Festivaalit Helsingissä: Flow kutsuu taaperotkin tanssimaan

Monien muiden kesätapahtumien lailla myös Flow Festival tekee tänä vuonna comebackin parin koronavuoden jälkeen. Flow valtaa tuttuun tapaan Helsingin Suvilahden 12-14.8.2022. Päiväliput perjantaille ja lauantaille ovat jo loppuunmyytyjä, mutta sunnuntaille löytyy vielä paikkoja. 

Sunnuntai on huippupäivä etenkin lapsiperheille, sillä silloin naperotkin ovat tervetulleita mukaan festarihumuun ja heille on luvassa kasapäin ohjelmaa. Flow Festivalin legendaarinen Perhesunnuntai on pian taas täällä! 

LAPSET FESTAREILLA

Mutaveijarit esiintyivät perhesunnuntaissa. Flow Festival 2016 © tripsteri.fi / Tuulia Kolehmainen
Mutaveijarit esiintyivät perhesunnuntaissa Flow Festivaleilla 2016 © Tuulia Kolehmainen

Suomalaisia festivaaleja ei erityisesti tunneta lapsiystävällisyydestään, sillä moni niistä noudattaa alkoholin anniskelusyistä K18-käytäntöä. Ikärajattomat festivaalitkin on käytännössä tarkoitettu korkeintaan teineille, sillä eritoten lapsille suunnattua ohjelmaa ei ole juuri tarjolla ja pikkulapsiperheet pidetään tehokkaasti poissa esimerkiksi rattaidentuontikiellolla. (Toki voit halutessasi tuoda Ruisrockiin mukanasi vauvan vaikka kantorepussa, mutta varaudu olemaan silmätikkuna.)

FLOW AJAA MUUTOSTA

Perhesunnuntai. Flow Festival 2016 © tripsteri.fi / Tuulia Kolehmainen
Flow Festivalin Perhesunnuntai. © Tuulia Kolehmainen

Flow Festival on kymmenvuotisen historiansa alusta asti yrittänyt muuttaa suomalaista festivaalikulttuuria lapsiystävällisemmäksi lanseeraamalla Perhesunnuntai-konseptin. 

Suositun Perhesunnuntain ideana on antaa festivaalikansan jälkikasvun osallistua juhlahumuun festivaalin viimeisen iltapäivän ajan. Tämä antaa perheille mahdollisuuden luoda yhdessä ihania kesäisiä festarimuistoja ja helpottaa vanhempien lastenhoitokuvioiden sumplimista. Kenties näin myös saadaan lapsista vannoutuneita Flow-faneja jo nuoresta pitäen!

MUKSUT MUKAAN JA MENOKSI

Make Sense Not War. Flow Festival 2016 © tripsteri.fi / Tuulia Kolehmainen
Flow Festivalin Perhesunnuntai. © Tuulia Kolehmainen

Aikaisemmin Flown Perhesunnuntai suunnattiin 0–10-vuotiaille. Tänä vuonna lasten yläikäraja on nostettu 12 vuoteen. Nyt siis 0–12-vuotiaat lapset ovat tervetulleita tapahtuman päätöspäivänä 14.8 klo 13–17 välisenä aikana oman lippunsa maksaneen aikuisen seurassa. Lapsista ei mene lisämaksua. Alueelle saa tuoda lastenrattaat mukanaan. Suvilahti on varsin helppo rattaiden kanssa – myös Tuska Festivalissa lapset pääsivät alueelle sunnuntaina.

Pienille kannattaa pakata lisäksi kuulosuojaimet laukkuun, etenkin jos suunnitelmissa on jamitella heidän kanssaan esiintymislavojen lähellä.

Sunnuntaina klo 13–17 välillä esiintyvät mm. Ona Kamu, Gasellit, Goldlink, Donny Benet ja Helena Star. Lasten lähdettyä kotiin aikuiset voivat jatkaa illanviettoa vaikkapa Chisun, Q Madsenin ja Nick Cave and the Bad Seedsin keikkojen parissa. 

KASAPÄIN OHJELMAA SKIDEILLE

Perhesunnuntai. Flow Festival 2016 © tripsteri.fi / Tuulia Kolehmainen
Flow Festivalin Perhesunnuntai. © Tuulia Kolehmainen

Oli ajatuksena tehdä mitä vain, perheen pienimmille on joka tapauksessa luvassa kiireinen nelituntinen. Taviskeikkojen lisäksi lapsille on kehitelty runsaasti omaa ohjelmaa. On glitterluomuksia ja maalausta Free.fi:n Vapauden alueella, Vaasan lasten hodaripajaa ja puupiirrospainatusta Startup Refugees Gardenissa.

Lisäksi festareilta löytyy muun muassa huuliliukumäki ja elokuvateemainen työpaja. Lasten tapahtumien keskipiste on kuitenkin Backyard-alue, josta tulee koko iltapäivän ajaksi Skidi Takapiha. Luvassa on eräänlainen hullunkurinen puutarhajuhla, jossa voit törmätä lasten omiin musiikki-, DJ- tai laulunäytöksiin.

Myös koko perheen Skidi Disko houkuttelee vanhemmat ja lapset krebaamaan yhdessä valojen, savukoneiden ja saippuakuplien seassa.

Lue lisää Flow Festivalista: www.flowfestival.com

Lisää Tripsterin festivaaliartikkeleja:

Parhaat vinkit pahimpaan Tuskaan 2022

Sideways – Vuosikymmenen riemukkaimmat festarit

Mirva Lempiäinen

Pitkän linjan matkatoimittaja ja maailmankansalainen, joka on reissannut yli 80 maassa viidellä eri mantereella. Turun seudulta lähtöisin oleva ex-newyorkilainen, joka viettää nykyisin rentoa perhe-elämää Karibian Guadeloupella. Matkailun suhteen klassinen ylisuorittaja, jota vaivaa pahanlaatuinen FOMO (Fear of Missing Out).

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *