Tripsterin suosikit: Helsingin paras teekauppa x 4

Helsingissä on useita laadukkaita teekauppoja, vieläpä aivan keskustassa. Teen nauttiminen teekaupassa on aivan erilainen kokemus kuin kahvilassa, sillä liikkeessä teen tarinallisuuteen ja ominaisuuksiin pääsee uppoutumaan paremmin.  

Tee on maailman toiseksi suosituin juoma veden jälkeen. Yleisimmät teelaadut ovat musta, vihreä ja valkoinen sekä oolong-tee. Teessä viehättää sen värikäs ja moninainen makujen kirjo. Sanotaankin, että teen makumaailma on yhtä laaja kuin viinin!

Eurooppaan tee saapui synnyinseudultaan Kiinasta hieman kahvin jäljessä. Aikanaan kahvi kuitenkin syrjäytti teen, mutta nyt tee on hiljalleen tehnyt paluuta ja siitä on kehkeytynyt trendijuoma.

Itse tykkään nauttia sekä teetä että kahvia, mutta valitsen useimmiten teen sen rauhoittavan vaikutuksen takia. Sanonta ”teetä ja sympatiaa” ei olekaan täysin tuulesta temmattua, sillä tee sisältää rauhoittavaa l-teaniinia. Lisäksi teestä saa flavonoideja ja vitamiineja.

Mielestäni paras tapa nauttia teetä on ystävän kanssa joissakin Helsingin teekaupoista. Useimmat alla olevista liikkeistä sijaitsevat lähellä toisiaan ja niiden valikoimia on hauska vertailla keskenään.

Parhaat teekaupat Helsingissä

Kuva © Théhuone
Kuva © Théhuone

Théhuone

Eerikinkadulla sijaitseva teekauppa tarjoaa teetä moderneissa ja skandinaavisissa tiloissa. Teetä voi ostaa mukaan sekä nauttia paikan päällä pienen purtavan kera. Lisäksi Théhuoneella järjestetään teen maistelutilaisuuksia arkisin. Liikkeessä on paljon eri teelaatuja ja hyvä valikoima maustettua teetä. Teet tulevat pääasiassa Aasian maista kuten Kiinasta ja Japanista. Lähes kaikki kaupan teet tulevat pientilatuottajilta.

Missä: Eerikinkatu 10
thehuone.com/fi

Demmers Teehaus

Kuva © Demmers Teehaus, Helsinki
Kuva © Demmers Teehaus

Demmers Teehaus on tyylikäs teekauppa Annankadulla. Liike on itävaltalaisen Herra Demmersin perua. Demmersissä ei ole varsinaista teehuonetta, mutta liikkeessä on pieni nurkkaus, jossa voi nauttia teetä. Demmersissä on myynnissä laaja valikoima korkealuokkaisia teelaatuja ja teetarvikkeita useista eri maista. Heiltä voi myös tilata yksilöllisen teepaketin lahjaksi. Tuotteet ovat hauskasti ja omaperäisesti nimettyjä. Liikkeestä voi esimerkiksi ostaa “Punavuori”-teetä.

Missä: Annankatu 13
www.demmer.fi

Teemaa-teekauppa, Helsinki
Teemaa © Teemaa

TeeMaa

Sympaattisen TeeMaan löydät myös Annankadulta. Tämä teekauppa on keskittynyt kiinalaisiin teelaatuihin, joita omistajat tuovat kotiseudultaan Kiinasta. Liikkeessä on mahdollista maistella ja ostaa teetä sekä tarvikkeita teen valmistamiseen. Suuri osa kaupan teelaaduista on lisäaineettomia. Viihtyisissä tiloissa viipyy mielellään nauttimassa useamman haudutuksen teetä.

Missä: Annankatu 19
teemaa.fi

The Ounce

Fredrikinkadulla sijaitseva The Ounce hurmaa kävijät mystisellä, mennyttä aikaa huokuvalla sisustuksellaan. Liikkeessä on mahdollista ostaa teetä unsseittain. The Ouncen juuret ovat Venäjällä, jossa teekulttuurilla on pitkät perinteet ja laadukasta teetä arvostetaan. Teetä tuodaan useasta maasta, esimerkiksi Kiinasta, Japanista, Intiasta ja Etelä-Afrikasta. Teetä ja pientä syötävää on mahdollista nauttia tunnelmallisissa tiloissa. Toisinaan kesäisin liikkeen edustalta saattaa saada teemaistiaisia!

Missä: Fredrikinkatu 55
www.ounce.fi

Muista myös nämä:

Teetalo Sergejeff

The Old Tea Shop

TakeT

Chaya

Mira Maria Tikka

Espoolainen restonomiopiskelija, joka nauttii ruokamatkailusta ja ilahtuu löytäessään Helsingistä uusia paikkoja. Artikkeli kirjoitettu harjoittelussa Tripsterillä.

Kommentit:

Mikko Nygrén 03.03.2020 18:19

Tervetuloa Old Tea Shop -tapahtumaan 12.3. klo 17. Teemana vastuullinen teekauppa. Samalla voi tutustua myös luomuteevalikoimaan, joka on huomattavasti laajempi kuin muissa Helsingin teepaikoissa. Valittavana on noin sata erilaista, joista noin 80 on luomua.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Tuulia Kolehmainen 10.03.2020 10:35

Kiitos vinkistä ja huippua, että teiltä löytyy noin laaja luomuteevalikoima! Arvostamme!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *