Dublinin kahvilat

Dublinin kahvilat hurmaavat. Vaikka irlantilaiset suosivat edelleen kuumista juomista eniten teetä, on kahvin kulutus viime vuosina noussut ja sitä mukaa Dublinin katukuvaan on ilmestynyt runsaasti uusia kahviloita. Dublinin kahviloista onkin tullut suosittuja vaihtoehtoisia hengailupaikkoja pubeille.

DUBLININ KAHVILASUOSITUKSET

AVOCA

Avoca on irlantilainen lifestyle-myymälä, jonka Suffolk Streetin liikkeessä toimii myös kahvila. Tämä sisutukseltaan shabby chic kahvila sijaitsee kaupan ylimmässä kerroksessa. Avocaan kannattaa mennä myös ostosten puolesta, erilaista ihanaa hypisteltävää löytyy monen kerroksen verran.

Osoite: 11-13 Suffolk Street, Dublin 2
Avoinna: ma–pe 9.30–16.30, la 9.30–17.30, su 11–17
www.avoca.com
@AvocaHandweavers

BEWLEY’S CAFÉ GRAFTON STREET

Grafton Streetin Bewley’s Café on toiminut vuodesta 1927 lähtien. Kahvila on tunnettu sen julkisivusta, jota hallitsee edelleen vuodesta 1931 säilynyt koristelasi-ikkunaruudukko. Kahvila sijaitsee Dublinin kuuluisimman ostoskadun eli Grafton Streetin sydämessä. Legendaarisessa kahvilassa ovat viihtyneet monet kuuluisat irlantilaiset taiteilijat ja kirjailijat kuten James Joyce (joka mainitsee kahvilan kirjassaan ”Dubliners” eli ”Dublinilaisia”) ja Samuel Beckett.

Osoite: 78/79 Grafton Street, Dublin 2
www.bewleys.com/ie
@BewleysIreland

CAFÉ EN SEINE

Mahtipontinen, ylellinen ja yllätyksellinen sisustus art nouveau tyyliin. Täällä kannattaa piipahtaa jo pelkän sisustuksen takia ja miksei Dublinin laajimman juomamenunkin puolesta. Pysähdy kahville shoppailun lomassa tai juhli yöhön asti. Keskiviikosta lauantaihin DJ soittaa klo kolmeen asti yöllä.

Osoite: 40 Dawson Street, Dublin 2
Avoinna: ma–ti 12–00, ke–la 12–03, su 12–23
cafeenseine.ie
@CafeEnSeineDublin

CAMERINO

Kanadalaisen Caryna Camerinon perustama pikkuruinen, söpö kahvila-leipomo. Täällä kannattaa maistaa skonsseja.

Osoite: 158 Capel St., Dublin 1
Avoinna: ma–pe 7.30–17, la 11–16.30, su suljettu
www.camerino.ie
@CamerinoBakery

DOLCE SICILY

Ihastuttava pieni paikka ja ystävällinen palvelu italialaisella tunnelmalla. Paljon erilaisia herkkuja. Vinkki: Kokeile lounaaksi edullista ja maukasta päivän keittoa!

Osoite: 43 Dawson Street, Dublin 2
Avoinna: ma–pe 7.30–19, la 9–19, su 10–19
@DolceSicily

LE PETIT PARISIEN

Ranskalaista tunnelmaa keskellä Dublinia. Kuvittele ranskalainen kahvila 1920-luvulta, mutta ystävällisellä irlantilaisella palvelulla. Leipomusten lisäksi kahvila tarjoilee aamupalaa ja lounasta. Auki joka päivä myöhään.

Osoite: 17 Wicklow Street, Dublin 2
Avoinna: ma–la 7.30–myöhään, su 9–myöhään
www.lepetitparisien.ie
@LPPCafe

LOVE IS ART ATELIER

Dublinin pohjoispuolen piilotettu helmi. Pieni, söpö, sympaattinen ja kotoisa, kuin taiteilijan olohuone.

Osoite: 3 Great Strand Street, Dublin 1
Avoinna: ti-la 12.30-18:30, su 13-18:30, ma suljettu
@LoveIsArtAtelier

QUEEN OF TARTS

Tuoretta ja paikanpäällä tehtyä vuodesta 1998. Nimikin sen jo kertoo: täällä pääosassa ovat kakut, piirakat ja muut makeat herkut. Maukkaiden kakkujen lisäksi paikka tarjoaa aamupalaa, brunssia ja lounasta.

Osoite: Cork Hill, Dame Street / Cows Lane, Dame Street, Dublin 2
Avoinna: ma–pe 8–19, la–su 9–19
www.queenoftarts.ie
@QueenOfTartsDub

WALL & KEOGH

Dublinin Portobellon kaupunginosassa sijaitsevan kahvilan omistajat ovat intohimoisia teen suhteen, joten paikka onkin teenjuojan taivas. Tarjolla on yli 150 teelajia.

Osoite: 45 Richmond St South, Dublin 2
Avoinna: ma–pe 8–20, la–su 10.30–19
wallandkeogh.wixsite.com/wallandkeogh
@WallandKeoghTea

WIGWAM / VICE

Wigwam on trendikäs kahvila-baari, jonka yhteydessä toimiva Vice tarjoaa erilaisia kahveja. Jos et ole kahvinjuoja, kokeile ihanaa kaakaota! Torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin tuoreita donitseja Dublin Doughnut Co.:sta toimitettuna.

Osoite: 54 Middle Abbey St., Dublin 1
Avoinna: Vice: ma–su 11–18 / Wigwam: ma–su 11 eteenpäin
wigwamdublin.com
www.vicecoffeeinc.com
@ViceCoffeeInc

 

AFTERNOON TEA – LUKSUS-ILTAPÄIVÄTEETÄ

Jos haluat leikkiä hetken hienostorouvaa tai kuningatarta, on afternoon tea must kokemus Dublinissa. Monet luksushotellit tarjoavat iltapäiväteetä. Muistathan pukeutua näihin paikkoihin vähän hienommin (esimerkiksi tennareita ei välttämättä katsota hyvällä). Paikasta riippuen tunnelma voi olla vähän liiankin hienostunut (kireä) tai rennon hienostunut. Omaan makuuni tunnelma The Shelbourne hotellissa oli hieman liian jäykkä, kun taas The Westin hotellissa vitsaileva tarjoilija sai hulppeassakin ympäristössä olon rennoksi. Iltapäivätee on hyvä tapa päästä vilkaisemaan luksushotellien sisälle, jos niissä ei ole varaa viettää yötä. Iltapäiväteen hinta on 30€ luokkaa. Tarjolla on teen lisäksi pikkupurtavaa, josta äkkiä tulee hyvin täyteen: on suolaista ja makeaa mahan täydeltä. Lisää luksuksentuntua saa ottamalla teen seuraksi lasin skumppaa tai samppanjaa. Iltapäiväteen ajat vaihtelevat paikasta riippuen klo 13–18 välillä. Se on hyvä vaihtoehto vaikkapa lounaan korvikkeeksi, sillä sen voimin pärjää pitkälle iltaan.

Aivan uudenlainen iltapäivätee-kokemus on nauttia teehetki vintage-bussin kyydissä. Lue Vintage Tea Toursin iltapäivätee-bussikierroksesta.

Iltapäiväteetä saa mm. seuraavista hotelleista:

Clarence

Osoite: 6-8 Wellington Quay, Dublin 2

Merrion

Osoite: Upper Merrion Street, Dublin 2

Shelbourne

Osoite: 27 St. Stephen’s Green, Dublin 2

Westbury

Osoite: Grafton Street, Dublin 2

Westin

Osoite: College Green, Westmoreland Street, Dublin 2

Myös monet ravintolat tarjoavat iltapäiväteetä ja näissä tunnelma ei välttämättä ole niin hienostunut ja hulppea.

©Moona Laakso

Moona Laakso

Puoli sydäntä Irlantiin jättänyt vapaa toimittaja-kirjoittaja ja luovan kirjoittamisen ja kirjallisuuden opiskelija, joka oppi juomaan Guinnessia vasta palattuaan takaisin Suomeen neljä vuotta Dublinissa asuttuaan.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *