Dublinin julkinen liikenne ja matkaliput

Dublinin julkinen liikenne keskittyy busseihin, mutta myös junalla ja raitiovaunulla pääsee tiettyihin paikkoihin. Bussimatkojen hinnat vaihtelevat pysäkkien määrän mukaan. Huomioithan, että kuski ei anna vaihtorahaa. Bussien aikataulut ja hinnat löytyvät täältä: www.dublinbus.ie

Luas –raitiovaunulinjoja on kaksi (vihreä ja punainen). Lippu täytyy ostaa ennen Luasiin menoa pysäkillä olevista lippuautomaateista. Katso kartta Luasin linjoista: www.luas.ie/routes/

DART taas on juna, joka kulkee Dublinin rannikkoa pitkin. Sillä pääseekin kätevästi tutustumaan Dublinin merenrantakaupunkeihin. Katso aikataulut ja hinnat osoitteesta  www.irishrail.ie

Kaikkien Dublinin julkisen liikenteen kulkuvälineiden kartat löytyvät täältä: www.transportforireland.ie/journey-planner/maps/

Hyvä Dublinin julkisen liikenteen mobiilisovellus taas löytyy täältä: www.transportforireland.ie/real-time/download-real-time-app/
Sen avulla löydät pysäkit ja ajan tasalla olevat aikataulut.

Kaupunkikierroksen voi tehdä Hop on Hop off Bussilla.

Dublin Passin avulla taas pääset tutustumaan yli 30 nähtävyyteen.

MATKALIPUT

The Leap Visitor Cardin avulla voi liikkua kätevästi Dublinin julkisilla kulkuvälineillä rajattomasti sen ajan, jonka on maksanut. Vaihtoehtoja on kolme:

1 päivä (24 h) – €10.00
3 päivää (72 h) – €19.50
7 päivää (168 h) – €40.00

The Leap Visitor Card käy seuraavissa kulkuvälineissä:
– Airlink 747&757 lentokenttäbussit
– Dublin bus paikallisbussit
– Luas -raitiovaunu
– DART -juna (Dublinin sisäinen liikenne)

Korttia myydään seuraavissa pisteissä:

LENTOKENTÄLLÄ:
– Bus & Travel Information Desk (T1 tuloaula)
– Spar (T2 tuloaula)
– Discover Ireland Tourist Information Desk (T2 tuloaula)

KESKUSTASSA:
– Dublin Bus, 59 Upper O’Connell St.
– Discover Ireland Centre, 14 Upper O’Connell St.
– Visit Dublin Centre, 25 Suffolk St.

Lippu kannattaa ostaa heti lentokentältä, jotta sen voi hyödyntää Airlinkin lentokenttäbussia varten.

Miten se toimii?
Busseissa on oikealla lipunlukulaite, johon korttia näytetään. Odota merkkiääntä.
Luas-raitiovaunun ja DART-junan kohdalla taas lippu näytetään lukulaitteeseen asemalaiturilla ennen ja jälkeen raitiovaunuun tai junaan nousemista.

Lisätietoja: about.leapcard.ie/leap-visitor-card

©Moona Laakso

Lue myös aiheista:

Moona Laakso

Puoli sydäntä Irlantiin jättänyt vapaa toimittaja-kirjoittaja ja luovan kirjoittamisen ja kirjallisuuden opiskelija, joka oppi juomaan Guinnessia vasta palattuaan takaisin Suomeen neljä vuotta Dublinissa asuttuaan.

Kommentit (3):

Riikka Lehto 28.09.2018 18:03

MOi, ollaan lähdössä Dubliniin maanantain 1.10.2018. Eka hotelli missä ollaan 2 yötä on Maldron smitfield ja sieltä sitten mennään vielä kahdeksi yöksi city hotell westiin (Darts kisoja katsomaan). Kannattaako meidän ottaa se kortti millä voi matkustella junilla ja busseilla? Guinnesin tehtaalla poiketaan tiistaina (maksettu jo) ja vielä on auki mitä muuta tehdään, onko ideoita? meitä on 2 aikuista ja 17v nuori :)
Mielenkiinnolla odotamme reissua :)

t: Riikka

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Moona Laakso 28.09.2018 19:02

Heippa Riikka ja kiitos kysymyksistä :) Ainakin tuo ensimmäinen hotellinne on n.15min kävelymaykan päässä keskustasta (Temple Bar) ja Guinness Storehousekin näyttäisi olevan n.20min. Dublinin keskustan alue on pieni ja käveltävissä joten kannattaa miettiä tulisiko matkakortille (leap card) käyttöä, riippuu paljon siitä tuleeko julkisia käytettyä ja miten paljon. Ilman korttia bussilla ja muilla julkisilla matkustaa 2-3€ suunta. Jos ilmat suosii voisitte matkustaa junalla esim. Howthiin rannikkomaisemiin (menopaluu n.6€). Sieltä löytyy kivoja kävelyreittejä ja näkee vähän muutakin kuin keskustaa :) Itse keskustassa taas paras tapa tutustua irkkumeininkiin on pubi livemusiikin kera (ja 17v nuorella ei tule olemaan ongelmaa päästä sisään)! Livemusiilkia löytyy joka ilta monesta paikasta, helpointa on suunnata Temple Bariin (jossa tosin tuoppien hinnat ovat keskivertoa kalliimmat). Ihanaa reissua teille! :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Riikka 04.10.2018 20:11

Täällä ollaan ja hyvin on päästy. Guinnes ja Jameson käyty ja helppo köyttöinen luas red line käytössä. Ihmiset erittäin avuliaita. Tulemme toistekkin. Huomenna illalla kotiin. Suosittelen ja psljon apua näistä sivuista ollut meille. Kiitos ?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Moona Laakso 04.10.2018 20:57

Todella mukava kuulla että oppaasta on ollut hyötyä ja että olette viihtyneet! Kyllä Dublin on sellainen jonne haluaa palata ja seuraavaksi voittekin matkustaa kenties myös muualle Irlantiin, suosittelen! :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Jouni 12.07.2018 18:28

Onkohan tässä visitor cardissa jotain lapsialennusta?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Moona Laakso 12.07.2018 20:28

Heippa Jouni, tietääkseni Visitor leap cardissa ei valitettavasti ole lapsialennusta tai mitään perhelippua saatavilla. Firmoilla erikseen (bussi, DART-juna jne.) on sitten omat alennuksensa lapsille ja myös perhelippuja taitaa olla. Siinä on aika sumpliminen miettiä mikä tulee halvimmaksi, riippuu niin paljon siitä paljonko tulee liikuttua ja millä.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Hannu Komulainen 28.05.2018 21:46

Hei!

Saavatko paikalliset eläkeläiset alennusta julkisen liikenteen matkalipuista?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Moona Laakso 29.05.2018 08:31

Heippa Hannu, kiitos kysymyksestä. Paikalliset yli 66-vuotiaat asukkaat voivat saada kortin, jolla voi matkustaa ilmaiseksi julkisilla koko Irlannissa (täällä lisää infoa: http://www.citizensinformation.ie/en/social_welfare/social_welfare_payments/extra_social_welfare_benefits/free_travel.html).
Turisteille ei tietääkseni tällaista ole, eikä julkinen liikenne taida tarjota edes alennettua hintaa eläkeläisille, tosin jotkut turistibussikierrokset tarjoavat alennusta, yleensä yli 65-vuotiaille.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *