Praha – ostokset

Prahassa riittää turistikrääsää puolen Euroopan tarpeisiin, mutta suurimmalla osalla rihkamakaupasta ei ole mitään tekemistä tšekkiperinteen kanssa – matuškat tulevat Venäjältä ja meripihkakorut Puolasta.

Mitä Prahasta sitten kannattaa ostaa? Tšekkiläisellä kristallilla on pitkät perinteet, samoin marioneteilla. Molempia saa myös taiteilijain käsintehtyinä mestariteoksina.

Suurin osa Prahan kaupoista sulkee ovensa arkisin kuudelta ja lauantaisin jo yhdeltä. Turistikatujen kaupat ovat usein auki myös sunnuntaisin. Jos tuliaiset jäävät viime tinkaan, ei hätää: matkamuistokaupat molemmin puolin Kaarlensiltaa ovat auki iltakymmeneen asti.

Matkatarjous Prahaan: lento+hotelli alkaen 156 e/hlö!

Prahan ostoskadut

Kaupungin tärkeimmät ostoskadut ovat Václavské náměstí ja Na příkopě, joilta löytää ostoskeskuksia ja kauppoja laidasta laitaan. Pařížskálla on kansainvälisten muotimerkkien ylelliset liikkeet.

Dlouhálta, Dušnílta ja V Kolkovnélta voi etsiä mielenkiintoisia pikkuliikkeitä ja tšekkisuunnittelijoiden putiikkeja.

Kauppakeskukset Prahassa

Suuria kauppakeskuksia on useita. Keskeisimmällä paikalla on Palladium náměstí Republikyllä. Suuresta ja valoisasta ostarista löytää kaiken tarvitsemansa.

Palladiumia vastapäätä on sosialismin ajan tavaratalo Kotva, joka on remontoitu avaraksi ja viihtyisäksi. Mikä parasta, Kotvassa ei tunnu olevan koskaan pahaa väentungosta.

Prahan ostospasaasit

Ostoskeskusten perinteinen versio Prahassa ovat Venceslauksen aukion kulmilla korttelien läpi kulkevat ostospasaasit.

Kuuluisin ostospasaaseista on Václav Havelin isoisän jugendtyyliin rakennuttama Lucerna pasáž, joka kulkee Štěpánská- ja Vodičkova-katujen välissä.

Sen vieressä sijaitseva U Nováku on toinen hieno jugendpasaasi. Novák on tšekkien yleisin sukunimi, joten ostoksilla käydään “Virtasilla”.

Antti Helin

Matkailutoimittaja, joka tunnetaan parhaiten Suomen epävirallisena Thaimaan-matkailun maskottina. Mutta aivan ensimmäisen opaskirjansa hän kirjoitti Prahasta, ja nyt Antin ja Euroopan maagisimman kaupungin yhteinen taival jatkuu Tripsterin kautta.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *