Belfast TOP 5 nähtävyydet

Irlanti on pieni saari, mutta sinne mahtuu kaksi maata ja kaksi pääkaupunkia. Irlannin tasavallan pääkaupungista Dublinista pääsee hetkessä (Aircoach 705X express-bussilla parissa tunnissa ja 23€ menopaluumaksulla) toisen maan pääkaupunkiin. Pohjois-Irlannin pääkaupungilla Belfastilla on traaginen historia, johon kuuluvat niin Titanic kuin lähihistorian levottomuudet (The Torubles), ja joka on jättänyt kaupunkiin omalaatuisen, vielä tänä päivänä aistittavissa olevan tunnelman. Belfastiin kannattaakin mennä NYT, sillä nyt sinne on turvallista matkustaa, mutta historia on edelleen läsnä eikä liikaa ole (vielä) muuttunut.

Koe Belfastissa ainakin nämä:

1. BELFASTIN MUURIT JA MURAALIT

Berliinin muuri on historiaa, mutta Belfastissa kansan kahtia jakavien muurien portit lukitaan edelleen yöksi. Kaupungin levottomasta menneisyydestä kertovat muraalit eli seinämaalaukset. Näitä on ympäri kaupunkia ja niihin voi tutustua omatoimisesti, mutta enemmän saa irti, kun osallistuu opastetulle taksikierrokselle, joita järjestää useampi yritys. Itse voin suositella Belfast Mural Toursin kierrosta.

Lue lisää taksikierroksesta blogipostauksesta.

2. CROWN LIQUOR SALOON

Koko Pohjois-Irlannin tunnetuin pubi Crown Liquor Saloon on Belfastissa must-see kohde. Viktoriaaninen pubi on häkellyttävän kaunis koristeellisine yksityiskohtineen. Hauskoja ovat looshit (snugs), joihin voi seurueensa kanssa piiloutua ja olla täysin rauhassa. Näissä loosheissa on vielä jäljellä alkuperäiset antiikkiset kellot, joilla ennen hälytettiin henkilökunta paikalle. Pubi on pieni, tunnelmallinen ja täynnä viehättäviä yksityiskohtia.

3. TITANIC QUARTER

Tiesitkö, että Titanic rakennettiin Belfastissa ja sieltä se myös lähti kohti tuhoisaa kohtaloaan? Titanic Quarter on Belfastin satama-alueella sijaitseva kortteli, joka on rakentunut Titanicin syntypaikan ympärille. Titanicin tarinaan voi tutustua vuonna 2012 avatussa kuusikerroksisessa museossa, joka sijaitsee sadan metrin päässä laivan rakennuspaikasta.

Kahvittele: Vapaaehtoisvoimin toimiva Dock Cafe (ARC Retail, 2a Queen’s Road, Titanic Quarter) toimii “maksa mitä haluat” periaatteella. “Honesty boxiin” heitetään puntia omantunnon mukaan. Industrial-tyylinen sisustus Titanic-aiheisilla tauluilla ja hauskoilla yksityiskohdilla. Ihastuttava henkilökunta. Tunnelma kuin ystävän olohuoneessa. Kahvia, pullaa, lounasta. Täällä viihtyisi vaikka kokonaisen iltapäivän.

4. ULSTER MUSEUM

Tässä museossa on paljon nähtävää monen kerroksen verran. Täällä menisi helposti koko päivä, sillä näyttelyitä on Pohjois-Irlannin historiasta eläimiin ja taiteeseen. Täällä viihtyvät myös lapset!
Koe myös: Ulster museon yhteydessä voi käydä Belfastin Kasvitieteellisessä puutarhassa (Botanic Gardens), joka sijaitsee aivan museon lähellä.

5. ST GEORGE’S MARKET

Jos olet Belfastissa perjantaina, lauantaina tai sunnuntaina, kannattaa aamulla suunnata St George’s markettiin, jossa on yli 150 kojua antiikista ruokaan. Juuri ruokakojut ovat marketissa se juttu joten tämä on kulinaristimatkailijan must kohde.

YÖVY EDULLISESTI:

HOTEL ETAP BELFAST

Edullista majoitusta hyvällä sijainnilla. Yksinkertaiset, mutta siistit huoneet.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

EUROPA HOTEL

Miten olisi yö maailman pommitetuimmassa hotellissa? Neljän tähden Europa hotellissa on eri hintatason huoneita. Sijainti keskustassa.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Katso muita hotelleja paikassa Belfast.

© Moona Laakso

Moona Laakso

Puoli sydäntä Irlantiin jättänyt vapaa toimittaja-kirjoittaja ja luovan kirjoittamisen ja kirjallisuuden opiskelija, joka oppi juomaan Guinnessia vasta palattuaan takaisin Suomeen neljä vuotta Dublinissa asuttuaan.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *