Sveitsiläisiä ravintoloita

Volkshaus

Varsinainen klassikko Zürichissä, eikä pelkästään ravintolan puolesta, vaan myös keikkapaikkana. Täällä tehdään ruokaa rakkaudella, näin ainakin väitetään. Keittiössä käytetään sesonki-vihanneksia, joiden tuottajat tunnetaan. Resepteinä perinteiset sveitsiläiset. Maanläheistä ruokaa usein luomuaineksista. Ruokalistalta löytyy jauhelihapihvejä, perunamuussia, kastanjapastaa, risottoa ja pihvejä.

Missä: Stauffacherstrasse 60

Huusbeiz

Huusbeizissa tehdään ruokaa luontoa ja eläimiä kunnioittaen. Nose to tail -filosofian mukaan eläimestä käytetään kaikki. Ravintola käyttää myös lähiseudulta hankittuja aineksia. Näistä yhdistettynä listalla on siten sianvatsaa, itse tehtyjä makkaroita ja karhunlaukkaa, mutta myös juustoravioleja, sipulikeittoa ja kalafileitä. Lisäaineita ja maunvahvistajia ei Huusbeizin ruuissa ole. Ruokalista on sveitsinsaksaksi ja kirjasaksaksi.

Missä: Badenerstrasse 310

Huusbeiz annos© Huusbeiz

Rosaly´s Restaurant & Bar

Pieni ravintola kujan suojissa Bellevuellä menee taatusti ohi, ellei sitä osaa etsiä. Pieni, mutta fiini ja erittäin suosittu paikka tarjoaa sveitsiläisiä ja zürichiläisiä klassikoita, mutta myös muita ruokia välimerellisellä ja tuorella otteella.

Missä: Freieckgasse 7

Rosaly´s © Liisa Helve Sibaja

Fribourger Fondue Stübli

Tässä ravintolassa on helppo päättää mitä syödä; alkupalojen lisäksi on tarjolla joko fondueta tai raclettea eli juustoa ja juustoa. Myös sisustukseltaan perinteisen fondue-paikan erikoisuutena on kokonainen lista erilaisia kirsikkasnapseja, joita nautitaan juustoruokien seurana.

Missä: Forchstrasse 359

Walliser Keller

Myös täältä saa juustoruokia läpi vuoden, fondueta tai raclettea sekä lihalla fondueta, fondue chinoisea. Ei zürichiläinen, mutta hyvin sveitsiläinen paikka. Alppi-kantonia Valaisia edustavan ravintolan listoilla on asiaankuuluvastri alkupaloiksi lautasellinen kuivalihaa ja juustoa, pääruokien joukossa paletillinen sveitsiläisiä perinteisiä ruokia. Kasvissyöjille rösti juustolla tai sahramirisotto.

Missä: Zähringerstrasse 21

Kronenhalle

Yksi Zürichin perinteikkäimmistä ravintoloista, jossa kaikki suuret nimet kaupungissa käydessään pyörähtävät. Pöydillä on valkoiset liinat, seinillä Chagallin, Mirón ja Picasson tauluja. Kannattaa muistaa, että kännykän käyttöä ei tässä ravintolassa katsota hyvällä. Keittö on ranskalaisvaikutteinen ja tarjoilee myös paikallisia klassikoita. Blinien, Chateaubriandin ja häränhännän joukosta löytyy kasvissyöjälle tomaattikeitto.

Missä: Rämistrasse 4

Kronenhalle © Liisa Helve Sibaja

Sternengrill

Makkaranälkään löytyy Sternengrilliltä apua puoleen yöhön asti. Bratwurstien ja muiden makkaroiden lisäksi grilliltä saa kanaa. Kasvissyöjille on lämmin juustoleipä tai quornia pitaleivässä. Grillin yläkerrassa ravintolassa on sveitsiläisiä klassikoita, salaatteja ja kasvisannoksia ja terassilta näkymät järvelle. Kaupungin ykkösgrilli.

Missä: Theaterstrasse 22

Oepfelchammer

Tässä osoitteessa on ollut ravintola vuodesta 1802 ja yksi vakioasiakkaista oli aikanaan kirjailija Gottfried Keller. Paikka näyttää nykypäivänä suurinpiirtein samalta kuin parisataa vuotta sitten. Ruokalistalla on perinteisiä sveitsiläisiä ruokia, sesongin mukaan vaihdellen.

Missä: Brandschenkenstrasse 104

Oepfelchammer © Liisa Helve Sibaja

Zeughauskeller

Hyvin suosittu kohde Bahnhofstrassella, mutta jos kaipaa tuhtia ruokaa, tämä on oikea osoite. Keskiaikaisessa rakennuksessa on oma tunnelmansa ja ruuat sen mukaisia, lihaa ja makkaroita eri puolilta Sveitsiä. Kostukkeeksi on tynnyrioluita, talon omaakin. Pastan joukosta löytyy vaihtoehtoja kasvissyöjille ja kevyiden aterioiden listalta vegaani- sekä kalaruoka.

Missä: Bahnhofstrasse 28A

Restaurant Viadukt

Ei silmiinpistävästi sveitsiläinen ravintola, mutta Viadukt tarjoaa luomua lähiruokaa. Lounasaikaan kolme vaihtoehtoa. Lounaan ja illallisen välissä pientä syötävää. Viadukt kuuluu myös aikuisten työintegraatioyrityksiin. Se tarjoaa paikan ammatilliseen koulutukseen nuorille tai nuorille aikuisille, joilla ei olisi mahdollisuuksia tavallisilla työmarkkinoilla.

Missä: Viaduktstrasse 69/71

Viadukt-©-Zürich-Tourism

Liisa Helve-Sibaja

Liisa Helve-Sibaja on Sveitsissä vuosikausia asunut toimittaja, Hausfrau – kotona Sveitsissä -kirjan kirjoittaja, suomen opettaja ja bloggaaja. www.palasuklaata.com

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *