Dublin – lentokentältä keskustaan?

Dublinin lentokenttä sijaitsee 10 kilometrin päässä keskustasta. Matka Dublinin lentokentältä keskustaan kestää puolisen tuntia, ruuhkasta riippuen. Kätevimmin keskustaan pääsee bussilla, ja tietenkin taksi on myös mahdollista ottaa.

BUSSIT

AIRLINK

Keskustaan pääsee kätevästi Dublin Busin Airlink 747:llä. Yhdensuuntainen lippu maksaa 6 €, menopaluu 11 € (lapsi yhdensuuntainen 3 €, menopaluu 5 €). Alle 5-vuotiaat lapset matkustavat ilmaiseksi. Bussi kulkee 10 minuutin välein tai hieman harvemmin. Lippuja saa ostettua useasta eri pisteestä sekä terminaali 1:stä että 2:sta. Jos lipun ostaa ennakkoon verkossa, on se oltava paperitulosteena mukana. Jos aiot matkustaa Dublinissa enemmänkin bussilla, kannattaa harkita LEAP VISITOR CARDIN hankkimista. Se nimittäin käy paikallisbussien, Luas-raitiovaunulinjan ja DART-junan lisäksi Airlink 747:ään. Bussissa on ilmainen wifi. Lue lisää Leap Visistor Cardista julkinen liikenne ja matkaliput –osiosta.

AIRCOACH

Aircoachin bussi numero 700 kulkee lentokentältä keskustaan ympäri vuorokauden 15 minuutin välein paitsi yöllä 30 minuutin välein. Keskustaan pääsee 7 eurolla (menopaluu 12 € ja lapset 2 € meno / 4 € menopaluu). Alle 5-vuotiaat lapset matkustavat ilmaiseksi. Menolipun saa 6 eurolla, kun sen tilaa etukäteen netistä: aircoch.ie.

PAIKALLISBUSSIT

Myös useat paikallisbussit operoivat lentokentän väliä. Matka on halvempi (noin 3 euroa / meno), mutta todennäköisesti hieman pidempi ja busseissa ei välttämättä ole tilaa matkalaukuille. Huomioi etteivät kaikki bussit mene keskustaan. Jos et ole varma, kannattaa kysyä kuskilta. Huomioi myös, että paikallisbussissa et saa kuskilta vaihtorahaa takaisin, joten kolikoita kannattaa kantaa mukana.

TAKSI

Taksi Dublinin lentokentältä keskustaan maksaa n. 25-30 euroa. Taksinkuljettajalle ei tarvitse antaa juomarahaa, mutta jos kuljettaja on mukava, kohtelias ja innostuu kertomaan tarinoita (niin kuin monet dublinilaiset kuskit), voit halutessasi pyöristää loppusumman ylöspäin tasasummaan. Matka taksilla keskustaan kestää puolisen tuntia.

©Moona Laakso

Lue myös aiheista:

Moona Laakso

Puoli sydäntä Irlantiin jättänyt vapaa toimittaja-kirjoittaja ja luovan kirjoittamisen ja kirjallisuuden opiskelija, joka oppi juomaan Guinnessia vasta palattuaan takaisin Suomeen neljä vuotta Dublinissa asuttuaan.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *