Kasvisravintolat Zürichissä

Perinteisesti liha on ollut tärkeässä osassa zürichiläistä ruokakulttuuria, mutta täällä on silti yksi Euroopan vanhimmista kasvisravintoloista. Viime vuosina kasvispohjainen syöminen on maailmanlaajuisen trendin myötä tuonut uusia paikkoja Zürichiinkin.

Kle

Kle ei mainosta itseään varsinaisesti kasvisravintolana, vaan pienenä mukavana lähiöravintolana. Lähiruokaa, vihanneksia, kasviksia, ei lihan korvikkeita, kauniita annoksia. Keittiömestari Zineb Hattab on työskennellyt aiemmin sveitsiläisen huippukokin Andras Caminadan keittiössä.

Missä: Zweierstrasse 114

Ravintola Klen herkkuja © Erna Drion

Restaurant Marktküche

Vegaani gourmet-ravintola maistelu-menuineen. Ruokalista vaihtuu kuukausittain.

Missä: Feldstrasse 98 

Chimy`s

Aasilaisia annoksia kasvissyöjille ja vegaaneille. Chimy´s tarjoaa kaikkea sushista wontoniin. Noutopöytä on illalla vähän tyyriimpi kuin lounasaikaan. Á la carte – listalla tuttuja annoksia: papaijasalaattia, kevätrullia, japanilaista udonia, vietnamilaista nuudelikeittoa ja satay-vartaita.

Missä: Neugasse 76

Roots

Vegaaniravintola, aamupalaa ja lounasta tai pientä iltapalaa, Roots menee nimittäin kiinni jo kahdeksalta. Listoilla bowl-annoksia, keittoja, wrappejä, voileipiä ja toasteja, proteiinispirtelöitä, smootheja. Nuorille asiakkaille juomaksi babychino, kaakao vaahdotettuun kauramaitoon tai Kippari-Kallen smoothie.

Missä: Linth­escher­gasse 15, Am Schanzengraben 19

Samses

Langstrassen Limmatplatzin päässä olevan Samsesin runsas noutopöytä on sekä kasvissyöjille että vegaaneille. Tarjolla on salaatteja, antipastia ja kansainvälisiä pääruokia. Illalla on myös mahdollisuus valita annoksia ruokalistalta.

Missä: Langstrasse 231

Hiltl ja Tibits

Hiltliä sanotaan maailman ensimmäiseksi kasvisravintolaksi. Oli miten oli, se on yksi parhaita Zürichin ruokapaikkojen joukossa laatu-hinta -suhteessa. Hiltl Housen alakerrassa on iso noutopöytä ja yläkerrassa a la carte -puoli. Hiltlin takeaway-ravintola Tibits toimii myös noutopöytäperiaatteella. Kasvissyöjille ykköspaikka, soveltuu myös vegaaneille. Tibitsissä on myös pieni nurkkaus lapsille, jonka pöydän ääreen saattaa lounasaikaan istahtaa myös muista asiakkaista. Seefeldin kaupunginosassa on kaksi Tibitsiä vierekkäin ja jos Seefeldstrassen puolella on tungosta, löytyy Falkenstrasselta rauhallisempia tiloja ja väljyyttä sekä olohuonemaisuutta. Bahnhofstrassen yläpuolella olevassa Hiltlissä erikoisuutena terassi.

Missä:

  • Tibits Seefeldstrasse 2
  • Tibits Falkenstrasse 12
  • Tibits Tramstrasse 2, Oerlikon
  • Hiltl Dachterrasse, Bahnhofstrasse 88
  • Hiltl Sihlpost, Europaallee 1A
  • Haus Hiltl , Sihlstrasse 28
Tibits Oerlikonissa © Tibits

Kraftwerk Café & Restaurant 

Monitoimikahvila on tapaamispaikka, työpaikka, tapahtumapaikka ja lepopaikka – ja ravintola. Kasvisruokaan perustuvalta ruokalistalta löytyy lounaalle keittoja, salaatteja ja päivän annos, iltaisin pieniä annoksia mezze-tyyliin. Tarjolla myös teknillisen korkeakoulun kehittelemää planted chicken, kanamaista kasvisproteiinia.

Missä: Selnaustrasse 25

Kraftwerk vegaani marjakakku © Liisa Helve Sibaja

Neue Taverne

Ei aivan puhdas kasvisravintola, mutta pääosassa ovat sesonkivihannekset ja hyvä maku. Ruokaa tehdään ajatuksella “vegetarian with benefits”. Jos ateria vaatii kalakastiketta tai kanalientä, sitä saatetaan lurauttaa joukkoon. Myös täällä käytetään planted chicken, kanamaista kasvisproteiinia. Lounaalla simppelimpää ruokaa, iltaisin valittavana on 12-15 annosta.

Missä: Glockengasse 8

Mesa

Espanjankielisen nimen ei kannata antaa hämätä, tämä ei ole mikään taco-paikka, vaan yksi Zürichin laaturavintoloista, josta puhutaan jatkuvasti. Mesa ei myöskään ole varsinainen kasvisravintola. Vegaaneille on oma lista, mutta huomio – vain keskiviikkoisin tai vuorokautta ennen tilattuna. Mesan ruokalista on lyhyt, mutta tyylikäs. Valkoiset liinat, selkeää ruoka, siinä Mesan suuntalinjat.

Missä: Weinbergstrasse 75

Liisa Helve-Sibaja

Liisa Helve-Sibaja on Sveitsissä vuosikausia asunut toimittaja, Hausfrau – kotona Sveitsissä -kirjan kirjoittaja, suomen opettaja ja bloggaaja. www.palasuklaata.com

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *