Kirpparit, vanhojen tavaroiden liikkeet ja vintageputiikit Zürichissä

Zürcher Brockenhaus

Vanhojen tavaroiden liikkeet, Brockenhausit, ovat viehättäviä vierailukohteita Zürichissä, vaikkei ostomielessä liikkeellä olisikaan. Yksi kauneimmista ja suurimmista, Zürcher Brockenhaus on aivan keskusaseman vieressä. Välissä voit istahtaa mehubaariin tauolle tai kuunnella musiikkia alakerran levykaupassa.

Missä: Neugasse 11

Zürcher Brockenhaus levyosasto ©Liisa Helve Sibaja

Ananas

Ananas on tyylikäs second hand -liike, jos olet merkkien perässä.

Missä: Gemeindestrasse 73

The New New

The New New on samoilla kulmilla kuin esimerkiksi vegaaninen kahvila Sprössling muutaman raitiovaunupysäkin päässä keskusasemalta Schaffhauserplatzilla. Tämäkin on pieni second hand -liike, mutta tavara vaihtaa omistajaa nopealla tahdilla. Hinnat ovat vähän korkeammat kuin tavallisilla kirppareilla. Hyvälaatuista tavaraa, sisään ostetaan mieluusti merkkituotteita.

Marta Flohmarkt

Kuulemma Tampereen tyyliin perustettu kirppari, jossa myyjät itse järjestävät myyntihyllynsä. Jos piipahdat Langstrassella, Marta on yhdellä poikkikaduista. Martan toinen myymälä sijaitsee Sihl City -kauppakeskuksen vieressä, Sihl-joen vastakkaisella puolen. Tilaa vuokrataan myös pop up -tapahtumiin, joten kannattaa tsekata etukäteen, mitä on tarjolla.

Missä: Brauerstrasse 58, Lessingstrasse 15

Marta Flohmarkt © Liisa Helve Sibaja

Blenda

Vanhankaupungin sisäpihan kätköstä löytyvä Blenda on pieni nostalginen second hand, joka myy muotia 1930-1990 väliltä.

Missä: Stüssihofstatt 7

Fizzen

Tämäkin löytyy vanhastakaupungista ja sen tupaten täydessä valikoimassa on sekä uutta että vanhaa.

Missä: Preyergasse 6

Reawake Fashion Treasures

Jos kaipaat second hand -luksusmerkkejä vaatekaappiisi, Reawaken hyllyt kannattaa tarkastaa. Itse Boutique on toistaiseksi suljettuna, mutta Reawaken tuotteita löytyy Jelmolin tavaratalosta.

Missä: Seidengasse 1

Liisa Helve-Sibaja

Liisa Helve-Sibaja on Sveitsissä vuosikausia asunut toimittaja, Hausfrau – kotona Sveitsissä -kirjan kirjoittaja, suomen opettaja ja bloggaaja. www.palasuklaata.com

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *