Prahan edulliset hotellit ja hostellit

Jos etsii Prahasta edullista hotellihuonetta, ei kannata vierastaa hostelleja. Prahassa ovat yleistyneet hostelleiksi itseään kutsuvat majapaikat, jotka käytännössä tarjoavat erinomaisia, designhotellin tyyliä henkiviä kahden hengen huoneita.

Jos saapuu Prahaan kaveriporukalla, edullisin vaihtoehto on usein huoneiston vuokraus. Hyvää palvelua saa Prahassa iät ja ajat asuneelta suomalaiselta Helena Vataselta, joka pyörittää Asunto Prahassa -palvelua.

Salvator €€

Miksi: Näin hyvää hinta–laatusuhdetta on vaikea uskoakaan löytävänsä Euroopassa. Erinomaisella maulla sisustetuissa huoneissa on kauniit värisävyt ja moderneja versioita jugendhenkisistä huonekaluista. Kokonaisuuden kruunaa ystävällinen henkilökunta.

Missä: Sijaintikin on erinomainen Paladiumin ostoskeskuksen takana, keskustassa mutta omassa rauhassaan. Truhlářská 10.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Theatrino €€

Miksi: Vanhaan teatteriin on tehty tyylikäs designhotelli, jossa jokainen huone on erilainen. Aamiainen nautitaan entisessä teatterisalissa.

Missä: Žižkovissa osoitteessa Bořivojova 53. Hotelli on erittäin suosittu, joten varaa huone ajoissa.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Miss Sophie’s €€

Miksi: Sanalla sanoen loistopaikka. Hostelliksi itseään turhan vaatimattomasti kutsuvan hotellin huoneissa on taidetta seinillä ja suihkuissakin sadevesipäät. Ranskalainen kokki taikoo brunssiaamiaisia. Kahden hengen huoneet voittavat laadussa ja tyylikkyydessä monet hotellihuoneet. Tosin okei, ovathan ne vähän ahtaat.

Missä: Uudessakaupungissa aavistuksen syrjäisessä osoitteessa Melounova 3.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Mosaic House €–€€€

Miksi: Ultramoderni designhostelli. Tyylikkäitä kahden hengen huoneita ja dormitorioita. Aulan Belushi-baarissa reppureissaajat notkuvat ja bändit soittavat.

Missä: Uudessakaupungissa osoitteessa Odboru 4.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

NYX Prague €€

Miksi: Uusi ja vanha kohtaavat yllättävällä ja tyylikkäällä tavalla – nuorekkaan NYX:n loungebaari on Prahan makeimpia.

Missä: Vaclavske Namestin kulmilla osoitteessa Panská 9.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hostellit

Prahassa on paljon hostelleja, mutta sänky kannattaa silti varata etukäteen, jottei joudu juoksemaan rinkan kanssa ympäri kaupunkia hostellista toiseen. Suurimmassa osassa hostelleita hintaan kuuluu vaatimaton aamiainen.

Clown and Bard €–€€

Miksi: Viihtyisään hostelliin boheemia tunnelmaa luovat kirpputoreilta ostetut huonekalut. Dormitorioita ja kahden hengen huoneita. Huoneita vuokrataan myös pitempään oleskeluun.

Missä: Žižkovissa osoitteessa Bořivojova 102.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Elf €

Miksi: Älä anna graffitien hämätä: hostelli on ulkokuortaan siistimpi ja viihtyisämpi. Hauska sisäpiha. Hostellissa on pesukoneet ja mahdollisuus käyttää keittiötä.

Missä: Žižkovissa osoitteessa Husitská 11.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hotellisuositukset

Antti Helin

Matkailutoimittaja, joka tunnetaan parhaiten Suomen epävirallisena Thaimaan-matkailun maskottina. Mutta aivan ensimmäisen opaskirjansa hän kirjoitti Prahasta, ja nyt Antin ja Euroopan maagisimman kaupungin yhteinen taival jatkuu Tripsterin kautta.

Kommentit (1):

Petri Heikkinen 08.12.2015 21:55

Kannattaa myös tsekata hotellihauista, Zizkov esimerkiksi on pullollaan edullisa ja käypäisiä hotelleja useimmiten hintaan sisältyvällä aamiaisella.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *