Elävää musiikkia Zürichissä

Zürichin sijainti keskellä Eurooppaa takaa kansainvälisten bändien ja orkesterien keikat.

Keikat

Volkshaus

Volkshausin tiloissa on elävää musiikkia, konsertteja, esityksiä sekä balettia, partyja ja ties mitä tapahtumia. Kansainväliset suuretkin nimet esiintyvät halleja intiimimmässä salissa, jonne kuitenkin mahtuu riittävästi yleisöä. Vanha perinteinen keikkapaikka.

Missä: Stauffacherstrasse 60

Mehrspur

Zürichin taidekorkeakoulun ZHdK:n klubilla on jamm-sessioita, mutta myös keikkoja. Jazzia, soulia, latinalaisamerikkalaisia säveliä, alternatiivisia bändejä, elektromusiikkia ja kaikkea tältä väliltä.

Missä: Förrlibuckstrasse 109

Moods

Soulin, jazzin, funkin, bluesin ja world musicin ystäville ykköspaikka. Viikonloppuisin keikkojen jälkeen bileet.

Missä: Schiffbaustrasse 6

Moods © Moods

 

Bogen F

Pieni klubi, silti myös sveitsiläisiä ja ulkomaisia bändejä. Täällä on nähty myös 22 Pistepirkko.

Missä: Viaduktstrasse 97

Mascotte

Zürichin vanhimman klubin lavalla esiintyy livebändejä, osa illoista dj-vetoisia. Sekä kotimaisia että ulkomaisia vierailijoita.

Missä: Theaterstrasse 10

The Do © Mascotte

Dynamo

Nuorisokulttuurin keskus Limmat-joen sivussa. Yleisö on kuitenkin kaikenkattavaa. Tarjolla rokkia, metallia, punkkia, skata, reggaeta and goottimusaa.

Missä: Wasserwerkstrasse 21  

Rote Fabrik

Rote Fabrik on vaihtoehtokulttuurin kehto ja kaikkien muiden tapahtumien lisäksi tarjolla on myös musiikkia. Keikat yleensä Ziegel oh Lac -ravintolassa tai kesällä ulkona.

Missä: Seestrasse 395

Komplex 457

Kaupungin kolmanneksi suurin keikkapaikka on entisessä teollisuushallissa. Lähinnä indie rockia, heavy metallia ja toisinaan poppia.

Missä: Hohlstrasse 457

Exil

Täällä on bändejä lähes joka ilta. Kansainvälisiä ja kotimaisia, indie rockista folkiin ja electroon, usein myös hip hopia ja urbaania musiikkia.

Missä: Hardstrasse 245

Klassista

Zürichin oopperatalo

Zürichin oopperaa pidetään yhtenä maailman tasokkaimmista ja sen lavalla on nähty ja nähdään suuria tähtiä kuten Cecilia Bartoli, Anna Netrebko, Emily Magee, Stephen Gould, René Pape ja Matti Salminen. Ohjelmistoon kuuluu oopperoiden lisäksi klassisen musiikin konsertteja ja baletteja sekä myös lapsille suunnattuja esityksiä. Paikat kannattaa valita huolella, sillä salissa on myös kohtia, joista näkyvyys lavalle on rajoitettu.

Missä: Sechseläutenplatz, Falkenstrasse 1

Tonhalle Orchester Zürich

Tonhallen orkesteri on Sveitsin johtava sinfoniaorkesteri. Itse Tonhallea remontoidaan ja akustiikaltaan ylistetty väliaikainen tila löytyy Zürich Westin alueelta. Orkesterin pääkapellimestari ja musiikillinen johtaja on tällä hetkellä virolainen Paavo Järvi. Klassisen musiikin ohjelmistossa on myös lounaskonsertteja Kaufläutenin tiloissa tai kamarimusiikkia lapsille.

Missä: Zahnradstrasse 22

Tonhalle Orchester © Priska Ketterer

ZKO

Zürcher Kammerorchester eli ZKO:n repertuaariin kuuluu laajalti kamarimusiikkia aina barokista klassiseen ja romantiikasta nykyaikaan asti. Orkesteri tekee yhteistyötä myös jazz- ja kansanmuusikoiden sekä kevyen musiikin edustajien kanssa. ZKO järjestää myös mukavia konsertteja nuorillekin musiikin ystäville, ns. tutti- tai konttauskonsertteja sekä lastenkonsertteja.

Missä: Seefeldstrasse 305

Liisa Helve-Sibaja

Liisa Helve-Sibaja on Sveitsissä vuosikausia asunut toimittaja, Hausfrau – kotona Sveitsissä -kirjan kirjoittaja, suomen opettaja ja bloggaaja. www.palasuklaata.com

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *