracht 251

Jasmina Toivonen

Jasmina Toivonen on Amsterdamissa asuva vaikuttajamarkkinoinnin ammattilainen, joka rakastaa meditointia, kissameemejä ja vahvaa kahvia.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *