Maailmanympärimatkalle keikkatyöläisenä?

Tekisikö mieli maailmalle, mutta ei ole pelimerkkejä reissaamiseen? Virolaiset ovat ratkaisseet tämänkin ongelman: maailmanympärimatkan tai irtioton voi tehdä myös tekemällä töitä.

“Voisiko sapattivapaata viettää töitä tehden?”

Jobbatical-sivusto tarjoaa töitä ympäri maailman. Sivuston nimi tulee sanoista “job” ja “sabbatical” eli siinä yhdistyvät työ ja sapattivapaa; Irtiotto arkirutiineista ja hyppy mielenkiintoisiin tehtäviin uuteen ympäristöön. Tämä on jotenkin hyvin virolainen lähestymistapa asioihin: se, mikä ei ole mahdollista, pistetään onnistumaan.

 

Firma syntyi sen luojan, virolaisen Karoli Hindriksin, omasta tarpeesta ottaa etäisyyttä kotimaahansa ja miettiä uusia uratuulia. Maailmanympärimatka on kallis ja rannalla ei viitsisi maata viikkoa pidempään. Kun on kouluttautunut ja hankkinut jo mukavasti kokemusta niin, miksi ei hyödyntäisi sitä pakettia myös irtiotossa ja uuden näkökulman hakemisessa. Jobbaticalin synty pähkinänkuoressa on noin yksinkertainen.

 

Kahden miljoonan dollarin sijoitus antaa firmalle nyt ihan uudenlaiset kasvumahdollisuudet ja suunnitelmat ovatkin suuria. Kaakkois-Aasia on tällä hetkellä nopeimmin kasvava alue ja investoinnin turvin Jobbatical perustaakin nyt konttorin Singaporeen.

 

Jos tekee mieli maailmalle töihin, kannattaa seurata Jobbaticalia!

 

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *