Helsingin ravintolat

Helsingin ravintolat ovat elävöityneet valtavasti viime vuosien aikana. Iso kiitos kuuluu sekä pienille rohkeille yrittäjille että kokeellisille konkareille, jotka ovat luottaneet vegaaniruuan ja luomutarjonnan nousuun ja perustaneet street food -pohjalta Stadiin erinomaisen makupaletin. Uusia ravintoloita avataan kaiken aikaa, ja myös kaupunkilaiset itse ovat aktivoituneet syömään ulkona, sunnuntaisinkin. Kaupungissa on yhä kasvava joukko mielenkiintoisia fine dining -paikkoja, ja etnisten ravintoloiden osalta etenkin Lähi-idän tarjonta on nykyään hyvin kiehtovaa.

Parannettavaakin on. Eräs seikka, jota ulkomaalaiset turistit ja maailmalla matkanneet paikalliset usein kaipaavat, on kunnollinen yösyötävä ja maukas baaripurtava. Iltakymmenen jälkeen tarjonta alkaa olla pelkkää pikaruokapainotteista. Myös kahvilat sulkevat ovensa aikaisin, joten nälkäinen yösyöppö käy joko grillipurilaisella, ketjuburgerilla tai tyytyy baarin suolapähkinöihin.

Verrattain uutta on sentään se, että jo moni keskustan ruokakauppa on auki joko klo 23 tai 24 saakka tai peräti ympäri vuorokauden, kuten Sokos S-Market, Etelä-Esplanadin K-Market ja pari Alepaa Töölössä ja Kalliossa.

Lounasaika ja keskimääräiset hinnat

Arkisin lounasaikaan (tavallisesti klo 11–15) ravintola-annoksen saa noin 11–14 eurolla. Kannattaa myös huomioida useamman kerran vuodessa olevat Syö Helsinki! -viikot, joilla mukana olevissa ravintoloissa voi nauttia iltaisin kampanja-annoksia alennuksella. Ilta-aikaan pääruuat ravintoloissa maksavat 14-30 euroa. Viikonlopuksi ja juhlapyhille kannattaa yleensä varata pöytä.

Tällä sivustolla tulemme jatkossa kertomaan Tripsterin ravintolasuosituksia ja myös mainittuja yöruokapaikkoja.

Lataa ilmainen DayTripster-sovellus, tallenna paikkoja, luo kierroksia ja seikkaile! Sovelluksen avulla voi myös varata hotellin, ravintolapöydän tai vaikkapa hävikkiaterian. LATAA NYT!

iPhonelle App Storesta
Androidille Google Playsta

Entä perinteinen suomalainen ruoka? Minne mennä, jos haluaa mahdollisimman traditionaalisen suomalaisen makuelämyksen?

Lue myös:

Helsingin kahvilat

Helsingin uudet kahvilat

Helsingin houkuttelevimmat terassit

Vegaanijäätelöä Helsingissä

Helsingin parhaat cocktailbaarit

©Siru Valleala
©Paula Kultanen Ribas
©Elisa Helenius

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *