Pariisin parhaat kasvisruokapaikat

Vaikka perinteinen ranskalainen keittiö on liha- tai vähintäänkin kalapainotteista, nykyään Pariisista löytyy monia kasvissyöjien makuun muokattuja ruokapaikkoja. Ne ovat saaneet vaikutteita niin ranskalaisesta gastronomiasta, itämaisista erikoisuuksista kuin newyorkilaisista terveystrendeistäkin. Tavallisesti kasvisruoka ja luomu kulkevat käsi kädessä.

Bob’s Juice Bar ja Bob’s Kitchen

Vegepihvejä ja -patoja, tyylikkäitä lehtiä, suussa sulavia muffinsseja, eksoottisiinkin muotoihin taipuvia kasvisherkkuja, keittoja ja smoothieita. Bobin pienet terveysbaarit ovat nousseet eettistä ja luonnomukaista elämää etsivien pariisilaisten suureen suosioon.
Missä? Bob’s Juice Bar: 15, Rue Lucien-Sampaix – 10. arr. Metro Jacques Bonsergent
Bob’s Kitchen: 74 rue des Gravilliers, 3. arr. Metro Arts et Métiers
www.bobsjuicebar.com

Soya

Rento trendiravintola entisen käsityöverstaan paikalla. Japanilais-vietnamilais-bretagnelaisten pitämän paikan sapuskat vaihtuvat päivittäin. Maista vaikka ihanasti maustettuja marinoituja tofuleikkeleitä ja tempeh-tagliatellejä, hedelmäcocktaileita ja biodynaamisesti tuotettuja viinejä.
Missä? 20, Rue de la Pierre Levée – 11. arr. Metro Goncourt, République
Puh. 01 48 063 302 tai 06 99 520 018

L’As du Fallafel

Vaikka tästä juutalaisravintolasta sa myös liharuokia, sen ehdoton myyntihitti on mukaan otettavat falafel-piirakat, joissa on falafel-pyöryköitä, hummusta ja kasviksia sekä raasteita. Annos falafel special maksaa mukaan otettuna viitisen euroa. Kauniina päivänä on kiva kävellä vaikkapa Place des Vosgesille  syömään saalistaan.
34, Rue des Rosiers – 4. arr. Metro St Paul

Le Potager du Marais

Pompidou-keskuksen kupeessa oleva pikkuruinen ja kodikas kasvisravintola tarjoilee herkullista, osuvasti maistettua ja kohtuuhintaista luomu- ja kasvisruokaa. Sen on myös korttelin väestön suosiossa.. Annokset ovat maittavia ja kohtuuhintaisia. Tofu-vihannespadat ja muhkeat täytetyt letut ovat maistamisen arvoisia. Tarjolla on myös gluteenittomia ruokia.
Missä: 24 rue Rambuteau, 3. arr. Metro Rambuteau
Puh. 01 42 742 466

Esprit Tchai

Kasvisruokahelmi keskellä hektisen rue Oberkampfin hulinaa! Pikkuruisessa paikassa on tarjolla maukkaita vegeburritoja, keittoja, muffinsseja ja hedelmäpommeja. Omistaja sekoittaa smoothiet huolella asiakkaan silmien edessä. Ruokaa ja juomaa saa ostaa myös mukaan.
Missä? 115 rue Oberkampf – 11. arr. Metro Parmentier / Ménilmontant

Saveurs Végét’Halles

Laaja valikoima kasvis- ja vegaaniruokia. Tilaa vaikkapa soijasta valmistettu “kebab”, soijakatkarapuja tai seitanpihvi. Erikoisen makuelämyksen tarjoaa munakoiso-soijakana kookosmaitokastikkeessa. Siideri on ravintolan ainoa alkoholijuoma.
Missä? 41 Rue des Bourdonnais – 1.arr. Metro Châtelet les Halles
Puh. 01 40 419 395
www.saveursvegethalles.fr

Restaurant Tien Hiang 

Yksi kaupungin parhaista kasvisruokaan erikoistuneista aasialaisravintoloista, jolla on pitkä lista eksoottisia, maittavia ja taitavasti maustettuja ruokia. Täällä pääsee nautiskelemaan mielikuvitusrikkaista “liharuoista”, joiden toteuttamiseksi yksikään luontokappale ei ole menettänyt henkeään. Hinnatkin ovat pysyneet yllättävän matalina. Tarjolla on ainoastaan alkoholittomia juomia, kuten Bionade-limpparia.
14 Rue Bichat, 10. arr. Metro Goncourt.
www.restaurant-tienhiang.fr

Loving hut 

“Rauha alkaa lautasiltamme” on tämän vegaanipaikan motto. Eri maiden ruokakulttuurit sekoittuvat iloisesti; alkupalaksi voi valita vaikka keveitä kevätrullia ja pääruoaksi vegaanijuustopizzan juuressalaatilla. Hinnatkin pysyttelevät suhteellisen keveinä. Mahdollisuus ostaa paikan päältä vegaanijuustoa ja -levitteitä. Ei alkoholia.
92 Bd Beaumarché – 11. arr. Metro Saint-Sébastien-Froissart
Puh. 01 48 064 384

© Anneli Airaksinen ja Anuliina Savolainen

Lue lisää:
Ravintola, bistro vai brasseria
Pariisin historialliset ravintolat
Pariisin kulttibrasseriat

Pariisin kahvilat

 

Anuliina Savolainen

Pariisissa yli 9 vuotta asunut toimittaja, valokuvaaja ja suuri ajattelija. www.anuliina.com

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *