Prahan lentokentältä keskustaan

Prahan kansainvälinen lentokenttä Václav Havel Airport Prague (entiseltä nimeltään Praha Ruzyně Airport) sijaitsee noin 20 kilometrin päässä keskustasta. Lentokentän lyhynne on PRG. Helpoten taitat nopeahko matkan keskustaan lentokenttäbussilla 119 ja siitä metroon hypäten.

Paikallisbussi numero 119 lentokentältä metroasemalle

Edullisimmin kentältä hujautat keskustaan paikallisbussilla. Kymmenen minuutin välein kulkeva bussi numero 119 ajaa noin vartissa Nádraží Veleslavín -metroaseman eteen. Keskusta on muutaman metropysäkin päässä.

Bussiin ja metroon käy sama paikallisliikenteen 90 minuutin lippu, jonka voi ostaa lipunmyyntiautomaatista kentän saapumisaulasta tai sovelluksesta nimeltä PID Litacka. Lippu maksaa alle 2 euroa.

Bussi kulkee aamuviidestä puoleenyöhön asti. Muista leimata lippu joko ennen bussiin menoa pysäkin masiinassa tai bussin sisällä.

Metrolla keskustaan

Nádraží Veleslavín -metroasemalta valitse suunnaksi Centrum. Asemalta kulkee vihreä A-linja, jolla pääset esimerkiksi Můstekin asemalle lähelle Václavské náměstía eli ydinkeskustaa ja myös vanhaankaupunkiin Staré Městoon. Vihreältä linjalta voit vaihtaa B- ja C-linjoille kätevästi. Vinkki! Lataa Prahan metrokartan kuva puhelimeesi jo etukäteen – näin pysyt kartalla!

Siirry Praha-oppaan pääsivulle.

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (1):

Petri Heino 23.08.2017 11:31

Hei.
Kannattaisi korjata ohje koskien bussiyhteyttä lentokentältä metroasememalle. Bussin numero on oikein eli 119. Mutta. Mennen tullen metroasema on Nadrazi Valeslavin EI Dejvicka.
Ja sitten u Zlateho tygraan ei kannata mennä heti kun se on auennut. Ennen aukeamista pubiin jonottaa 40-50 henkeä.
Paras pubi, jossa olen koskaan käynyt.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Antti Helin 25.08.2017 10:58

Kiitos Petri! Päivitin metroaseman nimen. Ja laitanpa sivuille huomion myös u Zlateho tygran kohdalle.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Marika 25.03.2018 13:24

Hei! Kuinkahan kauan bussimatka lentokentältä tuolle Nadrazi Valeslavin asemalle kestää? Suomalaisen korvaan nuo konsonantteja vilisevät nimet menevät aivan puuroksi ja olisi toiveissa osua ulos bussista oikealla pysäkillä. Onko busseissa näyttötaulut pysäkkien nimille, mistä voi nähdä seuraavan pysäkin nimen, vai pitääkö vaan toivoa,että tuurilla osaa hypätä ulos oikeassa paikassa.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Harri Hölsö 02.04.2018 16:27

Kyseinen metroasema on 119 bussin päätepysäkki, joten ei huolta!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *