Praha – luksushotellit

Nämä Prahan hotellit on valittu niille, joille vain paras on kyllin hyvää – eikä hotellin hinnalla ole väliä.

Golden Well Hotel €€€€€

Miksi: Koska Prahan maagisen ajan astrologi Tyko Brahekin on asunut täällä. Ja hotelli on kaikin puolin tunnelmallinen ja uniikki paikka. Brahen entiseen kotitaloon tehdyn hotellin käytäviä ja viehättäviä huoneita koristavat antiikkihuonekalut ja taide hotellinomistajan omista kokoelmista. Kokonaisuuden viimeistelee kukkulan laella sijaitsevan hotellin aamiaishuoneesta avautuva upea näkymä Prahan Vanhaankaupunkiin.

Missä: Mala Stranan rauhallisella sivukadulla. U Zlaté studně 4.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Rocco Forte Augustine €€€€€

Miksi: Täydellisen ylellisessä hotellissa kohtaavat Prahan taidehistorian kaksi kiehtovinta ajanjaksoa: keskiaikaiseen luostariin tehty hotelli on sisustettu 1900-luvun luvun alun kubistisilla huonekaluilla (jäljennöksillä tosin). Huoneet ovat tilavat ja viimeisen päälle tyylikkäät. Pieni osa hotellirakennuksesta on edelleen luostarin ja muutaman munkin käytössä.

Missä: Mala Stranassa osoitteessa Letenské námesti 33.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Aria €€€€€

Miksi: Varakkaan musiikinystävän ei tarvitse kahta kertaa miettiä. Arian huoneet on nimetty ja stailattu muusikoiden mukaan Mozartista John Coltraneen, ja talossa toimii jopa oma musiikkiohjaaja, jolta asiakkaat voivat pyytää musiikkisuosituksia ja kysyä vinkkejä kaupungin musiikkitarjontaan. Aria ei ole suotta kaupungin rakastetuimpia hotelleja.

Missä: Mala Stranassa osoitteessa Tržištê 9.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Alchymist Residence Nosticova €€€€

Miksi: Jos haluaa lomaansa bling blingiä, täällä sitä tuovat paitsi hotellin romanttisen ylellinen sisustus (raskaita verhoja ja keskiaikaisia haarniskoja) myös kansainväliset elokuvatähdet, jotka tapaavat asua Alchymistissa Prahassa elokuvia filmatessaan (ja Prahassa filmataan paljon elokuvia). Muun muassa Johnny Depp on bongattu täällä.

Missä: Hotelli sijaitsee Mala Stranan rauhaisalla sivukujalla osoitteessa Nosticova 1.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Art Deco Imperial Hotel €€€€

Miksi: Upeaa art deco -loistoa, josta voivat ulkopuolisetkin vieraat pääsevät nauttimaan hotellin mosaiikein koristellussa ravintolassa. Myös huoneet ovat ylelliset.

Missä: Nove Mestossa osoitteessa Na Poříčí 15.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Savic €€€€

Miksi: Savic on samaan aikaan ihastuttavan historiallinen ja häpeämättömän ylellinen. Ja lisäksi vielä intiimi, sillä huoneita on vain 26. Hotelli on niin suosittu, että huone kannattaa varata kuukausia etukäteen.

Missä: Ikivanhassa talossa Vanhankaupungin sydämessä osoitteessa Jilská 7.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

 

Antti Helin

Matkailutoimittaja, joka tunnetaan parhaiten Suomen epävirallisena Thaimaan-matkailun maskottina. Mutta aivan ensimmäisen opaskirjansa hän kirjoitti Prahasta, ja nyt Antin ja Euroopan maagisimman kaupungin yhteinen taival jatkuu Tripsterin kautta.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *