Zürichin joki- ja järviuimalat

Zürichin kesään kuuluu ehdottomasti järvi ja joki. Heti kun aurinko lämmittää, alkavat rannat täyttyä. Uimaan voi toki mennä mistä tahansa kohdasta järvensivua, mutta jos kaipaa pukukoppeja, suihkua ja kahvilaa, on paikkoja tarjolla kaupungin alueella useita. Monet paikat tarjoavat myös iltaohjelmaa varsinaisen uima-ajan jälkeen, on paljasjalkabaaria ja bändien keikkoja.

Badi Mythenquai

Zürichissä hiekkarantoja on vähän, mutta Mythenquain rantauimalassa sellainen on. Järvessä on hyppytorni huimapäille, mutta myös matala alue pienille polskijoille. Uimalan alueella on mm. leikkikenttä, grillipaikkoja ja ravintola.

Missä: Mythenquai 95

Strandbad Mythenquai © Zürich Tourism

Seebad Enge

Engen uima-alueelta on suorat näkymät Alpeille ja tänne pääsee uimaan kaikkina vuodenaikoina, talvella lämpiää myös sauna. “Uimala” on yksinkertainen laiturirakennelma baarilla. Engessä voi myös joogata, käydä kuuntelemassa livemusiikkia. Baari tarjoaa aamupalaakin, sekä kevyttä kesälounasta.

Missä: Mythenquai 9

Seebad Enge iltatapahtuma © Zürich Tourism

Schanzengraben Zürich

Schanzengraben on yksi Zürichin erikoisimmista uimapaikoista – ja vain miehille. Jokiuimala vanhan kasvitieteellisen puiston vieressä on pikemminkin vanha vallihauta keskellä kaupunkia. Iltaisin aukeaa Rimini-Baari, joka on myös avoinna naisille.

Missä: Badweg 10

Frauenbadi Stadthausquai

Frauenbadi eli naisten uimala on vastapooli Schanzengrabenille. Puinen vanha uimahuone on Limmat-joen varrella ja auringossa lekottelun sekä uima-mahdollisuuden lisäksi palveluihin kuuluvat mm. pieni kirjasto ja ravintola. Iltaisin on päivästä riippuen konsertteja, tanssia tai Barfussbar eli paljasjalkabaari ja mukaan pääsevät myös miehet.

Missä: Stadthausquai 12

Frauenbad Stadthausquai© Zürich Tourism
Barfuss Bar Frauenbad © Zürich Tourism

Flussbad Unterer Letten

Zürichin vanhin uimalaitos 1900-luvun alkupuolelta Limmat-joen varrella. Paikoittain kova virta. Paikasta löytyy myös allas lapsille, kioski, josta saa grilliruokaa, salaatteja ja pastaa. Kesäiltaisin myös täällä on erilaisia tapahtumia ja näytetään myös open-air elokuvia. Unterer Letten on poikkeus muiden uimapaikkojen joukossa: ei sisäänpääsymaksua.

Missä: Wasserwerkstrasse 141

Flussbad Unterer Letten © Zürich Tourism

Flussbad Oberer Letten

Erittäin suosittu uima- ja kesäpäivän viettopaikka Zürichissä Limmat-joen varrella, lähellä keskustaa. Jos haluat omaa rauhaa, tämä ei ole se paikka, aurinkoa otetaan vieri vieressä. Uimisen lisäksi uimalassa voi pelata rantalentopalloa. Lähellä on baari ja ravintola Panama, josta saa snäkkiä ja juomia. Kuten Flussbad Unterer Letteniin, tännekin on vapaa pääsy.

Missä: Lettensteg 10

Flussbad Oberer Letten © Zürich Tourism

Seebad Utoquai

Järvipromenadin varrella oleva Utoquain järviuimala on Zürichin vanhin uimalaitos, rakennettu toista sataa vuotta sitten, 1890. Uimala tarjoaa järviveden lisäksi ponnahduslautoja, ponttooneja joilla levähtää, sekä kaksi pientä allasta uimataidottomille, yksi miehille ja toinen naisille. Yläterassit on myös jaettu sukupuolen mukaan.

Missä: Utoquai 50

Seebad Utoquai © Zürich Tourism

Strandbad Tiefenbrunnen

Järven oikealla puolella Zürichin suurin järviuimala-alue keskellä puistoa. Uimataidottomille on oma alueensa, lapsille kahluuallas ja vesiliukumäki. Täällä käy paljon lapsiperheitä, varsinkin pienten lasten kanssa. Wellnes-puolelta löytyy sauna, hierontaa, pilatesta ja joogaa. Lainata voi myös sup-laudan. Nudisteille on oma aurinkoterassi. Ravintolasta saa apetta, jos nälättää, illalla laitetaan grilli päälle.

Missä: Bellerivestrasse 200

Liisa Helve-Sibaja

Liisa Helve-Sibaja on Sveitsissä vuosikausia asunut toimittaja, Hausfrau – kotona Sveitsissä -kirjan kirjoittaja, suomen opettaja ja bloggaaja. www.palasuklaata.com

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *