Praha – kulttuurielämä

Kuva: Yannick Loriot, Flickr CC

Prahan kulttuurielämä on vireää. Klassisen musiikin konsertteja on joka ilta kirkoissa ja konserttisaleissa ja rokin ystäviä hemmotellaan sekä ulkomaisilla tähdillä että oudoilla tšekkibändeillä. Jazzilla on pitkä historia Prahassa, ja jazzkonsertteja on lähes joka ilta.

Klassisen musiikin suhteen vilkkainta aikaa ovat kevätkuukaudet, jolloin vietetään suurta musiikkitapahtumaa Prahan kevättä.

Näyttämötaiteen osalta Prahalla on omalaatuista tarjottavaa: marionettiteatteri ja Musta teatteri kuuluvat olennaisesti kaupungin teatteriperinteeseen, eikä niistä nauttiakseen tarvitse ymmärtää tšekin kieltä.

Liput kulttuuritapahtumiin saa tapahtumapaikkojen omilta lippukassoilta, netin kautta varaamalla tai lipputoimistoista kuten Ticketprosta tai Bohemian Ticketistä.

Klassinen musiikki, ooppera ja baletti

Prahan klassisen musiikin tarjonta on vilkasta mutta usein kovin konservatiivista. Ohjelmistoa hallitsevat matkailijoille suunnatut klassikot kuten Vivaldin Neljä vuodenaikaa. Beatlesiakin soitetaan sinfoniaorkesterin voimin.

Tšekkien filharmoniaorkesteri soittaa Rudolfinumissa ja Prahan sinfoniaorkesteri Kunnallistalossa eli Obneci Dumissa, jossa kannattaa käydä jo yksin rakennuksen hienon jugendarkkitehtuurin vuoksi.

Oopperaa ja balettia pääsee seuraamaan Valtionoopperassa, Säätyteatterissa ja Kansallisteatterissa.

Kirkkokonsertit

Ympäri keskustaa on päivittäin lukuisia kirkkokonsertteja. Akustiikaltaan parhaana pidetään Jaakobin kirkkoa Stare Mestossa eli Vanhassakaupungissa. Toinen upea paikka kirkkokonserteille on Mala Stranassa sijaitseva Nikolauksen kirkko, joka on Euroopan hienoimpia barokkirakennuksia.

Kulttuurimatka Prahaan

Prahaan myydään Suomesta matkapaketteja, jotka sisältävät lennot, hotellin ja lipun Prahan kansallisoopperaan alkaen 299 euroa.

© Antti Helin

Antti Helin

Matkailutoimittaja, joka tunnetaan parhaiten Suomen epävirallisena Thaimaan-matkailun maskottina. Mutta aivan ensimmäisen opaskirjansa hän kirjoitti Prahasta, ja nyt Antin ja Euroopan maagisimman kaupungin yhteinen taival jatkuu Tripsterin kautta.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *