Paras aika mennä Pariisiin

Kuva: Pariisin kevättä Buttes-Chaumontin puistossa. © Tripsteri.fi / Anuliina Savolainen

Mikä onkaan otollisin aika Pariisin-matkalle? Romanttinen kevät, suloinen syksy, kodikas talvi vai riehakas kesä?

Pariisin kevät on klassikko. Kevään hempeät värit ovat mannaa Pohjolan talven runtelemalle sielulle. Pariisi on kauneimmillaan, kun kirsikkapuut puhkeavat kukkaan ja katusoittajat innostuvat laulamaan chansonia puistonpenkillä. Muista kuitenkin sään oikuista kertova ranskalainen sananlasku: En avril, ne te couvre pas d’un fil. En mai, fais ce qu’il te plaît. Älä pukeudu pelkkään lankaan huhtikuussa – sillä takatalvi voi yllättää. Toukokuussa tee mitä lystäät – sillä talvi on lopullisesti selätetty.

Vai onko kaunein vuodenaika sittenkin syksy, tuo melankolisen unelmoinnin luvattu vuodenaika?  Syksyn pimenevien iltojen suojissa on hyvä heittäytyä tapahtumien, näyttelyiden, konserttien ja iltaelämän pauloihin. Syksyllä Pariisi on dynaamisimmillaan. Syksy jatkuu suomalaisittain pitkään, ja lehdet saattavat vihertää puissa vielä joulukuussakin. Terassikausikin voi jatkua jopa marraskuun alkuun.

Talvella vetäydytään sisälle lämpimään. Mikäpä sen ihanampaa kuin käpertyä leivoskahvilan jalopuiseen ympäristöön siemailemaan kaakaota ja tarkkailemaan ohikulkijoita, vailla kiirettä. Moni tykkää tulla Pariisiin jouluksi, ja onkin totta, että kaupungissa vallitsee maaginen joulutunnelma upeine ulkovalaistuksineen ja tunnelmallisine joulutoreineen. Tammi-helmikuussa ostoshullut rynnivät Pariisin alennusmyynteihin.

Toinen alesesonki alkaa kesäkuussa. Kesällä voi käydä biitsillä ja ulkoilmakonsertissa Seinen rannalla (Paris Plages -rantafestari valtaa rannat heinäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin) ja nauttia kesäfestareista sekä poikkeuksellisesta rauhasta, kun pariisilaiset ovat lähteneet joukolla lomalle.

Paikallisten lomat ovat heinä-elokussa, jolloin moni paikallisten suosima paikka on kiinni.

Katso lisää kuvia:

[su_carousel source=”media: 5213,6166,6165,3051,6172,6171,6161,5868,3045″ link=”lightbox”]

 

© Anuliina Savolainen

Lue myös:
Pariisi
Pariisi – usein kysyttyä

 

Anuliina Savolainen

Pariisissa yli 9 vuotta asunut toimittaja, valokuvaaja ja suuri ajattelija. www.anuliina.com

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *