Hotelliarvio: Arlington Hotel Dublinin keskustassa

Tripsteri testasi kolmen tähden Arlington hotellin. Lue hotelliarvio: Arlington Hotel Dublinin keskustassa.

Ensivaikutelmia

Arlington Hotel O’Connell Bridge -hotellin sijainti on mitä keskeisin: O’Connell ja Ha’penny -siltojen välissä, joen pohjoispuolella. Esimerkiksi Temple Bariin kävelee muutamassa minuutissa. Hotellin aulaan sisään astuessa nenääni pistää tunkkainen haju. Sisustus on ensisilmäyksellä tummanpuhuva, mutta pubin puoli näyttää tunnelmalliselta. Tunkkaisuus kuitenkin hälvenee hissiin päästessä ja huoneemme kerroksen käytävällä haju on enää muisto vain. Hotellia on hiljattain kunnostettu ja se näkyy. Huone on ensisilmäyksellä siisti ja tilavantuntuinen. Plussaa ovat runsaat laskutilat pöytien ym. muodossa niin itse huoneessa kuin kylpyhuoneessa (tämä on kahden naisen yhteismajoituksessa hyvin tärkeä seikka).

Kylpyhuone ei ole yhtä nykyaikaan päivitetty kuin itse huone ja irlantilaiseen tapaan kuuma- ja kylmävesihanat ovat erikseen. Kylpyhuoneessa on amme ja suihku on katossa. Pyyhkeet vaihdetaan päivittäin. Kiinteä hiustenkuivaaja sijaitsee huoneen puolella, mikä tuntuu aluksi hassulta mutta osoittautuukin oikein toimivaksi ratkaisuksi: kylpyhuonetta ei tarvitse pitää varattuna hiuksia kuivatessa. Huoneesta löytyy kaikki tarvittava, paitsi minibaari, jonne olisi mukava saada juomaa kylmään. Täällä kuitenkin pärjää ilmankin, toisin olisi jossakin lämpimässä maassa, jossa kylmä vesi olisi ehdoton.

Pieniä vastoinkäymisiä

Kaikki vaikuttaa lupaavalta ja olemme tyytyväisiä. Ensimmäisenä aamuna, lähtökiireessä, kohtaamme kuitenkin ensimmäisen ongelman: ovemme ei suostu menemään lukkoon. Tajuamme, että meillä on luultavasti ollut ”avoimet ovet” koko yön. Pyydämme apua respasta ja saman tien hotellin handyman kiiruhtaa katsomaan lukkoa. Aikansa ihmeteltyään hän pahoittelee ja sanoo hankkivansa lisäapua. Hän lupaa huolehtia asiasta sinä aikana, kun me olemme päivän kaupungilla.

Lukko-ongelma korjaantuu päivän aikana, mutta huomaamme, että naapurihuoneen puhe kuuluu selkeästi seinän läpi. Meidän huoneemme näyttää olevan sellainen, joka on yhdistettävissä naapuriin, ja parhaiten ääni kuuluukin oven kohdalta. Kuitenkin kinasteleva brittipariskunta muuttaa onneksemme parin päivän jälkeen pois ja tilalle tulee hiljaisemmat ihmiset, josta ei häiriötä ole. Vaikka hotelli sijaitsee aivan keskustassa vilkkaalla kadulla, ei liikenteen ääniä kuulu sisälle. Tosin meidän huoneemme sijaitsee sisäpihan puolella.

Aamupala ja hotellin ravintola

Aamiaiseen olemme tyytyväisiä. Aamiaisemäntä on joka aamu irlantilaiseen tapaan pirteä ja juttelevainen. Tee tuodaan pöytään ja buffet on runsas. Kuumalta tiskiltä saa valita mitä haluaa, vaikkapa full Irish breakfast, mutta minulle riittää munakokkeli ja pekoni. Viimeisenä päivänä tiskin takana tarjoileva mies muistaakin tilaukseni jo ulkoa, mutta laittaa varmuuden vuoksi ylimääräisen siivun pekonia.

Ravintolakin tulee yksi ilta testattua. Se sijaitsee pubin vieressä, viihtyisässä nurkassa. Istumme isojen ikkunoiden viereen ja katselemme vilkasta iltaelämää. Otan fish&chipsit, joka osoittautuu oikein hyväksi valinnaksi. En muistanutkaan, miten hyvä niin yksinkertainen annos voi olla.

Elävää musiikkia on pubin puolella tarjolla joka ilta. Käymme parina iltana kuuntelemassa ja tunnelma on oikein hyvä. Myös Irish coffee on hyvä, ja puolet halvempi kuin esimerkiksi Temple Barin Oliver St. John Gogarty’s -pubissa.

Kaiken kaikkiaan erinomainen hinta-laatu suhde. Ei varsinaisesti luksusta, mutta jos haluaa majoittua Dublinin ytimessä perussiististi ja viihtyisästi, on Arlington Hotel oiva vaihtoehto. Tulen varmasti palaamaan tähän hotelliin uudelleen.

[su_box title=”Plussat ja miinukset”]
+ sijainti, sijainti, sijainti!
+ tilava, siisti huone, jossa paljon laskutilaa
+ hyvä ja runsas aamupala
+ hyvä ravintola + pubi
+ palvelu
– ensivaikutelma: tunkkainen aula
– huoneessa ei minibaaria
– naapurihuoneen äänet
[/su_box]

Yövyimme marraskuussa twin huoneessa 64 € / yö (alennettu “media rate” hinta).
Normaalisti 2 hh alkaen 74 € / yö

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

© Moona Laakso

DUBLIN – HOTELLIT

 

Moona Laakso

Puoli sydäntä Irlantiin jättänyt vapaa toimittaja-kirjoittaja ja luovan kirjoittamisen ja kirjallisuuden opiskelija, joka oppi juomaan Guinnessia vasta palattuaan takaisin Suomeen neljä vuotta Dublinissa asuttuaan.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *