Irlanti – hotellit ja muu majoitus

Irlannista löytyy runsaasti eritasoista majoitusta. Suosituin majoitusmuoto maaseudulla ovat Bed & Breakfast –majatalot, jotka ovat usein hotelleja mukavampi ja halvempi vaihtoehto. Majoitusten hinnat Irlannissa vaihtelevat: mitä syrjemmässä, sen halvempi. Perustason b&b-majoitus kahden hengen huoneessa maksaa yleensä noin 60-80 € / yö.

Irlannissa matkustaessa majoitusta ei ole välttämätöntä varata etukäteen. Kuitenkin suosittuun paikkaan kannattaa varaus tehdä ennakkoon, varsinkin jos kyseisessä majapaikassa on vähän huoneita. On myös hyvä ottaa huomioon, että osa pienistä majapaikoista pysyttelee talvikauden kiinni.

Majoitus kannattaa valita huolella, sillä parhaimmillaan majapaikka ei ole pelkkää yöpymistä varten, vaan se voi olla ainutlaatuinen lisäelämys Irlannin matkallasi. Alta löydät suosituksemme Irlannin erilaisista majapaikoista. Ajankohtaiset hintatiedot löytyvät majoitusten linkeistä.

Hotellit

Eccles Hotel, Glengarriff. Kuva: Moona Laakso

OLD BANKHOUSE. Tämä kauniissa Yrjöjen aikaisessa rakennuksessa sijaitseva hotelli on oivallinen valinta Kinsalen kaupungissa vieraillessa. Hotellista löytyy 17 tyylillä sisustettua huonetta suurine ikkunoineen ja supermukavine sänkyineen. Alakerrassa on gurmeekahvila, jossa myös hotellin aamupala tarjoillaan.
Missä: 10/11 Pearse St, Kinsale, County Cork

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

ECCLES HOTEL. Tämä tiettävästi Irlannin vanhin hotelli sijaitsee viehättävässä, vuorten ympäröimässä Glengarriffin kylässä Bearan niemimaassa. 250 vuotta vanha rakennus on kunnostettu alkuperäistä kunnioittaen. Hotellissa on nähty maineikkaita vieraita, kuten irlantilaiset George Bernard Shaw ja William Butler Yeats, jotka molemmat saivat Nobelin kirjallisuuspalkinnon 1920-luvulla. Shawn sanotaan kirjoittaneen vierailujensa aikana runsaasti. Yeats taas oli hotellin vakiovierailija 1920-luvulla ja presidenttisviitti onkin nimetty hänen mukaansa. Vanhan ajan charmia ja ylellisyyttä huokuvasta hotellista avautuvat näkymät lahdelle ja Garinishin saarelle.
Missä: Glengarriff Harbour, Glengarriff, County Cork

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

WESTPORT WOODS HOTEL & SPA. Westportin keskustan laitamilla sijaitseva Westport Woods Hotel on yksi Irlannin vihreimmistä hotelleista. Puiden ja luonnon keskelle sijoittuva hotelli panostaa ympäristöystävällisyyteen toiminnassaan ja myös sen kylpylä on yksi Irlannin ekoystävällisimmistä.
Missä: Quay Road, Westport, County Mayo

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

BALLYGALLY CASTLE HOTEL. Miltä kuulostaisi yö linnassa, jossa kummittelee? Pohjois-Irlannissa Causeway Coastal Routen varrella sijaitsevassa hotelliksi muunnetussa linnassa on 54 tyylikkäästi sisustettua huonetta, joissa osassa on kauniit alkuperäiset kattoparrut. Tunnelmallisimmat huoneet (tower rooms) sijaitsevat 1600-luvun linnan alkuperäisessä osassa ja juuri siellä kummittelee! Linnan vakituiselle kummitukselle on omistettu oma huone, “The Ghost Room”, joka on avoin vieraille. Nauti illallinen hotellin Garden Restaurant –ravintolassa, joka on viihtyisä kattoparruineen ja puutarhaan avautuvine ranskalaisine ovineen. Suuntaa sen jälkeen baarin puolelle yömyssylle takkatulen ääreen. Kokeile aamupalaksi puuroa paikallisella Bushmills-viskillä terästettynä.
Missä: Coast Road, Ballygally, Pohjois-Irlanti

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

ENNISKEEN COUNTRY HOUSE HOTEL. Tämä piilopaikka sijaitsee Pohjois-Irlannissa noin 1,5 kilometriä Newcastlen keskustasta. 12 huonetta on perinteisesti ja yksinkertaisesti sisustettu ja useimmista on vuoristonäkymät. Aamiainen sisältyy huoneen hintaan.
Missä: 98 Bryansford Road, Newcastle, Pohjois-Irlanti

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Bed & Breakfast -majoitus

Heatons Guesthouse, Dingle. Kuva: Moona Laakso
Heatons Guesthouse, Dingle. Kuva: Moona Laakso

ARD NA BREATHA. Haluaisitko majoittua maatilalla, mutta kuitenkin kaupungin kupeessa? Ard Na Breatha tarjoaa maatilamajoitusta Donegalin kaupungissa. Perinteisesti sisustetut huoneet ovat perusmukavat, mutta kaipaisivat ehkä hieman päivitystä. Keskustaan on reilun kilometrin kävelymatka. Emäntä tarjoilee luomua painottavan kotitekoisen aamupalan toiveiden mukaan. Majatalo pyrkii kaikessa toiminnassaan ekologisuuteen.
Missä: Drumrooske Middle, Donegal Town, County Donegal

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

MUXNAW LODGE. Ulkoapäin tämä viiden huoneen majatalo on komea ilmestys ja se on hyvä tukikohta Kenmaren kaupungissa vieraillessa. Huoneiden tyylin voisi kuvailla olevan shabby chic tai romuromanttinen. Tapetti hieman repsottaa sieltä täältä, hämähäkinseittiä löytyy nurkista eikä kaikki ole ihan viimeisen päälle, mutta silti siellä nukkuu yön ihan hyvin.
Missä: Castletownbere Road, Kenmare, County Kerry

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

HEATONS GUESTHOUSE. Tämä perheomisteinen neljän tähden majatalo tarjoaa rentoa luksusta Dinglen kylässä meren rannalla. Aamupala on täällä oman kokemukseni mukaan Irlannin parhaimpia ja myös itse majapaikka ansaitsee täydet pisteet. Kokeile aamupalalla heidän erikoisuuttaan Baileys-puuroa! Täydellinen tapa aloittaa aamu irlantilaisessa kylässä. Aamupalalistalta tosin tuntuu hankalalta valita, sillä kaikki kuulostaa niin herkulliselta! Sijainti ei voisi olla parempi, aivan meren ääressä ja viiden minuutin kävelymatkan päässä Dinglen keskustasta.
Missä: The Wood, Dingle, County Kerry

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Newpark Housen isäntä esittelee mielellään historiallisia kokoelmiaan. Kuva: Moona Laakso

NEWPARK HOUSE. Hieman syrjässä Enniksen keskustasta sijaitseva majatalo on aavistuksen kummituslinnamainen. Mielikuvitus vanhassa kartanossa alkaa laukata yön täydellisessä hiljaisuudessa ja pimeydessä. Talolla on pitkä historia, se rakennettiin vuoden 1750 tienoilla ja nykyisen suvun omistukseen se päätyi vuonna 1904. Bernie Barrons avasi majatalon vuonna 1966 ja nyt hänen poikansa Declan jatkaa äitinsä perustamaa majataloa. Declan on kova keräilijä, ja hän esittelee mielellään alakerran salongeista löytyviä historiallisia kokoelmia.
Missä: Newpark Rd, Rosslevan, Ennis, County Clare

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

INISHMORE HOUSE. Tämä perinteinen irlantilainen bed&breakfast sijaitsee kymmenen minuutin kävelymatkan päässä Galwayn keskustasta ja on oiva tukikohta kaupungissa vieraillessa. Majatalossa on viisi siistiä huonetta useammassa kerroksessa. Ystävällinen isäntäpari tarjoilee erinomaisen aamupalan, joka on paikallisista raaka-aineista valmistettu.
Missä: 109 Father Griffin Rd, Galway, County Galway

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

THE GATEWAY LODGE. Rosses Pointissa Sligossa sijaitsevan The Driftwood -majatalon omistajan isä pyörittää Donegalin keskustassa tätä majataloa ja ravintolaa. Loistava sijainti parin minuutin kävelymatkan päässä keskustasta. Majatalo tarjoaa 24 tyylikästä huonetta ja sen yhteydessä toimiva palkittu Blas-ravintola toimii talon alkuperäisessä osassa, joka juontaa juurensa 1800-luvun alkuun.
Missä: Lough Eske Road, Donegal Town, County Donegal

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Boutique-majoitus

Breac.housen terassilta avautuvat maisemat Donegalin vuorille. Kuva: Moona Laakso

BREAC.HOUSE. Dunfanaghyn kylästä Donegalin luoteisosasta löytyy täydellinen retriitti, joka kruunaa Irlannin matkan. Se on täydellinen tapa päättää Wild Atlantic Wayn 2500 kilometrin rannikkoajo tai vaihtoehtoisesti sen voi aloittaa täältä. Majatalo ei ole vain yöpaikka vaan paljon muuta. Kolmen huoneen moderni boutique-majatalo huokuu skandinaavista tunnelmaa. Talon sydämellinen pariskunta on asialleen omistautunut ja koko konsepti on yksityiskohtia myöten mietitty. Alkajaisiksi tarjotaan mahdollisuus merileväkylpyyn, joka kannattaa ehdottomasti kokea. Lähiruokaa, itse kasvatettua ja luomua painottava aamupala tuodaan huoneeseen luukun kautta ja sen voi nauttia sään salliessa omalla terassilla. Huoneen koko seinän kokoisesta ikkunasta avautuu henkeäsalpaava maisema vuorille ja alas laaksoon. Huone on varattava vähintään kahdeksi yöksi, koska vain silloin kokemuksesta saa kaiken irti. Ensimmäisen yön aamuna huoneen eteen tuodaan reput, josta löytyvät eväät. Isäntäpari neuvoo, minne kannattaa lähteä kävellen tai autoillen tutustumaan. Viideksi kannattaa palata cocktail-tuntia varten, niin pariskunta taiteilee mieleisesi drinkin vaikka paikallisesta ginistä. Breac.house on paras valinta, kun haluat ainutlaatuisen ja kokonaisvaltaisen kokemuksen, ei vain paikkaa, jossa yöpyä.
Missä: Horn Head, Dunfanaghy, County Donegal

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

The Driftwood, Sligo. Kuva: Moona Laakso
The Driftwood, Sligo. Kuva: Moona Laakso

THE DRIFTWOOD. Pikkuruisessa Rosses Pointin kylässä sijaitseva majatalo on varsinainen Irlannin länsirannikon piilotettu helmi! Huoneeseen astuessa vastassa on hämyinen valaistus ja tunnelmaan sopiva musiikki. Vuoden 2018 alussa avatussa uutuuttaan tuoksuvassa boutique-majatalossa on kaikki viimeisen päälle. B&B:n perustaminen oli pariskunnan Paudien ja Ashleighin pitkäaikainen unelma. Sisustussuunnittelija Ashleigh on stailannut huoneet tyylikkäästi ja trendikkäästi. Kannattaa valita huone lahden puolelta, niin voit katsella merinäkymiä kylpyammeessa lilluessa. Erinomaisen aamiaisen loihtii ja tarjoilee isäntä. Valitse listalta vaikka puuroa tai itse tehtyä granolaa jogurtin kera. Erinomainen hinta-laatusuhde.
Missä: Rosses Point, County Sligo

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

PORTSALON LUXURY CAMPING. Vietä erilainen yö Donegalissa luksustelttaillen. Donegalin pohjoisosassa Fanadin niemimaalla sijaitseva Portsalon Luxury Camping pitää sisällään viisi luksustelttaa, joista jokaisesta löytyy parisänky sekä sohvasänky ja puulämmitteinen kamiina. Vessat ja suihkut sijaitsevat yleisissä tiloissa. Erillisestä rakennuksesta löytyvät yleinen keittiö, jossa voi valmistaa omia ruokia. Täysin luonnonrauhassa sijaitsevat teltat ovat upeiden maisemien ympäroimät. Telttoja voi vuokrata huhtikuusta lokakuulle.
Missä: Cashelpreaghan, Portsalon, Donegal, County Donegal

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Moona Laakso

Puoli sydäntä Irlantiin jättänyt vapaa toimittaja-kirjoittaja ja luovan kirjoittamisen ja kirjallisuuden opiskelija, joka oppi juomaan Guinnessia vasta palattuaan takaisin Suomeen neljä vuotta Dublinissa asuttuaan.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *