Kulttuuria Helsingissä

Katusoittajia, katutaidetta, katuruokaa… Myös Helsinki ottaa osaa streetkulttuuriin, joka laskeutuu oopperaplyyseiltä jokaisen koettavaksi ja usein täysin tai melkein ilmaiseksi. Helsingistä on muodostunut eläväisen kaupunkikulttuurin rento keskus, jossa tapahtuu paljon joka päivä. Kekseliäät kaupunkiaktiviivit värittävät omin sävyin kulttuuria Helsingissä, ja esimerkiksi ravintolapäivä, siivouspäivä, eri kaupunginosien block-juhlat ja muut cityfestivaalit ovat hyvin suosittuja.

Pitkin vuotta ilakoidaan myös leffafestareilla, musiikkifestareilla, keikoilla, klubeilla ja kokeellisten performanssien parissa.

Perinteisempi kulttuuri on hyvin edustettuna sekin. Helsingissä järjestetään korkeatasoisia ooppera- teatteri- ja tanssiesityksiä, klassisen musiikin, kansanmusiikin, jazzin ja maailmanmusiikin konsertteja. Vaikka maamme sijainti on pohjoisen kaukainen, maailmantähdet vierailevat suuremmilla areenoilla varsin mielellään.

Tripsteri esittelee mielenkiintoisimpia elokuvaharrastajien kohteita, teattereita ja festivaaleja ja vierailee aktiivisesti kaupungin riennoissa.

Lue Helsingin elokuvateattereista ja leffafestivaaleista:

Helsingin elokuvat

Lue Helsingin teatteriskenestä ja pikkuteattereista:

Helsingin teatterit

Tripsterin festariraportteja

©Siru Valleala

VINKKI! Runsaasti lisää kaupungin hauskoja kohteita löydät Tripsteri App Helsinki -sovelluksen avulla. Lataa ilmainen sovellus, tallenna paikkoja, luo kierroksia ja seikkaile! Sovelluksen avulla voi myös varata hotellin, ravintolapöydän tai vaikkapa hävikkiaterian. LATAA NYT!

iPhonelle App Storesta
Androidille Google Playsta

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *