Urbaanit kuppilat – Zürich

Zürichissä on runsaasti vanhoja ja vanhempia ravintoloita, mutta viime vuosina nopeassa tahdissa on tullut myös uusia moderneja urbaaneja keitaita.

Kraftwerk Café & Restaurant

Monitoimikahvila on tapaamispaikka, työpaikka, tapahtumapaikka ja lepopaikka – ja ravintola. Kasvisruokaan perustuvalta ruokalistalta löytyy lounaalle keittoja, salaatteja ja päivän annos, iltaisin pieniä annoksia mezze-tyyliin. Tarjolla myös teknillisen korkeakoulun kehittelemää planted chicken, kanamaista kasvisproteiinia.

Missä: Selnaustrasse 25

Josef

Avantgardisimman ravintolan maineessa oleva Josef on sisustukseltaan tumma, seinillä vanhoista leffoista still-kuvia, katossa kimmeltävät mosaiikit. Ruokaa tilataan trendikkäästi pieniä useita annoksia, kolme-neljä per nenä. Lounaalla perinteisempiä ruokia, pastaa, risottoa, kalaa, lihaa ja kasviksia. Torstaisin ja perjantaisin electricfoodsessions, ruokaa musiikin kera.

Missä: Gasometerstrasse 24

Yuma

Trendiravintoloissa Zürichissä jaetaan annokset, niin myös Yumassa. Pöytään tilataan useita pieniä lautasellisia. Yuman ruokalista on aasialainen streetfood-tyyppinen. Trooppisen vehreästi sisustettu ravintola tarjoaa myös brunssia lauantaisin.

Missä: Badenerstrasse 120

Kosmos

Moderni, ranskalaisvaikutteinen, mutta kansainvälinen ruokalista. Aamupalaa, pientä syötävää humuksesta alppijuustoon ja savuloheen. Varsinaisella listalla flammkucheneita, tartar-pihviä, fish and chips, burgereita ja vegaanisia ruokia.

Missä: Lagerstrasse 104

Rooftop

Hiltlin lähellä kilpaileva kuppila yläilmoissa, muotiliikkeen yläkerrassa. Huikeita näkymiä, coctaileja ja aasialaista fusion-ruokaa. Rooftop on auki viikonloppuna yömyöhälle.

Missä: Bahnhofstrasse 74

Ravintola Rooftop © Liisa Helve Sibaja

Ambrosi

Viaduktin sillan kaarien katveessa on pieniä putiikkeja ja myös ruokapaikkoja useampaan makuun. Ambrosista löytyy italialaistyyppistä syötävää, pikkupizzoja, omaa pastaa, sunnuntaibrunsseja ja kahvileipää. Rento paikka, jonne voi tulla pienen syötävän perässä tai levähtämään kaupunkikierroksella.

Missä: Viaduktstrasse 37

Liisa Helve-Sibaja

Liisa Helve-Sibaja on Sveitsissä vuosikausia asunut toimittaja, Hausfrau – kotona Sveitsissä -kirjan kirjoittaja, suomen opettaja ja bloggaaja. www.palasuklaata.com

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *