Paras aika matkustaa Dubliniin?

Mikä on paras aika matkustaa Irlantiin? Sään puolesta varmaa aikaa ole, sillä sanonta yhden päivän aikana voi kokea neljä vuodenaikaa ei ole kovin kaukana totuudesta. Mutta itse näen sen positiivisena asiana: sade on usein vain pieni kuuro ja pian aurinko pilkahtaa pilvien takaa. Sadekuuron loppumista voi odotella vaikka lämpimässä pubissa tuopin ääressä. Väite, että Irlannissa sataisi aina, ei pidä paikkaansa. Mutta yksi asia on tosi; Irlannissa ei ole koskaan liian kylmä tai liian kuuma. Lämpimintä on toukokuusta elokuulle, silloin lämpötilat ovat keskimäärin 20 asteen paikkeilla. Tammi- ja helmikuu ovat kylmimmät kuukaudet. Niin kevät kuin syksykin ovat mukavaa aikaa matkustaa Irlantiin. Kevät koittaa Irlannissa aiemmin ja syksy myöhemmin kuin Suomessa. Talvisin lämpötila on keskimäärin 8 asteen paikkeilla ja tuuli voi olla kova ja kylmä. Lunta ei kuitenkaan normaalisti tule.

JUHLAPÄIVÄT

Juhlapäivinä pubien ja kauppojen aukioloajat vaihtelevat. Vuonna 2018 lakimuutoksen myötä ensimmäistä kertaa 90 vuoteen pubit saavat olla Irlannissa pitkäperjantaina auki! Halloweenina (lokakuun viimeinen maanantai) ja St. Patrick’s Daynä (17. maaliskuuta) pubit ovat yleisesti ottaen auki, koska juhlinta on osa näitä juhlapäiviä. Monet matkustavatkin Irlantiin juuri näiden juhlien takia. Kolmas suosittu vuotuinen juhlapäivä on 16. kesäkuuta vietettävä Bloomsday, jota juhlitaan kirjailijalegenda James Joycen kunniaksi. Erityisesti St. Patrick’s Day vetää laumoittain turisteja Irlantiin ja erityisesti Dubliniin. Silloin tunnelma on Dublinin kaduilla huipussa, mutta jos hälinä ja tungos ahdistavat, ei se välttämättä ole paras aika matkustaa Dubliniin.

© Moona Laakso

Lue myös aiheista:

Moona Laakso

Puoli sydäntä Irlantiin jättänyt vapaa toimittaja-kirjoittaja ja luovan kirjoittamisen ja kirjallisuuden opiskelija, joka oppi juomaan Guinnessia vasta palattuaan takaisin Suomeen neljä vuotta Dublinissa asuttuaan.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *