Helsingin teatterit

Helsingin teatteritarjonta on yllättävän runsasta. Moni ikänsä Helsingissä asunut teatterinystäväkään ei todennäköisesti muista tai tiedä kaikkia teattereita.

Jokaiselle löytyy Helsingin teatteritarjonnasta jotain innostavaa, pidät sitten intiimeistä monologeista, spektaakkelimaisista musikaaleista, yhteiskunnallisesta satiirista tai/ja kokeilevista taide-esityksistä. Ehkä olisi aika viettää iltapäivä tai ilta jossain uudessa teatterissa? Tai pitkästä aikaa jossain tutussa teatterissa uuden esityksen äärellä?

Tripsterissä on esittelyt 34:stä helsinkiläisestä teatterista, ja niiden lisäksi kerrotaan monista muista esityspaikoista ja teatteriseurueista Helsingissä. Kyseessä on ainoa verkkosivusto, johon on kerätty esittelyt kaikista Helsingin teattereista.

Jos haluat välttää jonotuksen väliajalla, voit useimmissa teattereissa varata jo etukäteen netin kautta tai soittamalla väliaikatarjoilut pöytään. Moni teatteri on kesäisin tauolla, mutta silloin pyörivät kesäteattereiden ohjelmistot. Ruotsinkielisiin teattereihin saa esityksiin suomenkielisen ja englanninkielisen tekstityksen. Isoimmissa teattereissa voit myös osallistua maksulliselle kierrokselle teatterirakennuksen uumeniin.

Teatteriesityksiä on usein myös kulttuurikeskuksissa ja muissa näyttämötiloissa. Tunnetuimpia paikkoja ovat:

Kannattaa tutustua ohjelmatarjontaan yllä olevien paikkojen kotisivuilla.

Helsingissä on myös teatteriseurueita, jotka esiintyvät eri paikoissa, kuten brittikomediaklubi Jubilee Komedia.

Lue lisää:

© Elisa Helenius

Elisa Helenius

Jo kesästä 2004 lähtien Punavuoressa asunut paljasjalkainen helsinkiläinen. Elisa rakastaa merta ja reissaa mielellään sykkivissä suurkaupungeissa ja historiallisissa pikkukaupungeissa. Hän on vapaa toimittaja, kulttuuribloggaaja (Sateenkaarenmaalari-blogi), yleisen kirjallisuustieteen maisteri ja maaliskuussa 2021 valmistunut medianomi.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *