Laaturavintolat Zürichissä

Tyylikkäät annokset, valkoiset liinat ja fiini ilmapiiri ovat zürichiläisten laaturavintoloiden tavaramerkkejä. Lähiruoka ja innovatiivisuus näkyvät trendikkäästi ruokalistoissa. Pankkiirien kaupungissa Zürichissä ravintolaan kuin ravintolaan on syytä aina varata pöytä ajoissa ja laatupaikoissa myös varautua hintavaan loppulaskuun.

Sonnenberg

Sonnenbergin ravintolan ruokalista on moderni ja eurooppalainen, tarjolla on puhvelia ja artisokkaa, pastaa sekä papupataa. Lapsille on oma listansa, jolta löytyvät kananugetit ja burgerit, mutta myös keittoa, salaattia, vihannestikkuja, lämmin kasvisannos kastikkeella tai myös mahdollisuus syödä vanhempien lautaselta veloituksetta. Sonnenbergillä on terassi, josta on hienot näkymät Zürichinjärvelle.

Missä: Hitzigweg 15

Restaurant Marktküche

Vegaani gourmet-ravintola maistelu-menuineen. Ruokalista vaihtuu kuukausittain.

Missä: Feldstrasse 98 

Bianchi

Limmat-joen sivustalla oleva Bianchi on harvinaisuus Zürichissä, sillä kalaravintoloita ei kaupungissa liiemmin ole. Myös muita mereneläviä tarjoava ravintola on italialainen. Yksi pidetyimmistä annoksista: hummerispagetti.

Missä: Limmatquai 82

Pavillon

Pavillon on moderni fine dining -paikka. Hotelli Baur au Lacin ravintolassa on klassinen sisustus ja valkoiset pöytäliinat, ruoka ranskalaisen keittiön mukaista. Listoilta löytyy bouillabaissea, kaviaaria ja naudan pihviä.

Missä: Talstrasse 1

Mesa

Espanjankielisen nimen ei kannata antaa hämätä, tämä ei ole mikään taco-paikka, vaan yksi Zürichin laaturavintoloista, josta puhutaan jatkuvasti. Mesan ruokalista on lyhyt, mutta tyylikäs. Valkoiset liinat, selkeää ruoka, siinä Mesan suuntalinjat. Vegaaneille on oma lista, mutta huomio – vain keskiviikkoisin tai vuorokautta ennen tilattuna.

Missä: Weinbergstrasse 75

Maison Manesse

Maison Manesse on jotain aivan muuta kuin muut zürichiläiset ravintolat, röstiä ja fondueta tarjoavat perinteiset paikat. Avant garde -ravintolana tunnettu Maison Manesse on kokeileva ja leikkiväkin fine dining -paikka. Neljän tai kuuden ruokalajin illallisen voi valita joko kaiken kera, kasvisversiona tai vegaanina.

Missä: Hopfenstrasse 2

Heugümper

Heugümper eli heinäsirkka löytyy Fraumünster-kirkon läheltä. Sekoitus aasialaista ja Välimeren alueen keittiötä. Fuusio-ravintolan listoilla on todellakin kaikkea, surf and turfista bouillabaisseen ja kiinalaisiin taikinanyytteihin. Ja jotta myös paikallisuus huomioitaisiin, on tarjolla myös sveitsinleikettä.

Missä: Waaggasse 4

Ecco

Uetlibergin juurella luksushotelli Atlantiksen ravintola Ecco on niittänyt mainetta. Fine dining -ravintolassa on kolmesta kahdeksaan ruokalajin menuvaihtoehtoja.

Missä: Döltschiweg 234

Kronenhalle 

Yksi Zürichin perinteikkäimmistä ravintoloista, joissa kaikki suuret nimet kaupungissa käydessään pyörähtävät. Pöydillä on valkoiset liinat, seinillä Chagallin, Mirón ja Picasson tauluja. Kannattaa muistaa, että kännykän käyttöä ei tässä ravintolassa katsota hyvällä. Keittö on ranskalaisvaikutteinen ja tarjoilee myös paikallisia klassikoita. Blinien, Chateaubriandin ja häränhännän joukosta löytyy kasvissyöjälle tomaattikeitto.

Missä: Rämistrasse 4

Kronenhalle © Liisa Helve Sibaja

Ristorante Ornellaia

Ornellaia löytyy Zürchin parhaiden ravintoloiden listoilta, eikä ole todellakaan mikään pizzeria, vaan pikemminkin gourmet´ta. Listalla on moderneiksi muokattuja toskanalaisia ruokia. Tarjolla on italialaiseen tyyliin alkuruoka, pasta, liha tai kala ja lisukkeet. Hinnat ovat zürichiläisittäinkin korkeat.

Missä: St. Annagasse 2

Sala of Tokyo

Bahnhofstrassen lähellä oleva laadukas, Michelin-tähtiä kerännyt Sveitsin vanhin japanilainen ravintola, jonne ei kannata mennä kiireessä – ja jos, niin siitä kannattaa mainita. Hot pot -ruokia, robata-grillistä kalaa, mereneläviä ja lihaa, sushia, bento-boxeja tai tempuraa.

Missä: Schützengasse 5

Clouds Kitchen and Restaurant

Zürichin korkeimmassa rakennuksessa Prime Towerissa, Hardbrücken vieressä on baari, bistro ja ravintola. Bistro on viikonloppuna tunkkainen, mutta sieltäkin on hulppea katsella maisemia kahvinjuonnin lomassa. Itse ravintola Kitchen on tyylikkäämpi, eikä sinne ole pääsyä miehiltä lyhyissä housuissa. Myös koirat pitää jättää katutasoon, mikä on epätavallista Sveitsissä. Avoimen keittiön menu vaihtelee viikoittain. Cloudsissa on myös viikonloppuisin brunssia.

Missä: Maagplatz 5

Liisa Helve-Sibaja

Liisa Helve-Sibaja on Sveitsissä vuosikausia asunut toimittaja, Hausfrau – kotona Sveitsissä -kirjan kirjoittaja, suomen opettaja ja bloggaaja. www.palasuklaata.com

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *