Iltapäiväteetä vintage-bussin kyydissä

Dublinin Castle Streetille on pysäköity bussi, joka erottuu joukosta. Etuosassa, numero ”61” vieressä lukee:

”Life is like a cup of tea…
it’s how you make it”

Kyljessä lukee isolla “Vintage Tea Tours”. Kyseessä on kiertoajeluja järjestävä kaksikerroksinen bussi, jonka kyydissä nautitaan afternoon teata, eli iltapäiväteetä. Karen Nixon on tuonut Lontoosta Dubliniin uuden ja ainutlaatuisen konseptin ja on kunnostanut 1961-vuoden bussin tyylin mukaisesti.

Päivän teehetkeämme bussin kyydissä isännöi sympaattinen Jack Hegarty, joka tarjoilee meille teetä isoissa kannellisissa take away-mukeissa. Kantta ei missään nimessä saa ottaa pois, Jack varoittelee leikkisän vakavana. Samassa bussi lähtee liikkeelle ja sääntö käy selväksi käytännössä. Meno on nimittäin töyssyistä. Paras hetki ottaa kulaus teetä on bussin seisoessa punaisissa valoissa. Muu kattaus pysyy paikallaan liukuesteliinoilla. Bussissa on meidän lisäksemme kolme naisvoittoista seuruetta. Innostunut puheensorina täyttää bussin, kun se etenee keinahdellen eteenpäin. Iltapäivätee on perinteisesti enemmän naissukupuolen suosiossa, mutta viiden tähden hotellin sijaan bussi tarjoaa rennomman ilmapiirin, ja kyydissä viihtyvät naisten lisäksi niin miehet kuin lapset.

Bussin lipuessa pitkin Dublinin ruuhkaisia katuja Jack kertoo hauskoja faktoja ohi vilahtavista nähtävyyksistä. Bussi kuljettaa ensin Dublinin pohjoispuolella, käväisten Phoenix Parkissa ja suunnaten sitten Liffey-joen viertä pitkin eteläpuolelle. Ikkunasta näkyy Yrjöjen ajan rakennusten rivistöt, eriväriset ovet, siistit etupihat ja St Stephen’s Greenin puisto. Kuin huomaamatta kolmikerroksisesta tarjottimesta ovat päätyneet suuhun niin suolaiset voileivät kuin toinen toistaan maukkaammat leivokset. On Guinness brownieta, skonsseja hillolla ja paljon kaikkea muuta suolaista ja makeaa, jotka ovat italialaisen fine dining-kokki Donato Romanon käsialaa. Taustalla soi 1950-luvun jazz. Vintage-bussissa, jonka Karen on nimennyt isoäitinsä mukaan Paulineksi, on nostalgista, vanhan ajan romantiikan tunnelmaa.

Yritys on sittemmin muuttanut nimensä Vintage Tea Trips. Suosittu kierros operoi kolme kertaa päivässä ma ja to-su, kestää n. 1,5 h.

Varaa kierros tästä!

Karen Nixonin vinkit Tripsterin lukijoille:

5 päivää Dublinissa

1.    Syö teatteri-illallinen Chapter One ravintolassa (18-19 Parnell Square), ja nauti sen jälkeen teatteriesityksestä Gate Theatressa (Cavendish Row, Parnell Square).

2.    Vieraile Howthin satamakaupungissa Dublinin pohjoispuolella.  Tee ostoksia torilla (Howth Market), kävele upea rannikkoreitti (opastettuja reittejä tarjoaa mm. Shane’s Howth Hikes) ja nauti merenelävistä The Oar House ravintolassa (8 West Pier).

3.    Tee päiväretki Dublinin eteläpuolella sijaitsevaan Dalkeyn kylään. Melo Dublinin lahteen ja tapaa Dalkey Islandin hylkeet. Syö aktiviteetin jälkeen lounas DeVille’s ravintolassa (25 Castle Street).

4.    Osallistu Vintage Tea Tripsin iltapäivätee-bussikierrokselle. Vietä sen jälkeen päivä shoppaillen Grafton Streetillä. Käy myös kauniissa Powerscourt Townhouse (59 South William Street) ja Georges St. Arcade ostoskeskuksissa. Nauti ostosten jälkeen drinkit Cafe En Seinessä (40 Dawson Street).

5.    Vietä hemmottelupäivä Shelbourne hotellin kylpylässä (27 St Stephen’s Green). Nauti sen jälkeen iltapäiväteetä tai lasi samppanjaa hotellin baarissa. Illasta The Cliff Town House hotellin ravintolassa (22 St Stephen’s Green).

* Blogijuttu tehty yhteistyössä Vintage Tea Tripsin kanssa

© Moona Laakso

Moona Laakso

Puoli sydäntä Irlantiin jättänyt vapaa toimittaja-kirjoittaja ja luovan kirjoittamisen ja kirjallisuuden opiskelija, joka oppi juomaan Guinnessia vasta palattuaan takaisin Suomeen neljä vuotta Dublinissa asuttuaan.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *