Amsterdamin kaupunginosat ja alueet: De 9 Straatjes

De 9 Straatjes on nimensä mukaisesti yhdeksän katua kattava alue, mikä tunnetaan ennen kaikkea viehättävästä tunnelmasta sekä ainutlaatuisista designer-putiikeista, taidegallerioista ja korukaupoista.

Nämä yhdeksän persoonallista katua ovat nimeltään Reestraat, Hartenstraat, Gasthuismolensteeg, Berenstraat, Wolvenstraat, Oude Spiegelstraat, Rijnstraat, Huidenstraat ja Wij de Heisteeg. Katujen nimet ovat perua siellä aiemmin kukoistaneesta nahkateollisuudesta – esimerkiksi Huidenstraat on suomeksi ”nahkakatu”, Berenstraat ”karhujenkatu” ja Wolvenstraat ”susienkatu”.

9 Straatjes on vintage-shoppailijan paratiisi ja alueelta löytyykin esimerkiksi suositut vintage-kaupat Episode ja Bij ons Vintage. Kauneustuotteita kannattaa käydä hankkimassa Skins Cosmeticsilta, joka on erikoistunut tuotteisiin, jotka eivät välttämättä ole tunnettuja Hollannissa, mutta omaavat ikosen aseman jossain toisessa maassa. Toinen suositeltavan arvoinen liike on nimeltään MARIE-STELLA-MARIS, jonka ekologinen luonnonkosmetiikka tukee puhtaan juomaveden hanketta.

EpisodeBerenstraat 1

Bij ons VintageReestraat 13

Skins CosmeticsRunstraat 11

MARIE-STELLA-MARISKeizersgracht 357

Shoppailun lomassa kannattaa piipahtaa myös jossakin alueen uniikeista pikkukahviloista. Hyviä lounaspaikkoja ovat pieni mutta viityisä Toos & Roos –ravintola sekä eri maailmankolkkien pannukakkuihin erikoistunut Pancakes! Amsterdam. Laadukasta kahvia arvostavan kannattaa käydä kulauttamassa kupponen alas Screaming Beansissa.

Toos & RoosBerenstraat 36

Pancakes! AmsterdamBerenstraat 38

Screaming BeansHartenstraat 12 

 

Jasmina Toivonen

Jasmina Toivonen on Amsterdamissa asuva vaikuttajamarkkinoinnin ammattilainen, joka rakastaa meditointia, kissameemejä ja vahvaa kahvia.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *