Hradcany ja Prahan linna

Kuva: Hradcany sijaitsee kukkulalla Mala Stranan yläpuolella. Roman Boed, Flickr CC

Prahan linnan edustalla oleva Hradčanyn kaupunginosa on tunnelmallinen ja rauhallinen asuinalue. Alueella alunperin olleet porvaristalot tuhoutuivat vuoden 1541 tulipalossa, minkä jälkeen linnan ympärille kohosi aatelispalatseja ja luostareita. Monet niistä toimivat nyt museoina.

Hradčanyn laidalla on tunnelmallinen kadunpätkä Novy svet eli Uusi maailma, jonka talot rakennettiin 1500-luvun lopussa linnan palvelijoiden, tiedemiesten ja taiteilijoiden asunnoiksi. Kuja on täysin erilainen kuin sitä ympäröivä muhkeiden palatsien valtakunta. Uuden maailman pienet, yksinkertaiset talot tuovat mieleen keskiaikaisen kylän.

Prahan linnan kanssa kaupunginosan kiinnostavimman nähtävyyden tittelistä kamppailee vahvasti Loreton pyhättö, josta löytää yhden Prahan kauneimmista esineistä, Aurinkotimanttimonstrassin, sekä monta kummallista tarinaa.

Lisää outouksia voi käydä ihmettelemässä Strahovin luostarin kummallisuuksien kabinetissa kaupunginosan laidalla. Päivän voikin sitten pistää pulkkaan Strahovin luostarin oman panimon herkullisella oluella.

Hradcanyn alueelta löytyy rauhaa etsiville muutamia ihastuttavia hotelleja kuten Questenberk.

Prahan kaupunginosat

Antti Helin

Matkailutoimittaja, joka tunnetaan parhaiten Suomen epävirallisena Thaimaan-matkailun maskottina. Mutta aivan ensimmäisen opaskirjansa hän kirjoitti Prahasta, ja nyt Antin ja Euroopan maagisimman kaupungin yhteinen taival jatkuu Tripsterin kautta.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *