Helsingin iloisin festari Sideways nyt myös Tripsteri-kierroksina!

Tripsteri App julkistaa kolmen festaripäivän huippuhauskat kierrokset yhteistyössä Sideways-festivaalin kanssa! Voit myös tallentaa omat suosikit kätevään listaan.

Torstaista lauantaihin 6.–8. kesäkuuta Helsingin Jäähallin Nordiksella taas ilakoidaan värikkään lempeissä musiikkimerkeissä. Sideways on kesän letkeimpiä festareita ja Tripsterin suosikkijuhla kesäkuussa. Siksi innostuimme kutsumaan Sidewaysin kylään Tripsteri-sovellukseen!

Sidewaysin järjestäjän Fullsteamin ihanat Anna ja Satu valikoivat Tripsteriin mukaan kolme kierrosta, yhden jokaiselle päivälle. Torstaina ensikertalaiset saavat oman Sideways-Noviisin kierroksensa, perjantaina konkarit ja heiksi haluavat sukeltavat Sideways-Veteraanin kierrokselle ja lauantaina juhlitaan perinpohjaisesti Sideways-Bailaajan kierroksella!

  • LATAA Tripsteri App ilmaiseksi App Storesta tai Google Playstä!
  • Valitse kohteeksi Helsinki ja kieleksi suomi tai englanti.
  • Klikkaa Sideways-kierroksiin!

Jokaisena festaripäivänä upeita vieraita

Torstaina moni odottaa esimerkiksi hiphopin superstara Nasin kohtaamista, indietäkyjen Kurt Vilen ja Low’n sävyjä sekä räppäri-runoilija Kate Tempestin Suomen ensimmäistä keikkaa. Psykerockaava tokiolais-amsterdamilainen yhtye Kikagaku Mojo on myös kiinnostavimmasta päästä.

Perjantaina kiehtovaa menoa on luvassa vaikkapa kahden rumpalin indierockyhtye The Holyn muassa, nuoren Lindsay Jordanin johdolla haikeilevan Snail Mailin keikalla ja Chisun, Radiopuhelimien ja Ruusujen revitellessä.

Ruusut – Sideways 2018 © Tuulia Kolehmainen
Ruusut – Sideways 2018 © Tuulia Kolehmainen

Eikä kukaan suinkaan unohda odotetuinta: kello 22.45 Sideways Stagelle nousee upeista upein Brett Anderson ja iki-ihana ysärikauden brittipop-yhtye Suede! Here they come the beautiful ones!

Lauantaina hipataan muun muassa Circlen junnauksessa, Maustetyttöjen menevässä matkassa, suomiräppäävien D.R.E.A.M.G.I.R.L.S.’ien tahdissa, elektropopitellen Hot Chipin kera sekä illan päättävän suosikin Vestan mainingeissa. Kiipeääpä lavalle myös Ismo Alanko.

Sideways 2018 © Tuulia Kolehmainen
Sideways 2018 © Tuulia Kolehmainen

Sideways on kokonaisvaltainen elämys

Tietenkin tämä kukkaiskansan ja viileämmänkin väen festivaali on myös paljon muuta kuin musiikkia. Sideways on tunnettu mielenkiintoisesta oheisohjelmastaan, herkullisesta ruoka- ja juomakojukattauksesta ja yleisestä alueen tunnelmasta.

Festarivieraan kannattaa esimerkiksi tutustua tänäkin vuonna löytyvään flipperihalli Sideways Arcadeen sekä testata legendaarinen Sideways-burger Roslundin ruokapisteellä. Tietenkin tarjolla on myös mehevä vegaaniburger. Päälle Kyrö Distilleryn raikas kulttidrinkki rosmariini-geetee!

Sideways 2018 © Tuulia Kolehmainen
Sideways 2018 © Tuulia Kolehmainen

Oheisohjelman mielenkiintoisimmasta päästä ovat digimedia Long Playn puheohjelmasessiot ”Long Play sivuraiteella”, joissa joka päivä on oma teemansa: Pitääkö työtä rakastaa (6.6.), Mitä queer-kulttuuri antaa heteroille (7.6.) ja Saako ilmastonmuutoksen aikoina enää nauttia mistään (8.6.).

Lisäksi alueella on tarjolla joogaa, jätskiä ja julistetaidetta, vinyyleitä, indiekaraokea ja ilman muuta eläinkaraoke, jossa saa päästää huutavan vuohensa valloilleen.

Lintukaraoke – Sideways 2018 © Tuulia Kolehmainen
Lintukaraoke – Sideways 2018 © Tuulia Kolehmainen

Tripsterin avulla koet kohokohdat ja listaat suosikkisi

Sideways-kierroksemme ovat valmiita paketteja itsessään – ja painamalla ”Näytä kierros kartalla” näet kohteiden sijainnit festivaalialueella. Www- ja Facebook -linkit kertovat esiintyjistä ja tapahtumista lisää, ja mukana on myös mukava määrä musiikkivideolinkkejä.

Lisäksi eri kohteet avattuasi voit merkitä sydän-symbolilla talteen suosikkeja, jotka listautuvat sovelluksen Omat suosikit -osioon.

Samalla koko Helsingin Tripsteri-anti on tietenkin käytettävissäsi – mitä muuta jännää kaupungissa voi Sidewaysin oheen tehdäkään? Testaa aamuyön pikkutunneilla kotimatkalla vaikkapa kierros Keskustan kummitukset… tai muistele festarirupeamaa sunnuntaina jossakin Aki Kaurismäen kuppiloista tai vaikkapa Sidewaysin entisellä pitopaikalla Teurastamolla (katso upeat 360-kuvat!). Ulkopaikkakuntalaiset vegaanit löytävät syötävää festariaikojen ulkopuolella Tripsteri Appin keskustan vegaanikierroksesta sekä Kallion vegaanikierroksesta.

Upeaa Sideways-festivaalia noviiseille, veteraaneille, bailaajille ja muille siltä väliltä!

  • LATAA Tripsteri App ilmaiseksi App Storesta tai Google Playstä!
  • Valitse kohteeksi Helsinki ja kieleksi suomi tai englanti.
  • Klikkaa Sideways-kierroksiin!
Tripsteri App Helsinki
Tripsteri App Helsinki

© Siru Valleala

Lue myös:

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *