Elokuviin Amsterdamissa

Suosittuja Hollywood-elokuvia, eurooppalaisia laatufilmejä, ranskalaisia klassikoita, ulkoilmaesityksiä, elokuvafestivaaleja ja kokemuksia virtuaalitodellisuudesta – elokuvasta nauttivalle Amsterdam tarjoaa tätä kaikkea!

Joitakin dubattuja lastenelokuvia lukuun ottamatta, Amsterdamin elokuvateattereissa elokuvat esitetään niiden alkuperäiskielellä. Tunnetuin elokuvateatteriketju on nimeltään Pathé. Amsterdamissa Pathé –elokuvateattereita on yhteensä neljä, joista tunnetuin on Rembrandtpleinillä sijaitseva Pathé Tuschinski, jonka charmikkaasta Art Deco –tyylisestä miljööstä ei voi olla viehättymättä.

Entiseen De Hallen -raitiovaunuhalliin perustettu De Filmhallen –elokuvateatteri on Hollannin suurin itsenäinen elokuvateatteri. De Filmhallenin ohjelmisto ulottuu aina Hollywood-elokuvista Eurooppalaisiin laatuelokuviin. De Filmhallen on osa De Hallenin kulttuurikompleksia, joka toimii median, kulttuurin, muodin ja kulinarismin keskuksena.

Keskustassa Prinsengrachtilla sijaitsevan, jo vuonna 1929 perustettu De Uitkijk –elokuvateatterin tarjonnasta taas löytyy art house-elokuvia, itsenäisiä elokuvia ja ranskalaisia klassikoita. De Uitkijk ja De Filmhallen kuuluvat Cineville-liittoon, johon kuuluvat näiden lisäksi myös esimerkiksi Amsterdamissa sijaitsevat elokuvateatterit Melkweg, The Movies, Rialto, LAB111 sekä EYE. Amsterdam Noordissa sijaitseva EYE on elokuvahistorian museo, jossa on mahdollisuus tutustua elokuvahistorian saloihin.

Tai sitten voi lähteä seikkailemaan virtuaalitodellisuuteen. Amsterdamissa sijaitsee nimittäin Euroopan ensimmäinen virtuaalitodellisuuselokuvateatteri, jossa 360 astetta kääntyvät tuolit ja VR-lasit ja kuulokkeet tempaavat katsojan aivan uudenlaiseen elokuvakokemukseen. Erilaisia elokuvakokemuksia tarjoaa myös lukuisat ulkoilmaelokuvan tapahtumat, joita järjestetään kesäisin useita. Ulkoilmaelokuvasta voi päästä nauttimaan esimerkiksi Plekk –kahvilan järjestämissä tapahtumissa, syyskuussa järjestettävillä West Beach –elokuvafestivaaleilla tai On The Roof –elokuvafestivaaleilla, jotka järjestetään VU –yliopiston katolla.

Pathé TuschinskiReguliersbreestraat 26–34

De FilmhallenHannie Dankbaarpassage 12

De UitkijkPrinsengracht 452

MelkwegLijnbaansgracht 234a

The MoviesHaarlemmerdijk 161

RialtoCeintuurbaan 338

LAB111Arie Biemondstraat 111

EYEIjpromenade 1

VR CinemaOosterdokskade 5

Jasmina Toivonen

Jasmina Toivonen on Amsterdamissa asuva vaikuttajamarkkinoinnin ammattilainen, joka rakastaa meditointia, kissameemejä ja vahvaa kahvia.