Helsingin houkuttelevimmat terassit

Helsingin kesää luonnehtivat katukuvaa yhä tiiviimmin värittävät terassit. Myös merikaupungin rantaviivaa on otettu viime aikoina entistä enemmän kaupunkilaisten käyttöön. Listasimme kantakaupungin viihtyisimpiä terasseja!

Terassihyppelyä Kanavarannassa

Allas Sea Pool
Allas Sea Pool

Katajanokan Kanavarannasta on kehittynyt lyhyessä ajassa merellinen terassikatu, joka tarjoaa viehättävän, jugendtalojen ympäröimän satamanäkymän. Vanhoihin punatiilisiin makasiineihin aukeaa uusia oleskelupaikkoja tasaiseen tahtiin.

Terassihyppelyn voi aloittaa klassisen ravintola Nokan terassilta vaikka puolukkaista Helsinki-gintonicia nauttien. Sen naapurista löytyy Sköne, joka tarjoaa oluen ja viinin lisäksi ajoittain kisakatsomoita ja live-musiikkia. Piristystä saa myös kahvila-paahtimo Johan & Nystömin laatukahveista.

”Terassiviiva” päättyy kulman taakse Richard McCormickin suosittuun Holiday-ravintolaan, jonka terassilla nautitaan trendiruokaa ja raikkaita kesäcocktaileja.

Lisäksi Kavavarantaan on aukeamassa vielä loppukesästä käsityötä korostava ja merellistä tunnelmaa vaaliva ”moderni merimieskapakka” Shelter. Kahteen kerrokseen sekä suurelle terassille levittäytyvä ravintola aikoo panostaa cocktaileihin, ja sen yhteyteen avataan Son of a Punch -baarimestareiden cocktailbaari Rusty.

Lähellä Kanavarantaa, Kauppatorin puolella, sijaitsee myös uusi Allas Sea Pool kesäterasseineen. Alueella tullaan järjestämään jatkossa paljon erilaisia tapahtumia kuten livekeikkoja ja elokuvanäytöksiä.

Kantakaupungin sisäpihat

Groteskin kesäterassi. Kuva: Groteskin Facebook
Groteskin kesäterassi. Kuva: Groteskin Facebook

Ydinkeskusta tarjoaa viehkeitä ja rauhallisia sisäpihoja, jotka houkuttelevat piiloutumaan kaupungin hälinältä.

Kahvila-viinibaari El Fantin terassi sijaitsee uuden Kaupunginmuseon takapihalla Torikortteleissa. Kesäillan hämärtyessä viinilasillista pääsee siemailemaan hyvän ruoan ääressä puutarhalamppujen keskellä. Pihalla järjestetään konsertteja aika ajoin.

Aivan keskustassa voi pujahtaa ravintola Groteskin viihtyisälle sisäpihalle, jota reunustavat kauniit vanhat jugendtalot. Iltaisin terassilla kallistellaan cocktaileja DJ-musiikin siivittämänä.

Pikku Robalta puolestaan löytyy Hotel Lilla Robertsin yhteydessä toimivan ravintola Krog Roban terassi. Täällä nautit niin ruoasta kuin Lille e. -cocktailbaarin mielikuvituksellisista drinkeistä.

Töölössä Kulttuuritehdas Korjaamon kesäpiha tarjoilee kaupunkilaisille tirisevää hiiligrilliruokaa ja kuplivaa juomaa vanhojen raitiovaunuhallien välissä. Viikonloppuiltaisin DJ:t soittavat musiikkia.

Itäisen kantakaupungin helmet

Konepajan Bruno. Kuva: © Niklas Nabb
Konepaja. Kuva: © Niklas Nabb

Siltasaaren rannassa, Pitkänsillan kupeessa kelluu aito 1800-luvun hollantilainen rahtilaiva. Ravintolalaivana nykyään palvelevan Flying Dutchin terassi levittäytyy kannelta alas maihin pitkin siistittyä rantapuistikkoa.

Kaupungin ehkä suojaisin terassi löytyy aivan Hämeentien varresta. Siltasen aidatulle terassille ei tuuli ylety ja aurinko saa lämmittää rauhassa. Ruokaa tarjoaa paikan yhteydessä toimiva vietnamilainen keittiö Lie Mi.

Teurastamolla B-Side Barin terassilla saa nauttia urbaanista miljööstä vanhojen tiilimakasiinien keskellä. Paikka tarjoaa chilliä meininkiä ja teemailtoja kuten taannoinen Beyoncé Party, jossa soitettiin koko ilta pelkkää Beyoncé’ia. Samassa pihapiirissä toimivan ravintola Paleman puistoterassi on auki loppuviikosta.

Teurastamolla järjestetään usein tapahtumia, jolloin alueen muiden ravintoloiden eli Kellohallin, B-Smokeryn, ja Ho’s Foodin terassit ovat pidempään auki. Odotamme myös Helsinki Distilling Companyn oman tislaamobaarin – ja mahdollisen terassin(?) – aukeamista samaan pihapiiriin ehkä vielä tämän kesän lopussa.

Vallilan uusi olohuone, Konepaja baareineen ja terasseineen toimii Valtionrautateiden vanhalla teollisuusalueella. Viikonloppuisin paikalle houkuttelevat ruokarekat, livekonsertit, klubi-illat ja terassit.

Hernesaaren terassit

Löyly. Kuva: © Kim Ekman
Löyly. Kuva: © Kim Ekman

Merenrantakaupungin pitkää rantaviivaa on vähitellen alettu hyödyntää kunnolla, kaupunkilaisten suureksi iloksi. Kantakaupungin eteläisimpään kärkeen sijoittuvan Hernesaaren rantaviivasta on tullut kaupunkilaisten uusi olohuone lämpiminä kesäiltoina.

Merenrantaa pitkin kulkiessa ensimmäisenä vastaan tulee rauhallinen terassiravintola Birgitta, joka tarjoaa erinomaisia puuhiiligrillissä valmistettuja hampurilaisia. Birgitta sulkeutuu jo alkuillan jälkeen, mutta siitä voi siirtyä kävellen tai pyörällä naapuripaikkoihin jatkamaan iltaa.

Hernesaaren rantaan kohonnut puupintainen Löyly on massiivinen ja upea arkkitehtoninen ilmestys. Sen valtava terassi avautuu aivan veden ylle, ja iltaisin paikassa soittavat usein DJ:t. Baariravintolan lisäksi rakennuksessa toimii julkinen sauna.

Kaupungin kattojen yllä

Ateljee bar. Kuva: Ateljee Bar
Ateljee bar. Kuva: Ateljee Bar

Jos tahtoo nauttia juomansa avarien näkymien äärellä yläilmoissa, perusvarmoja valintoja ovat 50-lukulaisen Ravintola 10. kerroksen terassi 10. kerroksessa sekä hotelli Tornin Ateljee Barin näköalaterassi 70 metrin korkeudessa.

Ravintola Savoyn samppanjaterassilta aukeaa huikea näkymä alas Esplanadin puistoon. Kesäisin säävarauksella auki olevalla terassilla voi nauttia kuplivaa ja pikkunaposteltavaa.

Muista myös nämä

Skiffer. Kuva: Skiffer
Skiffer. Kuva: Skiffer

Skiffer Liuskaluodolle pitää ottaa venekyyti. Merellisellä terassilla nautitaan pizzaa ja kesään sopivia janojuomia. DJ:t soittavat usein alkuillasta musiikkia.

Kaivopuiston Mattolaituri on yhtä terassia rannasta aina modernin rakennuksen katolle asti. Samppanjaa voi nauttia myös hiekalle asetetuista aurinkotuoleista. Kesämaanantaisin järjestetään ulkoilmaelokuvanäytöksiä. Lapsille on hiekkalaatikko.

Eira Heinämies

Kaupunkikulttuurista nauttiva viestinnän ammattilainen ja harrastelijabloggaaja, paljasjalkainen kruununhakalainen ja stadilainen ainakin neljännessä polvessa. Reissaa nähdäkseen uusia paikkoja, mutta palaa myös Pariisiin aina uudestaan. www.lily.fi/blogit/pikkuseikkoja

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *