Dublinin trendikkäät pubit ja baarit

Alla listatut Dublinin trendikkäät pubit ja baarit tuovat vaihtelua perinteiseen irkkupubiin:

BOW LANE

Bow Lane kuvailee itseään mukavaksi, retroksi, “Industrial Art Deco” -tyyliseksi paikaksi. Vuoden 2016 “Sky Bar” ja “Cocktail Bar” voittaja. Drinkkeihin erikoistuneesta paikasta saa myös erinomaista ruokaa. Baarimenun lisäksi a la carte -menua tarjoilee paikan erillinen ravintola. Auki joka päivä myöhään.

Osoite: 17 Aungier Street, Dublin 2
bowlane.ie

CAFÉ EN SEINE

Sisustuksellaan tämä kahvila-baari tekee varmasti vaikutuksen. Hienosta vaikutelmasta huolimatta sisään kannattaa uskaltautua päiväsaikaankin vaikkei olisikaan parhaimpiinsa pukeutunut. Grafton Street –ostoskadun läheisyys tekeekin tästä kätevän paikan, jossa levähtää shoppailun lomassa. Toinen vaihtoehto on tulla tänne illalla tanssimaan DJ:n soittaman musiikin tahdissa. Mahtipontinen sisustus palmuineen ja Dublinin laajin juomamenu.

Osoite: 40 Dawson Street, Dublin 2
cafeenseine.ie

CHURCH

Yksi erikoisimmista pubeista on tämä kirkkoon perustettu pubi-kahvila-ravintola-yökerho.
Sijaitsee muutaman minuutin kävelymatkan päässä O’Connell Streetiltä.

Osoite: Mary St / Jervis St, Dublin 1
www.thechurch.ie

FARRIER & DRAPER

Tämä suhteellisen uusi tulokas on herättänyt positiivista huomiota, eikä suotta. Tyylikäs ja ylellinen tummanpuhuva sisustus kaari-ikkunoineen, sohvineen, lepotuoleineen ja näyttävine kattokruunuineen luovat uniikin tunnelman. Drinkkien lisäksi täällä voi nauttia lounasta tai iltapäiväteetä. Farrier & Draperin yhteydessä toimii La Cucina, joka tarjoilee italialaista ruokaa.

Osoite: Powerscourt Townhouse, 59 South William Street, Dublin 2
www.farrieranddraper.ie

MARY’S BAR & HARDWARE

Tähän pikkuruiseen pubiin ei helposti eksy, vaikka se sijaitseekin Grafton Street -ostoskadun yksistä sivukaduista. Ulkoapäin huomaamaton, mutta sisältä yksityiskohtia täynnä oleva rauhallinen pubi, jossa voi nauttia tuopillisen vaikkapa ostosten lomassa. Nimensä mukaisesti pubista voi ostaa nauloja ja muita rautakaupan pientarvikkeita. Esillä myös paljon vanhoja tauluja ja tavaroita.

Osoite: 8 Wicklow Street, Dublin 2
marysbar.ie

OCTAGON BAR

Aloita ilta tyylillä U2 bändin jäsenten omistamassa trendikkäässä (ja hintavassa) baarissa Clarence hotellin yhteydessä, jossa voi hotellivieraiden ja paikallisten lisäksi bongailla julkkiksia.

Osoite: Clarence Hotel, 6-8 Wellington Quay, Dublin 2
theclarence.ie/food-drink/octagon-bar

THE LIQUOR ROOMS

Myös tämä trendikäs cocktail-baari sijaitsee Clarence Hotellin yhteydessä. Baari tarjoilee drinkkien lisäksi vaihtelevaa viihdettä, pehmeitä nahkasohvia ja pimeitä nurkkia.

Osoite: 5-7 Wellington Quay, Dublin 2
www.theliquorrooms.com

TURK´S HEAD

Erikoisesti sisustettu baari Temple bar –alueen toisessa päässä, jossa soi perinteisen irlantilaisen musiikin sijaan hittibiisit.

Osoite: Parliament St / Essex gate, Dublin 2
www.paramounthotel.ie/turks-head.html

MARKER ROOFTOP BAR & TERRACE

The Marker -hotellista löytyy rento ja moderni kattoterassibaari. Terassilta aukeaa näkymät Dublinin vuorille ja merelle.

Osoite: Grand Canal Square, Dockland, Dublin 2
www.themarkerhoteldublin.com/rooftop_lounge.html

VINTAGE COCKTAIL CLUB

Vintage-tunnelmaa, gourmetruokaa ja kattava lista cocktaileja Dublinin sydämessä Temple Barissa.

Osoite: 15 Crown alley, Dublin 2
vintagecocktailclub.com

© Moona Laakso

Moona Laakso

Puoli sydäntä Irlantiin jättänyt vapaa toimittaja-kirjoittaja ja luovan kirjoittamisen ja kirjallisuuden opiskelija, joka oppi juomaan Guinnessia vasta palattuaan takaisin Suomeen neljä vuotta Dublinissa asuttuaan.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *