Fine dining -lounaalla Dublinissa

Saamme ystäväni kanssa tilaisuuden nauttia fine dining -lounaan Dublinissa kesäkuussa vieraillessamme.

Suuntaamme The Cliff Townhouse boutique-hotelliin, joka sijaitsee Yrjöjenaikaisessa rakennuksessa St Stephen’s Green -puiston nurkilla. Hotellin yhteydessä toimii modernia fine diningia edustava ravintola, jonka avainsanoja ovat tuoreus, paikallisuus ja satokauden raaka-aineiden hyödyntäminen.

Saavumme ravintolaan hieman hermostuneina, koska emme normaalisti lounasta näin hienoissa paikoissa, emmekä tiedä mitä odottaa. Ystäväni kuiskaa korvaani, että yksi tarjoilijoista on juuri vilkaissut hänen tennareitaan (ystäväni harmittelee, että oli unohtanut ottaa hienommat kengät matkalaukkuun mukaan). Ystävällinen tarjoilija ei kuitenkaan näytä paheksuvalta, vaan ohjaa meidät pöytäämme, mukavaan sohvanurkkaukseen. Pöydissä on valkoiset pöytäliinat ja tilaa koristaa upea kattokruunu. Ravintola on lounasaikaan täpösen täynnä ja vilkas puheensorina täyttää tilan. Paljon nuoria perheidensä kanssa näyttäisi olevan juhlistamassa valmistujaisiaan. Tunnelma on rento, joten päätämme olla hermoilematta.

Lounasaikaan tarjolla on kahden tai kolmen ruokalajin menu ja jokaista ruokalajia on viisi vaihtoehtoa. Meille tarjoillaan kolmen ruokalajin menu ja listalta valitsemme;

Alkuruuaksi: minulle pähkinä-minttu risotto parmesaanilla ja ystävälleni tonnikala ceviche chilillä, limellä, sitruunalla sekä avokadojäätelöllä

Pääruuaksi: minulle meritaimen pavuilla, herneillä ja pancetalla ja ystävälleni ”Cliff Townhouse fish pie” eli kalapiiras

Jälkiruuaksi: minulle suklaafondant suklaamoussella ja kahvijäätelöllä ja ystävälleni raparperi-hyytelö vanilijajäätelöllä, granolalla ja siideri-sabayon kastikkeella.

Annoskoot olivat sopivia, vaikka lopuksi vatsa oli ehkä hitusen liiankin täynnä. Epämiellyttävää superähkyä ei kuitenkaan tullut. Maut toimivat loistavasti yhdessä. Omista annoksistani suosikki oli ehkä kuitenkin jälkiruoka, mutta minä nyt olenkin jälkkäri (ja varsinkin suklaa) ihmisiä. Ystäväni kehui erityisesti ”fish pie” annostaan ja minäkin sitä maistelin – todella hyvää!

Välillä on mukava syödä tällä tavalla vähän prameammin, mutta täytyy myöntää, että minä olen enemmän niitä tyyppejä, jolla ruokailun jälkeen pöytä on täynnä murusia ja joka juo viinilasinsa ei-niin-hienostuneesti, joten tunnen oloni rennommaksi paikassa, jonka valkoisia pöytäliinoja ei tarvitse pelätä tahrivansa tai jossa ei tarvitse pelätä näyttävänsä dorkalta. Täytyy sanoa, että tunnelma Cliff Townhousessa oli kuitenkin rento eivätkä tarjoilijat kytänneet (vaikka olivatkin vilkaisseet ystäväni tennareita).

Vaikka ravintola edustaa ns. fine diningia, eivät hinnat todellakaan ole mitään övereitä. Kolmen ruokalajin lounasmenu on 30€ ja kahden ruokalajin 25€ (ilman juomia). Hinta-laatusuhde on ehdottomasti kohdillaan.

Katso koko menu ja hinnasto.

Ruuan jälkeen teemme vielä kierroksen hotellissa. The Cliff Townhousessa on vain yhdeksän hotellihuonetta. Ravintolan lisäksi toisessa kerroksessa sijaitsee ruokasali, joka on vuokrattavissa yksityiskäyttöön.  Ravintolan yhteydessä toimii myös Oyster & Champagne Bar, josta saa tuoreita, Irlannin vesistä pyydettyjä ostereita. Ruokalistalla on ostereiden lisäksi muita paikallisia mereneläviä, jotka ovatkin ravintolan erikoisuus.

Kaiken kaikkiaan miellyttävä fine dining kokemus; erinomainen ruoka ja ystävällinen, huomaavainen palvelu.

Lisätietoja: www.theclifftownhouse.com
Osoite: 22 St Stephen’s Green

* Blogijuttu tehty yhteistyössä The Cliff Townhouse hotellin kanssa.

Lue muita Dublinin ravintola- ja kahvilasuosituksia:

Lue myös Dublinin boutique-hotellisuositukset:

© Moona Laakso

Moona Laakso

Puoli sydäntä Irlantiin jättänyt vapaa toimittaja-kirjoittaja ja luovan kirjoittamisen ja kirjallisuuden opiskelija, joka oppi juomaan Guinnessia vasta palattuaan takaisin Suomeen neljä vuotta Dublinissa asuttuaan.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *