Helsingin ravintolat

Helsingin ravintolat ovat elävöityneet valtavasti viime vuosien aikana. Iso kiitos kuuluu sekä pienille rohkeille yrittäjille että kokeellisille konkareille, jotka ovat luottaneet vegaaniruuan ja luomutarjonnan nousuun ja perustaneet street food -pohjalta Stadiin erinomaisen makupaletin. Uusia ravintoloita avataan kaiken aikaa, ja myös kaupunkilaiset itse ovat aktivoituneet syömään ulkona, sunnuntaisinkin. Kaupungissa on yhä kasvava joukko mielenkiintoisia fine dining -paikkoja, ja etnisten ravintoloiden osalta etenkin Lähi-idän tarjonta on nykyään hyvin kiehtovaa.

Parannettavaakin on. Eräs seikka, jota ulkomaalaiset turistit ja maailmalla matkanneet paikalliset usein kaipaavat, on kunnollinen yösyötävä ja maukas baaripurtava. Iltakymmenen jälkeen tarjonta alkaa olla pelkkää pikaruokapainotteista. Myös kahvilat sulkevat ovensa aikaisin, joten nälkäinen yösyöppö käy joko grillipurilaisella, ketjuburgerilla tai tyytyy baarin suolapähkinöihin. Tai sitten hän käy vegaanisella Jänö-lippakioskilla!

Verrattain uutta on sentään se, että jo moni keskustan ruokakauppa on auki joko klo 23 tai 24 saakka tai peräti ympäri vuorokauden, kuten Asematunnelin Sokos S-Market, Etelä-Esplanadin K-Market ja pari Alepaa Töölössä ja Kalliossa.

Lounasaika ja keskimääräiset hinnat

Arkisin lounasaikaan (tavallisesti klo 11–15) ravintola-annoksen saa noin 10 eurolla. Kannattaa myös huomioida useamman kerran vuodessa olevat Syö Helsinki! -viikot, joilla mukana olevissa ravintoloissa voi nauttia iltaisin kampanja-annoksia kympillä. Ilta-aikaan pääruuat ravintoloissa maksavat 14-25 euroa. Viikonlopuksi ja juhlapyhille kannattaa yleensä varata pöytä.

Tällä sivustolla tulemme jatkossa kertomaan Tripsterin ravintolasuosituksia ja myös mainittuja yöruokapaikkoja, mutta sitä ennen kannattaa ladata puhelimeen Tripsteri App Helsinki, joka sisältää suuren joukon kaupungin parhaita ravintoloita.

Lataa ilmainen sovellus, tallenna paikkoja, luo kierroksia ja seikkaile! Sovelluksen avulla voi myös varata hotellin, ravintolapöydän tai vaikkapa hävikkiaterian. LATAA NYT!

Tripsteri App Helsinki

iPhonelle App Storesta
Androidille Google Playsta

Entä perinteinen suomalainen ruoka? Minne mennä, jos haluaa mahdollisimman traditionaalisen suomalaisen makuelämyksen?

Lue myös:

Helsingin kahvilat

Helsingin uudet kahvilat

Helsingin houkuttelevimmat terassit

Vegaanijäätelöä Helsingissä

Helsingin parhaat cocktailbaarit

©Siru Valleala
©Paula Kultanen Ribas
©Elisa Helenius

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja Helsingissä, reppu on reissannut ympäri maailman.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *