Prahan hotellit – missä päin Prahaa kannattaa asua?

Prahasta hotellia valitessa kannattaa miettiä, missä haluaa asua. Ilmiselvimmältä alueelta saattaa aluksi tuntua Vanhakaupunki eli Stare Mesto, jossa sijaitsee suurin osa Prahan nähtävyyksistä ja ravintoloista. Vanhankaupungin aukion eli Starometske Namestin lähettyvillä olevat hotellit ovatkin hyvä valinta etenkin silloin, jos on lyhyellä Prahan-matkalla ja haluaa kävellä vaivatta kaikkialle.

Paljon hotelleja on myös aivan Vanhankaupungin kupeessa Vaclavske Namestilla, Prahan ostoskeskustassa. Sijainti on keskeinen mutta myös hälyinen. Vaclavske Namestin hotellit tapaavat olla hieman vanhankaupungin hotelleja edullisempia.

Mutta mieti vielä hetki hotellin valintaa! Jos asuu vanhassakaupungissa tai lähikulmilla, näkee lähinnä vain toisia turisteja ja ravintoloiden hinnatkin ovat kalleimmillaan.

Booking.com

Nove Mesto – paikallista tunnelmaa

Hotel Saxin pirteää tyyliä. Kuva: Nick Richards, Flickr CC
Hotel Saxin pirteää tyyliä. Kuva: Nick Richards, Flickr CC

Jos taas valitsee hotellin Prahan turistikeskustan ulkopuolelta, pääsee puolestaan viettämään myös aikaa siellä, missä prahalaiset itse elävät. Nove Mestossa eli Uudessakaupungissa (Vaclavske Namestia eli Wenceslaus Squarea lukuun ottamatta) on jo paljon paikallisempi tunnelma kuin Vanhassakaupungissa, ja tarjolla on monia edullisia majapaikkoja sekä paikallisten suosimia ravintoloita ja baareja. Nove Mesto sopiikin erityisesti iltaelämästä kiinnostuneille.

Nove Meston viihtyisiä hotelleja on esimerkiksi kuvassa näkyvä designhotel Sax (2hh alkaen 85 euroa). Nove Meston tämän hetken kohutuin hotelli on avattu vasta hiljan Prahan kuuluisimpaan modernin arkkitehtuurin maamerkkiin, Tanssivaan taloon.

Katso hotellitarjoukset Nove Meston alueelta.

Zizkov – edullisia hotelleja

Zizkovin kuuluisin nähtävyys on Prahan televisiotorni, jota koristavat psykedeeliset vauvapatsaat. Kuva: Antti Helin

Vieläkin paljon prahalaisempia alueita ovat erityisen tunnelmallinen, keskiluokkainen Vinorahdy sekä entinen työläiskaupunginosa Zizkov, joista molemmista liikkuu keskustaan vaivattomasti raitiovaunulla. Etenkin Zizkovin hotellit tapaavat olla selvästi muuta keskustaa edullisempia.

Prahan paras sijainti hotellille – Mala Strana eli Pienipuoli

Mala Stranan kaupunginosa levittäytyy Prahan linnan varjoon. Kuva: Yannick Loriot, Flickr CC

Jos kuitenkin haluaa asua kävelymatkan päässä nähtävyyksiltä, ovat hyviä vaihtoehtoja Prahan vanhallekaupungille Mala Strana eli Pieni puoli ja Hradcany Prahan linnan kulmilla. Molemmat ovat rauhallisia ja hyvin tunnelmallisia alueita, erinomaisia etenkin romanttisiin iltakävelyihin. Hradcanyn hotellien haittapuoliin kuuluu tosin se, että keskustasta palatessa pitää kävellä ylös jyrkkä mäki. Monista Mala Stranan hotelleista on vain lyhyt kävely siltaa pitkin Vltava-joen yli vanhaankaupunkiin.

Katso tarjoukset Prahan hotelleihin.

Prahan hotellisuositukset

Lue lisää suosituksia Prahan hotelleihin:

Lue lisää Prahasta oppaan pääsivulta.

Etsi hotelleja Prahasta

Booking.com

Antti Helin

Matkailutoimittaja, joka tunnetaan parhaiten Suomen epävirallisena Thaimaan-matkailun maskottina. Mutta aivan ensimmäisen opaskirjansa hän kirjoitti Prahasta, ja nyt Antin ja Euroopan maagisimman kaupungin yhteinen taival jatkuu Tripsterin kautta.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *