Shoppailu Dublinissa

Ostosmahdollisuudet Dublinissa ovat erinomaiset. Kaupungin eteläpuolella sijaitsee Dublinin kuuluisin kävelyostoskatu Grafton Street, ja pohjoispuolella shoppailu keskittyy O’Connell Streetin ja Henry Streetin ympäristöön.

Irlantilaista designia, söpöjä putiikkeja ja uniikkeja ostoksia tarjoaa Creative Quarter, joka sijaitsee Dublinin eteläpuolella, ulottuen South William Streetiltä George’s Streetille, ja Lower Stephen’s Streetiltä Exchequer Streetille. Myös Temple Barista löytyy mielenkiintoisia ja uniikkeja pikkuputiikkeja. Viikonloppuisin voi koluta Temple Barin marketteja, jotka keskittyvät designiin ja gourmetruokaan.

VAATEOSTOKSET

Grafton Street ja Henry Street ovat tulvillaan vaatekauppoja. Myös lukuisista ostoskeskuksista voi tehdä erihintaisia vaatelöytöjä.

Halpavaateketju Penneys (39 O’Connell Street, Dublin 1) on must. Penneyksestä löytyy enimmäkseen vaatteita niin naisille, miehille kuin lapsille, mutta myös kodintavaraa. Ostoskokemus Penneyksessä voi olla kaoottinen, mutta sinne mennään sen takia, että se on halpa.
Avoinna: ma-ke 8.30-20, to-pe 8.30-21, la 8.30-19, su 10.30-19

Urheilun ystäville Life Style Sports on must (keskustassa 57/58 Grafton Street, Dublin 2 ja 40 Mary Street, Dublin 1). Irlantilaisomisteisella urheiluliikeketjulla on 58 liikettä ympäri saarta sekä verkkokauppa. Ja vaikkei himourheilija olisikaan, täältä voi tehdä kivoja löytöjä.
Avoinna: ma-ke 8.30-19, to 8.30-21, pe 8.30-19, la 9-19, su 10-19 (Grafton Street)

Design-löytöjä voi lähteä tekemään 60 kilometrin päähän Dublinin keskustasta sijaitsevaan Kildare Village design outlettiin. Pienestä ”kylästä” löytyy yli 80 myymälää. Edestakainen bussimatka Kildare Villageen maksaa 10 euroa.

OSTOSKESKUKSET JA TAVARATALOT

Dublinissa on runsaasti ostoskeskuksia ja tavarataloja ja jo aivan keskustasta löytyy useampi.

SISUSTUS, DESIGN & KÄSITYÖ

Dubliniin on ilmestynyt runsaasti uusia ja toinen toistaan ihastuttavampia sisustuskauppoja. Myös designin ja käsityön ystäviä hemmotellaan.

VINTAGE JA KIRPPIKSET

Vintagen ja käytettyjen vaatteiden ja tavaroiden ystäville löytyy Dublinista runsaasti koluttavaa.

KIRJAKAUPAT

Dublin on kirjailijoiden kaupunki, joten arvata saattaa, että kirjojen ystäviä hemmotellaan.

TULIAISOSTOKSET

Mitä tuliaisiksi Dublinista? Viskiä, Guinness-tuoppeja, Baileys-suklaata…?
Kaikille turisteille ”pakollinen” matkamuistomyymälä on Carrolls (15 Westmoreland Street, Dublin 2 + useita ympäri Dublinia). Taustalla soi repeatilla perinteinen irlantilainen kansanmusiikki ja tarjolla on kaikenlaista turistikrääsää mitä kuvitella saattaa: Guinness-tuoppeja, t-paitoja, suklaata, joulukuusen palloja ja apila-kuvioilla koristeltuja vauvanvaatteita. Joka kerta on sinne mentävä ja ihmeteltävä, mitä uutta on tarjolla. Ja joka kerta ihmettelen, miten kaupan vartija voi olla tulematta hulluksi kuunnellessaan päivät pitkät samoja renkutuksia. Avoinna: ma-su 10-19.30

Tai miten olisi viskiä kotiin viemisiksi? Viskiostoksia voi tehdä Celtic Whiskey Shopissa (27-28 Dawson St, Dublin 2), jossa on maailman laajin irlantilaisten viskimerkkien tarjonta. Avoinna: ma-ke 10.30-20, to 10.30-21, pe-la 10.30-20, su 12.30-19

© Moona Laakso

Moona Laakso

Puoli sydäntä Irlantiin jättänyt vapaa toimittaja-kirjoittaja ja luovan kirjoittamisen ja kirjallisuuden opiskelija, joka oppi juomaan Guinnessia vasta palattuaan takaisin Suomeen neljä vuotta Dublinissa asuttuaan.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *