Prahan nähtävyydet

Prahan nähtävyydet ovat pitkälti historiallisia: on linna ja upeita kirkkoja ja tunnelmallisia keskiaikaisia kujia. Prahan nähtävyyksistä uudempiin kuuluvat muutamat mielenkiintoiset taidemuseot, luovat galleriatilat ja tshekkiläisen taiteen harlekiinin, David Cernyn, patsaat joita on esillä siellä täällä Prahan keskustassa.

”Pakko nähdä” – Prahan parhaat nähtävyydet

Prahan nähtävyyksiin tutustuminen kannattaa aloittaa Vanhankaupungin aukiolta. Kuva: Brad Hammonds, Flickr CC

Varmaan jokainen Prahaan matkustava käy aivan ensimmäisenä Vanhankaupungin aukiolla, joka on kaupungin henkinen ja historiallinen keskipiste. Vanhankaupungin laidalla on vanha Raatihuone, jonka tornissa on Astronominen kello, Prahan toiseksi kuuluisin nähtävyys. Miksi kello sitten on niin kuuluisa: myöhäiskeskiajalta periytyvä mystinen kello muistuttaa Prahan maagisesta tunnelmasta.

Kivenheiton päässä Vanhankaupunginaukiolta sijaitsee Prahan vanhan juutalaisgeton ajoilta periytyvä tunnelmallinen Vanha juutalainen hautausmaa.

Prahan kuuluisin nähtävyys on tietenkin Kaarlensilta, patsain koristeltu upea silta. Sillan kauneutta on tosin vaikea arvostaa päiväsaikaan, jolloin silta on tupaten täynnä turisteja. Parhaiten sillan tunnelmasta nauttiikin yöllä tai varhain aamulla.

Prahan näkymiä hallitsee Mala Stranan eli Pienenpuolen yläpuolelle kukkulalla kohoava Prahan linna ja sen keskeltä nouseva Pyhän Vituksen katedraali, jota rakennettiin huolella ja hartaudella: katedraalin valmistumiseen meni 600 vuotta (tähän ennätykseen Barcelonassa sijaitsevalla Sagrada Familialla on vielä hyvä matka).

Prahan museot

Alfons Muchan taiteeseen ja elämään voi tutustua Mucha-museossa. Kuva: Mark Morgan, Flicrk CC

Prahassa ei ole varsinaisesti maailmankuuluja museoita, mutta muutama museo on ehdottomasti vierailun arvoinen, etenkin upea modernin taiteen museo Veletržní Palác sekä sosialismin ajan taidetta esittelevä Kampa-museo. Vaikuttava museo on myös Prahan Kafka-museo. Kaikista kolmesta kerrotaan lisää artikkelissa Prahan parhaat museot.

Alfons Mucha -fanien kannattaa puolestaan suunnata Mucha-museoon.

Prahan erikoiset nähtävyydet

Vytopna-baarissa pienoisjuna tuo juomat pöytään. Kuva: Jirka Matousek, Flickr CC

Praha on maaginen tarinoiden kaupunki. Melkein jokaiseen taloon tuntuu liittyvän mielenkiintoinen tarina. Prahan erikoisimpia nähtävyyksiä ovat Loreton kappeli, KGB-museo ja pubi, jossa pienoisjunaradan veturit kuljettavat tuopit pöytään.

Lue lisää Prahan erikoisista nähtävyyksistä.

Prahan nähtävyydet kaupunginosittain

Prahan nähtävyyksistä kerrotaan lisää myös Prahan kaupunginosien yhteydessä:

Prahan nähtävyyksistä ja tarinoista voi lukea lisää myös teoksesta Tripsteri Matkaopas Praha.

© Antti Helin

Antti Helin

Matkailutoimittaja, joka tunnetaan parhaiten Suomen epävirallisena Thaimaan-matkailun maskottina. Mutta aivan ensimmäisen opaskirjansa hän kirjoitti Prahasta, ja nyt Antin ja Euroopan maagisimman kaupungin yhteinen taival jatkuu Tripsterin kautta.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *