Dublinin perinteiset pubit

Tässä listattuna Dublinin perinteiset pubit, joissa joissa craic on kohdillaan. On mahdoton listata kaikkia kivoja pubeja (koska niitä tosiaan on yli tuhat), ja joskus parhaat paikat löytyvätkin vahingossa.

BRAZEN HEAD

Dublinin ja koko Irlannin vanhin pubi. Noin kilometri keskustasta, lähellä Christchurch Cathedralia ja Guinness Storehousea. Livemusiikkia joka ilta.

Osoite: 20 Bridge Street Lower, Dublin 8
www.brazenhead.com

COBBLESTONE

Smithfieldin kaupunginosassa sijaitsee tämä ulkoapäin vaatimattoman näköinen pubi, jonka sisällä vallitsee aito craic. Liity paikallisten kantisten seuraan ja nauti livemusiikista. Joka kuukauden ensimmäisen sunnuntain iltana järjestetään perinteinen laulusessio “The Night Before Larry Got Stretched“, jossa nuoret laulajat vuorollaan puhkeavat ilman säestystä laulamaan.

Osoite: 77 King St North, Dublin 7

FALLON’S

Liity paikallisten ja hipstereitten seuraan! Pienehkö pubi, jossa aito tiivis tunnelma.

Osoite: 129 The Goombe, Dublin 8

JOHNNIE FOX´S

Dublinin vuorilla, n. 30 minuutin ajomatkan päässä Dublinin keskustasta sijaitsee tämä yksi Dublinin vanhimmista pubeista. Pubiin pääsee keskustasta bussilla 10 euron meno-paluu maksulla. Livemusiikkia joka ilta. Suosittu ”Hooley show” sisältää neljän ruokalajin illallisen, tanssia ja elävää musiikkia.

Osoite: Glencullen, Dublin 18
www.jfp.ie

KNIGHTSBRIDGE BAR (ARLINGTON HOTEL)

Suosittu hotelli ja pubi keskeisellä sijainnilla O’Connell-sillan kupeessa. Pubin alakerrassa pyörii irlantilaisen tanssin ja musiikin show (Celtic nights) vuoden jokaisena päivänä.

Osoite: 23-25 Bachelors Walk, O’Connell Bridge, Dublin 1
www.arlington.ie/terrace-cafe.html

MULLIGAN´S

Legendaarinen pubi, jossa sanotaan tarjoiltavan kaupungin paras tuoppi Guinnessia. Tule tänne haistelemaan historiaa. Täällä ovat hengailleet niin James Joyce kuin John F. Kennedy.

Osoite: 8 Poolbeg Street, Dublin 2
www.mulligans.ie

O’DONOGHUE’S

Suosittu pubi Grafton Streetin ja St. Stephen’s Parkin lähettyvillä, jossa musiikkia joka päivä. Täällä on vakituisesti yleisöä viihdyttänyt mm. The Dubliners.

Osoite: 15 Merrion Row, Dublin 2
www.odonoghues.ie

OLIVER ST JOHN GOGARTY

Tänne eivät paikalliset eksy ja ainoat paikalliset ovatkin soittajat. Ehkä koko Dublinin turistein (ja kallein) pubi. Tänne minä silti päädyn joka ainut kerta, koska musiikkia on lähes aina tarjolla ja se sentään on aitoa. Pubin lisäksi ravintola ja yläkerrassa majoitusta.

Osoite: 58-59 Fleet St, Dublin 2
www.gogartys.ie

OVAL BAR

Pieni ja rauhallinen pubi keskellä kaupungin sykettä. Mukava poiketa tuopilliselle ostosten lomassa ja katsella päivänlehtiä Guinness-tuopin äärellä selailevia paikallisia vanhempia herrasmiehiä. Paikka mainostaa erinomaista irish stewtaan.

Osoite: 78 Middle Abbey St, Dublin 1
theovalbar.com

PORTERHOUSE

Välillä jotain muuta kuin Guinnessia. Täällä voi maistella oman panimon oluita ja nauttia samalla livemusiikista.

Osoite: 16-18 Parliament St, Dublin 2
www.theporterhouse.ie

RYAN’S

Pubi Phoenix Parkin lähettyvillä, jossa viktoriaanisen ajan sisustus on pysynyt muuttumattomana.

Osoite: 28 Parkgate St, Dublin 8
ryans.fxbuckley.ie/ryans-grill

STAG’S HEAD

Rakennettu vuonna 1770 ja uudistettu vuonna 1895, jonka jälkeen se on pysynyt muuttumattomana. Kaikin puolin perinteinen pubi aivan Grafton Streetin vieressä.

Osoite: 1 Dame Court, Dublin 2
www.louisfitzgerald.com/stagshead

TEMPLE BAR PUB

Dublinin kuvatuin pubin julkisivu. Ota siis ”pakollinen” kuva punaisen Temple Bar –pubin edessä ja käväise sisällä tuopillisella (jos mahdut sisään).

Osoite: 47/48 Temple Bar, Dublin 2
www.thetemplebarpub.com

WHELAN’S

Vuonna 1989 perustettu Whelan’s on klassikko. Täällä konsertoivat niin tunnetut artistit kuin uudet, nousevat tähdet. Pubi nähtiin myös PS. I Love You -elokuvassa.
Auki joka päivä klo 17 lähtien yömyöhään.

Osoite: 25 Wexford Street, Dublin 2
www.whelanslive.com

© Moona Laakso

Moona Laakso

Puoli sydäntä Irlantiin jättänyt vapaa toimittaja-kirjoittaja ja luovan kirjoittamisen ja kirjallisuuden opiskelija, joka oppi juomaan Guinnessia vasta palattuaan takaisin Suomeen neljä vuotta Dublinissa asuttuaan.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *