Zürichin näköalaravintolat

Kaipaatko maisemaa illalliselle? Sekin onnistuu. Zürichissä voit joko kivuta läheisille kukkuloille, nousta hissillä kaupungin korkeimman rakennuksen ravintolaan tai mennä burgerille joen varrelle.

Hiltl Dachterrasse

Kasvisravintola Hiltlin yksi piste sijaitsee Bahnhofstrassella kattoterassilla. Maukkaan kasvisruuan lisäksi tarjolla on näkymät kauppakadun yli. Tänne voi tulla piipahtamaan ostosten välillä kahville tai baariin iltasella. Kuten muissakin Hilt-ravintoloissa, täältä voi ostaa ruokaa myös mukaan.

Missä: Bahnhofstrasse 88

Rooftop

Hiltlin lähellä kilpaileva kuppila yläilmoissa, muotiliikkeen yläkerrassa. Huikeita näkymiä, coctaileja ja aasialaista fusion-ruokaa. Rooftop on auki viikonloppuna yömyöhälle.

Missä: Bahnhofstrasse 74

Jules Verne Panoramabaari

Urania observatorion kanssa samassa rakennuksessa, keskellä kaupunkia, on Jules Vernen panoraamabaari, josta on hyvät näkymät vanhaankaupunkiin ja järvelle. Baarissa on myös viikoittain vaihtuva ruokalista, sveitsiläisiä perinteisiä ruokia sekä ranskalaisen keittiön antimia ja myös valioima mereneläviä. Jos drinkit tai ruoka ei kiinnosta, maisemia voi tulla myös katsomaan kahvikupin ääreen, plussana lämmin suklaakakku.

Missä: Uraniastrasse 9

Jules Verne panoramabaari © Liisa Helve Sibaja

Helvti Diner Stauffacher

Helvti on amerikkalaistyylinen burger-diner, jolla on useita ravintoloita Zürichissä, mutta yksi Sihl-joen varrella, vanhalla raitiovaunuasemalla. Paikka on pieni, joten kannattaa varata pöytä. Ikkunat ovat joelle, mutta mistään idyllisestä jokimaisemasta ei ole kyse, tämä on urbaania aluetta, keskellä kaupunkia ja sillan vieressä. Helvtin tavaramerkki on tukuisat pirtelöt, joissa saattaa olla päällä kerman ja karkkien lisäksi donitsi. Diner vannoo laadun nimeen ja tuotteet tulevatkin lähiseudulta, eikä lisäaineita käytetä. Helvtissä on myös tarjolla brunssia, amerikkalaisine pannukakkuineen.

Missä: Kasernenstrasse 2

Restaurant Schipfe 16

Tämäkin ravintola on joen varrella, mutta vieressä virtaa Limmat. Bistro-tyylinen ravintola, jossa tarjoillaan sesonkiruokia. Sen edustalla on myös ulkona istumapaikkoja – kauniilla säällä aina varattuja. Ruokalista ei ole pitkä, mutta siltä löytyy jotain sekä kalan, lihan että kasvissyöjälle. Ravintola kuuluu myös kaupungin integraatioprojektiin, jolla autetaan työelämästä pudonneita takaisin ammattiin.

Missä: Schipfe 16

Ravintola Schipfe 16 © Liisa Helve Sibaja

Restaurant Zürichberg

Zürichbergin terassilta avautuu koko Zürich järvineen ja näkymää riittää Alpeille asti. Hotellin ravintolan listoilla on ruokia eri puolilta Sveitsiä, mutta myös vaikkapa sillisalaattia, merianturaa tai hampurilaisia. Ravintolaan on muutaman minuutin kävely ratikka 6:n viimeiseltä pysäkiltä.

Missä: Orellistrasse 21

Restaurant Waid

Waidilla on myös terassi upeine näkymineen, mutta täältä kannattaa tehdä ennen tai jälkeen ruokailun pieni happihyppely samaa katua hieman ylemmäs kohti siirtolapuutarhoja, sieltä on vieläkin paremmat näkymät, jos mahdollista. Edessä on koko kaupunki. Ravintolassa on pääasiassa wok-ruokia, mutta lounaalla on tarjolla myös sveitsiläisiä makuja.

Missä: Waidbadstrasse 45

Clouds Kitchen Restaurant

Zürichin korkeimmassa rakennuksessa Prime Towerissa, Hardbrücken vieressä on baari, bistro ja ravintola. Bistro on viikonloppuna tunkkainen, mutta sieltäkin on hulppea katsella maisemia kahvinjuonnin lomassa. Itse ravintola Kitchen on tyylikkäämpi, eikä sinne ole pääsyä miehiltä lyhyissä housuissa. Myös koirat pitää jättää katutasoon, mikä on epätavallista Sveitsissä. Avoimen keittiön menu vaihtelee viikoittain. Cloudsissa on myös viikonloppuisin brunssia.

Missä: Maagplatz 5

Uto Kulm

Hotellin yhteydessä on useita ravintolasaleja. Parhaat näkymät Alpeille, yli Uetlibergin, on tietenkin ulkoterassilta. Uto Kulmin ruokalistat vaihtuvat sesongin mukaan. Talvella on tarjolla fondueta, sveitsiläisiä liharuokien klassikoita, keittoja ja pienempään nälkään flammkuchenia, muut snäkit liha- ja juustopitoisia.

Missä: junalla keskusasemalta Uetlibergin asemalle, josta lyhyt kävely mäkeä ylös

Liisa Helve-Sibaja

Liisa Helve-Sibaja on Sveitsissä vuosikausia asunut toimittaja, Hausfrau – kotona Sveitsissä -kirjan kirjoittaja, suomen opettaja ja bloggaaja. www.palasuklaata.com

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *