Zürichin näköalapaikat

Uudessa kaupungissa on tietenkin kiva käydä katsomassa paikkaa eri kulmista. Zürichissä näköalapaikkoja on sekä ilmaisia että maksullisia, lähellä ja vähän kauempana.

Uetliberg

Zürichin kotivuori Uetliberg on yksi kaupungin suosituimmista näköalapaikoista. Sinne pääsee keskusasemalta junalla parissa kymmenessä minuutissa. Itse tasanteelle on pieni nousu ja edessä avautuvan näköalan ihailu ilmaista. Jos haluat kiivetä vielä 70 m korkeammalle torniin, siitä velotetaan 2 frangia.

Lindenhof

Lindenhofin kukkula on vanhassakaupungissa, Limmat-joen vasemmalla sivulla. Täältä näet kaupungin oikealle puolelle ja mm. yliopistorakennnukset, hyvällä säällä osan Alpeista. Roomalaisetkin havaitsivat paikan hyväksi ja rakensivat aikanaan tähän linnakkeen.

  • Missä: Schipfe-kadun yläpuolella Limmat-joen vasemmalla puolella

Polyterrasse

Jos et ole vielä päässyt Zürichissä vuoristojunaan, niin muutaman minuutin matka Polyterrasselle hoituu punaisen kulkuneuvon kyydissä. ETH:n eli teknillisen korkeakoulun ulkoterassi on mainio paikka luoda katse kaupunkiin kattojen korkeudella. Näköalapaikalla kannattaa myös kääntää selkä Zürichille ja katsella itse ETH:n rakennusta, joka sekin on mahtava. Jos akateeminen maailma kiinnostaa, myös sisällä voi käväistä.

  • Missä: Leonhardstrasse 34
Näköala Polyterrasselta © Liisa Helve Sibaja

Grossmünster

Grossmünster-kirkon toiseen torniin voi kivuta sisäänpääsymaksua vastaan. Ylhäällä on näköalapaikka suoraan Limmatin vieressä. Tämä on Polyterrassea korkeammalla ja terassilta näkee joka suuntaan, järven toiseen päähän ja Alpeille asti.

  • Missä: Grossmünsterplatz
Grossmünsterin toisessa tornissa on näköalatasanne © Liisa Helve Sibaja

Clouds

Zürich Westissä on kaksi näköalapaikkaa, Freitagin konttitorni ja sitten kaupungin korkeimman rakennuksen Prime Towerin baari Clouds. Se mikä tekee tästä korkeuden lisäksi erilaisen näköalapaikan on se, että täältä näkee myös urbaania Zürichiä, rautatiekiskot ja teollisuusaluetta.

  • Missä: Prime Tower, Maagplatz 5
Pilvisen sään maisemat Cloudsista © Liisa Helve Sibaja

Freitag-torni

Konteista rakennetussa tornissa on Freitagin kierrätyslaukkujen liike ja jos kipuat ylimpään kerrokseen, sieltä avautuu näkymät Frau Gerolds Garteniin, Viaduktin ostoskadulle ja teollisuusalueelle.

  • Missä: Geroldstrasse 17

Jules Vernen panoraamabaari

Urania observatorion kanssa samassa rakennuksessa, keskellä kaupunkia, on Jules Vernen panoraamabaari, josta on hyvät näkymät vanhaankaupunkiin ja järvelle. Plussana tietysti tarjoilu ja lämmin suklaakakku suositeltava.

  • Missä: Uraniastrasse 9
Jules Verne panoramabaari © Liisa Helve Sibaja
Jules Verne panoramabaari © Liisa Helve Sibaja

Liisa Helve-Sibaja

Liisa Helve-Sibaja on Sveitsissä vuosikausia asunut toimittaja, Hausfrau – kotona Sveitsissä -kirjan kirjoittaja, suomen opettaja ja bloggaaja. www.palasuklaata.com

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *