Kirpparit, vanhojen tavaroiden liikkeet ja vintageputiikit Zürichissä

Zürcher Brockenhaus

Vanhojen tavaroiden liikkeet, Brockenhausit, ovat viehättäviä vierailukohteita Zürichissä, vaikkei ostomielessä liikkeellä olisikaan. Yksi kauneimmista ja suurimmista, Zürcher Brockenhaus on aivan keskusaseman vieressä. Välissä voit istahtaa mehubaariin tauolle tai kuunnella musiikkia alakerran levykaupassa.

Missä: Neugasse 11

Zürcher Brockenhaus levyosasto ©Liisa Helve Sibaja

Brockiland

Sveitsin suurin vanhan tavaran liike on Wiedikonin kaupunginosassa. 2000 neliön tilassa on mm. levyjä, kirjoja, vaatteita. Mikään ei maksa yli 20 frangia.

Missä: Steinstrasse 68

Ananas

Ananas on tyylikäs second hand -liike, jos olet merkkien perässä.

Missä: Gemeindestrasse 73

The New New

The New New on samoilla kulmilla kuin esimerkiksi vegaaninen kahvila Sprössling muutaman raitiovaunupysäkin päässä keskusasemalta Schaffhauserplatzilla. Tämäkin on pieni second hand -liike, mutta tavara vaihtaa omistajaa nopealla tahdilla. Hinnat ovat vähän korkeammat kuin tavallisilla kirppareilla. Hyvälaatuista tavaraa, sisään ostetaan mieluusti merkkituotteita.

Marta Flohmarkt

Kuulemma Tampereen tyyliin perustettu kirppari, jossa myyjät itse järjestävät myyntihyllynsä. Jos piipahdat Langstrassella, Marta on yhdellä poikkikaduista.

Missä: Brauerstrasse 58

Marta Flohmarkt © Liisa Helve Sibaja

Blenda

Vanhankaupungin sisäpihan kätköstä löytyvä Blenda on pieni nostalginen second hand, joka myy muotia 1930-1990 väliltä.

Missä: Stüssihofstatt 7

Liisa Helve-Sibaja

Liisa Helve-Sibaja on Sveitsissä vuosikausia asunut toimittaja, Hausfrau – kotona Sveitsissä -kirjan kirjoittaja, suomen opettaja ja bloggaaja. www.palasuklaata.com

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *