Amsterdamin markkinat ja kirpputorit

Amsterdam on kirpputorien ja markkinoiden keidas! Erilaisia markkinoita järjestetään ympäri kaupunkia joka viikko. Tarjontaa on monipuolisesti aina vaatteista taiteeseen, kirjoihin, kukkiin ja tuoreisiin elintarvikkeisiin. Tässä listattuna markkinoista parhaimmat! 

IJ-HALLEN

Euroopan suurin kirpputori järjestetään kerran kuukaudessa Amsterdam Noordissa, IJ-Hallen –teollisuushallissa. Sisäänpääsymaksu on 5 euroa. IJ-Halleniin kannattaa suunnata joko aikaisin aamusta tai myöhään iltapäivällä, kun myytävien tavaroiden hinnat tippuvat alas. Aikaa kannattaa varata hyvin, sillä suurella kirpputorilla vierähtää nopeasti tovi jos toinenkin.

Missä: Tt. Neveritaweg 15

WATERLOOPLEIN

Waterlooplein-aukiolla on ulkoilmakirpputori arkisin ja lauantaisin klo. 9:30–18:00. Kirpputorilla myydään kierrätysvaatteita ja koristetavaroita. Waterloopleinin kirpputorilta saa ostettua hyväkuntoisen pyörän noin 70-120 eurolla.

Missä: Waterlooplein

FARMER´S MARKET

Lauantaisin klo. 9:00 – 15:00 Noordermarktilla järjestetään Farmer´s Market, jonka herkullisesta tarjonnasta löytyy muun muassa luomukanamunia, tuoretta kalaa, kotitekoisia kakkuja, juustoa, leipää, hunajaa, yrttejä, mausteita ja pähkinöitä.

Missä: Noordermarkt

ALBERT CUYP

Albert Cuyp –markkinat on järjestetty jo vuodesta 1904 ja tänä päivänä valikoimasta löytyy kaikkea aina tuoreista hedelmistä ja kasviksista vaatteisiin ja kosmetiikkaan. Markkinat ovat auki arkisin ja lauantaisin klo. 9:30 – 17:00.

Missä: Albert Cuypstraat

WESTERMARKT

Kerran viikossa Jordaanissa Westerstraat-kadulla järjestettäviltä tekstiilimarkkinoilta voi tehdä laadukkaita vaatelöytöjä ja toisinaan voi löytää jopa aitoja design-luomuksia edulliseen hintaan. Markkinat ovat auki joka maanantai klo. 9:00 – 13:00.

Missä: Westerstraat

KUKKAMARKKINAT

Maailman ainoat kelluvat kukkamarkkinat ovat ilahduttaneet ihmisiä jo vuodesta 1862. Singel-kanaalin päällä kelluvista kojuista voi tehdä värikkäitä löytöjä arkisin ja lauantaisin klo. 9–17:30 sekä sunnuntaisin klo. 11:30–17:30.

Missä: Singel 600–630

KIRJAMARKKINAT

Kirjojen lisäksi näiltä perjantaisin klo. 10:00 –18:00 järjestettäviltä kirjamarkkinoilta voi löytää myös vanhoja lehtiä, julisteita ja karttoja. Vaikka suurin osa kirjoista onkin hollanniksi, markkinoilta löytyy myös valikoima kirjoja englannin, ranskan ja saksan kielillä.

Missä: Het Spui

TAIDEMARKKINAT

Alkuperäisiä taideteoksia ja pieniä öljyvärimaalauksia. Veistoksia, koruja ja keramiikka. Tätä kaikkea ja paljon muuta tarjoaa sunnuntaisin klo. 10:00 –17:00  Spui -aukiolla järjestettävät taidemarkkinat.

Missä: Het Spui

 

 

Jasmina Toivonen

Jasmina Toivonen on Amsterdamissa asuva vaikuttajamarkkinoinnin ammattilainen, joka rakastaa meditointia, kissameemejä ja vahvaa kahvia.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *