Helsingin keskihintaiset hotellit

Suurin osa Helsingin hotelleista sijoittuu keskihintaisten sarjaan. Tämän luvun Helsingin keskihintaiset hotellit maksavat noin 80-150 euroa yöltä kahden hengen huoneessa. Ketjuhotellit hallitsevat tässä kaartissa ja saattavat olla hajuton ja mauton vaihtoehto, mutta onneksi niin ketjuyllätyksiä kuin poikkeavia hotellejakin on riittämiin. Tripsteri esittelee henkilökohtaisesti testatut Helsingin keskihintaiset hotellit rehellisesti.

Kaikkiin hotelleihin on usein hyviä tarjouksia. Kurkkaa ajankohtaiset parhaat hinnat linkeistä hotelleiden alta. Kun varaat Tripsterin kautta, saat sekä itse parhaan tarjouksen että autettua pientä matkailuyritystä. Me saamme jokaisesta varauksesta pienen komission, jolla ylläpitää muun muassa näitä sivuja! Sinä et menetä mitään, päinvastoin. Sydämellinen kiitos!

The Folks Hotel Konepaja

Rouhein

Tässä on eräs Helsingin kiinnostavimmista majoituksista! Etenkin, jos haluat nähdä hieman erilaista Helsinkiä, eikä keskustaan ole suurta asiaa, saavu Konepajalle! Folks on upea, trendikäs ja tunnelmallinen boutiquehotelli, jonka ympäristössä on paljon mielenkiintoista. Huoneista ihanimpia ovat loftit, mutta kauttaaltaan tässä viehättävän rouheassa tyylihotellissa viihtyy. Ekologisiin valintoihin kuuluvat vähäinen muovin käyttö, tehostettu kierrätys ja YK:n Global Compact -aloitteen allekirjoittaminen. Aloitteessa sitoudutaan noudattamaan kymmentä periaatetta koskien muun muassa ihmisoikeuksia, ympäristöä, työelämää ja lahjonnan vastaista toimintaa.

Mukava lisä mikron, kahvikoneen ja Smeg-jääkaapin ohella ovat loftien lautaset ja aterimet useine lasivaihtoehtoineen. Hotellissa on sekasauna, jossa löylytellään pyyhkeet yllä. Respan yhteydessä on hauska pieni baari ihanine tuolikeinuineen. Etenkin perhelomalla luksusta on yhteiskeittiö, jossa voi kokata oman illallisen!

Ravintolan kellarikerroksessa toimii ravintola Albino, jossa myös laadukas aamiainen tarjoillaan. Pienet yllätykset, kuten uunipuuro, sävyttävät aamiaiskokemusta. Herkulliset leivät ja croissantit tulevat Patisserie Teemu Auran leipomosta. Erikoisruokavalioisten kannattaa kysellä erikseen tarjonnasta.

Kesäaikaan katolla on hieno avoterassi Alexis, jonka soma talvipuutarhabaari palvelee ympäri vuoden viikonloppuisin.

Folksiin on kätevät ratikka- ja bussiyhteydet keskustasta ja Pasilasta. Konepajan alueella on useita kiintoisia ravintoloita ja baareja. Triplakin on vain muutaman minuutin matkan päässä.

Lemmikit tervetulleita! Aulasta saattaa löytyä eksyneitä koiranleluja – tai jopa kokonainen hotellikoira!

Missä: Vallilan Konepajalla, Aleksis Kiven katu 23

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Original Sokos Hotel Presidentti

Viihtyisin

Original Sokos Hotel Presidentti
Original Sokos Hotel Presidentti

Original Sokos Hotel Presidentti sai täysin uuden ilmeen 2018. Huoneiden tyylustä vastaa kansainvälisesti tunnetun Ivana Helsingin muotisuunnittelija Paola Suhonen, joka on loihtinut hotelliin ihastuttavan houkuttelevia suomalaisuutta henkiviä sisustusteemoja. Osa huoneista illmentää juhannusta, osa satumetsää, sisua ja jopa talvimyrskyä. Sisustustekstiileissä esiintyy kedon kukkia, hyttysiä, susia ja hirviä. Kalustet edustavat pohjoismaista tyyliä, värejä ja materiaaleja nekin. Täällä on kerrassaan kotoisa ja viihtyisä olo. Pyydä varausta tehdessäsi ikkunat kauppakeskuksen puolelle, niin telkkari saa kilpailijakseen tositarinoita Helsingin Narinkkatorilta. Kirjavan soljuvaa ihmisvilinää on koukuttavan kiintoisaa seurata. Standardihuoneesta löytyy minibaari-jääkaappi ja kahvinkeittotarpeet.

Allergia- ja astmaliiton allergiatunnuksella varustetun hotellin sisäilma on erinomainen ja siivouskemikaalit ja lakanat tuoksuttomia – iso plussa ja edelleen melko harvinaista herkkua tuoksuyliherkille ja raikasta ilmaa arvostaville. Lisäksi tämä hotelli kuuluu Green Key -ympäristöohjelmaan, eli pyrkii minimoimaan ruokahävikkiä, huolehtimaan kierrätyksestä ja energiatehokkuudesta. Sokos Hotels -ketju valittiin 2017 Suomen luotetuimmaksi ja vastuullisimmaksi hotellibrändiksi. Kaiken kaikkiaan Original Sokos Hotelli Presidentti on ihana paikka yöpyä ja Tripsteri suosittelee heleän herttaista juhannushuonetta.

Värit ja fengshui ovat kohdillaan myös hotellin modernissa aulassa. Julkisiin tiloihin sisältyy myös alakerroksen uima-allas- ja saunaosasto, kokoussalit ja leffateatterina aikoinaan toiminut yksityistilaisuuksiin vuokrattava auditorio sekä tyylikäs matkamuistomyymälä Nordis. Hotellin ravintoloista kannattaa tsekata ainakin presidentti Mauno Koiviston mukaan nimetty Bistro Manu pienpanimovalikoimineen, Coffee Bar -kahvila sekä legendaarinen Pub Adjutantti.

Tämän keskeisempää sijaintia ei majoituspaikalleen oikein voi löytää. Pressa sijaitsee vastapäätä Kampin keskusta, linja-auto- ja metroasemaa ja kivenheiton päässä rautatieasemasta. Kampin kauppakeskus ei sekään ole mikä tahansa ostari, vaan erinomaisten liikkeiden ja ennen kaikkea hyvien ravintoloiden tyyssija. Kaupungin tärkeimmät nähtävyydet: Kansallismuseo, Luonnontieteellinen museo, Kiasma, Helsingin Taidemuseo, Eduskuntatalo ja Finlandia-talo sijaitsevat ihan lähellä nekin.

Original Sokos Hotelli Presidentti on sijainnut samalla paikalla jo vuodesta 1980, jolloin se rakennettiin palvelemaan Moskovan Olympialaisiin suuntautuvia vieraita. Ulkoa rujon neuvostohenkinen rakennus ei kuitenkaan kerro mitään uuteen kukoistukseen vuonna 2018 uudistetuista sisätiloista.

Missä: Helsingin ydinkeskustassa, Kampin kauppakeskusta vastapäätä, Eteläinen Rautatiekatu 4

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hotel Katajanokka

Jännittävin

 • Hotel Katajanokka
 • Hotel Katajanokka
 • Hotel Katajanokka Superior
 • Hotel Katajanokka Restaurant Linnankellari © Terhi Hytönen
 • Hotel Katajanokka Meeting room
 • Hotel Katajanokka Junior suite sauna
 • Hotel Katajanokka
 • Hotel Katajanokka
 • Hotel Katajanokka Classic Queen
 • Hotel Katajanokka Breakfast
 • Hotel Katajanokka Assembly room

Helsingin erikoisin hotelli on entisen lääninvankilan tiloihin kunnostettu Hotel Katajanokka. Skattana eli Nokkana tunnettu lusimislinna on peräisin 1837-luvulta, ja synkeissä selleissä majoittui muun muassa presidentti Risto Ryti. Museoviraston suojelema rakennus restauroitiin hotelliksi vuonna 2007. Yöpyminen tapahtuu entisissä selleissä ja muissa vankilatiloissa. Kaikkialla vallitsee omalaatuinen tunnelma, mutta huoneet ovat tyylikkäät. Kellariravintolassa tarjoillaan maukkaita annoksia – vankila-astioista.

Hotel Katajanokka on itsessään yksi Helsingin mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä. Vaeltele yöllä suojellulla keskikäytävällä kuvittelemassa vankeja pikkuruisiin selleihinsä, joista nyt on yhdistelemällä muokattu mukavia hotellihuoneita. Suuremmat superior-huoneet saattavat olla esimerkiksi vanhoja toimistohuoneita. Täällä tiilenpäitä laskivat poliitikko Väinö Tanner, tunnettu pankkiryöväri Volvo-Markkanen, kirjailija-poliitikko Hella Wuolijoki ja puukkomurhamies Matti Haapoja. Suomen viides presidentti Risto Ryti tuomittiin sotasyyllisyysoikeudessa kymmeneksi vuodeksi kuritushuoneeseen virka-asemansa väärinkäyttämisestä valtakunnan vahingoksi. Hän vapautui toukokuussa 1949 presidentti Paasikiven armahtaessa. Katajanokalla Ryti istui tutkintavankeudessa.

Katajanokalla tietenkin myös kummittelee. Puhutaan, että erään turistin valokuvaan tallentui vanhahtava-asuinen nainen, juuri Hella Wuolijoen sellin edustalla. Myös Rytin haamu on kulkenut sellikäytävällä, vessan ovia on sulkeutunut itsestään ja kahvoja on painunut alas omin päin. Totta tai ei, kellarikerroksessa on aavemaisia sellejä ammoisilta ajoilta. Kellariravintolan yhteydessä voi kurkistaa kahteen säilytettyyn selliin. Toinen on pelkkä ankea kivikellarikolo, jonne aikoinaan varastoitiin huutolaisia ja vuorotellen puna- ja valkovankeja. Toinen on entinen eristysselli, jonne kurkistaessa tapahtuu matka aitoon vankilamenneisyyteen. Vanhalla puolella sijaitsee yhä vankilan kirkko, yksi Helsingin vanhimmista, ja piha muinaisine muureineen muistuttaa karuista ajoista.

Turistille tämä hotelli on kenties Helsingin paras valinta, sillä samalla saa ammennettua aimo annoksen Helsingin ja Katajanokan historiaa. Näillä kaduilla asuivat 1700-luvun merimiehet ja käsityöläiset, kapeilla kapakkakujilla irtolaiset ja rikolliset. Sotien aikana vankilassa paloi ja paukkui, ja aika ajoin joku karkasi, totta kai perinteiseen tapaan lakanaköydellä!

Myös koiraystävällistä majoitusta!

Missä: Katajanokalla, Merikasarminkatu 1

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hotel Anna

Sympaattisin

 • Hotel Anna, Helsinki
 • Hotel Anna, Helsinki
 • Hotel Anna, Helsinki

Tässä on yksi kaupungin uniikeimmista hotelleista tunnelmaltaan. Hotel Anna on hotelli, jonka moni on ohittanut kiinnittämättä siihen erityistä huomiota. Sijainti on kuitenkin mainio, rauhallisessa alkupäässä Annankatua, Oluthuone Lehdon naapurissa ja Moshi Moshi -sushibaaria vastapäätä.

Gösta Julenin suunnittelema rakennus kohosi vuonna 1925 ja kunnostettiin vuonna 1985, jolloin Hotel Anna myös perustettiin. Yhä hotellissa on vuosien 2001 ja 2010 remonteista huolimatta vahva menneiden vuosikymmenien tuulahdus – charmantilla tavalla! Tekstiilien kuosit, tapetit ja lattiat eivät varsinaisesti hengi modernia maailmaa, mutta juuri tällaisena Hotel Anna poikkeaa trendipaikoista suorastaan piristävällä tavalla. Huoneen repaleinen, muovitaskutettu hotellikirja lienee aito ja alkuperäinen. Hotellilarppausta 80-luvulla!

Respan viidestä työntekijästä neljä on viettänyt saman tiskin takana yli 20 vuotta, mikä myös on viehättävää: eivätpä ole liiketalouden ja matkailun koulutusfraasit liian tuoreina tyrkyllä. Originellia ja sympaattista tunnelmaa vaalii myös asenne käytävillä ja kokoustilassa: hotellin johtaja on teettänyt omista kännykkäkuvistaan maisematauluja, ja tiloista löytyy vanhan ajan luuripuhelimia – jotka toimivat!

Hissi kulkee kuudenteen kerrokseen, ja 7. kerroksen väki saa hipsiä portaita loput. Maisemat ikkunasta ovat urbaanin kantakaupunkilaiset. Kesällä huoneet lämpenevät, sillä ilmastointia ei ole. Pienen, soman saunan voi varata omaan käyttöön ja turistin elämykseksi 10 eurolla. Aamiainen ei kikkaile, mutta täyttää vatsan.

Hotel Anna tuo mieleen keskieurooppalaiset luonteikkaat, menneisyyteen jämähtäneet pikkuhotellit. Rakennuksen omistaa Suomen Vapaakirkko, minkä voi huomata hotellin kirjallisuusvalinnoissa ja siinä, ettei minibaarista löydy kuin pilsneriä.

Missä: Punavuoressa, Annankatu 1

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Radisson Blu Seaside

Paras hinta–laatu-suhde

Radisson Blu Seaside
Radisson Blu Seaside

Seasiden sijainti on sellainen, että täällä on helppo kuvitella, miltä Helsingissä asuminen tuntuisi. Kahvit Hietsun torilla, kotiruokalounas Kannaksessa tai terveysruokaa Cargosta ja viinilasillinen Bas Basissa tai Apérossa – näillä nurkilla ei kovin paljon turisteja näy. Hotelli pyrkiikin aitohelsinkiläiseen tunnelmaan: onnistuneessa sisustuksessa näkyvät muun muassa läheisen telakan kontit, industriaalinen rouheus ja pienvenesatama. Hotellin ravintola, Bistro Gimis, tarjoaa stadilaisia makuja, kuten lähivesien kalaa, mutta toteutus jää toisinaan hiukan puolitiehen. Maista ainakin hotellin omaa Seaside Helsinki State of Mind -pienpanimolageria.

Hiljattain remontoiduissa huoneissa on rouhean industriaali tunnelma ja ihanan isot ja mukavat sängyt! Lapsiperheelle tai kaveriporukalle ihanteellinen huone on Double King – huoneessa on kaksi leveydeltään kaksimetristä vuodetta! Business Class -huoneen saa valita erillisellä makuu- ja olohuoneella, kahdessa tasossa parvekkeella ja merinäköalalla tai isolla kattoterassilla varustettuna ja haluttaessa myös omalla saunalla.

Romanttisin luksushuone on tietysti 70-neliöinen Seaside Sviitti, johon sisältyy makuu- ja olohuoneen lisäksi kaksi terassia ulkoilmaporeammeineen ja saunoineen ja kaksi kylpyhuonetta, joista toisessa on sauna. Movie Room -huoneisiin sisältyy iso taulutelevisio ja äänentoistolaitteisto elokuvien katsomiseen, pelaamiseen ja oman musiikin kuunteluun.

Kattosauna & Loungen sauna- ja juhlatiloista on mahtavat näkymät Meri-Punavuoren ylle ja kuntosalille pääsee huhkimaan vuorokauden ympäri.

Missä: Meren äärellä, Ruoholahdenranta 3

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Scandic Paasi

Monipuolisin

Scandic Paasi
Scandic Paasi

Scandic-ketjuun kuuluva Paasi on erinomainen valinta aitoa helsinkiläistä kokemusta kaipaavalle. Täällä pääsee majoittumaan urbaanissa, mutta merellisessä tunnelmassa keskellä historiallista Hakaniemeä. Keskustaan on lyhyt matka kävellenkin ja kulkuyhteydet metrolla, ratikalla ja bussilla erinomaiset, esimerkiksi lentokenttäbussi kulkee melkein hotellin ohi. Meneepä Hakaniemen rannasta myös vesibussi Korkeasaaren eläintarhaan. Lähistöltä löytyy monia hyviä ravintoloita ja kotoisia baareja sekä viihtyisä Tokoinranta leikkipuistoineen.

Paasi-hotellin 170 ilmeikästä hotellihuonetta sijoittuvat kolmeen toisiinsa yhteydessä olevaan rakennukseen. Tarinalliset huoneet henkivät 1920-, 1950- ja 2010-lukujen tunnelmaa. Tunnetuin rakennuksista on tietysti jykevä kivilinnamainen Paasitorni. Vuonna 2012 valmistunut, innovatiivisuudestaan palkittu uudisrakennus puolestaan sijoittuu Paasitornin rauhalliselle sisäpihalle. Suuressa hotellissa on varaa valita: haluatko yöpyä vanhalla kivilinnan puolella katsellen Helsingin kattoja omalta parvekkeelta vai kaipaatko modernille puolelle, omalla keittiönurkkauksella varustettuun huoneeseen? Yleistä saunaa hotellista ei löydy, mutta ylellisempää onkin varata huone yksityisellä saunalla varustettuna. Liikematkustajia ilahduttavat työmatkan kruunaavat kongressitilat historiallisessa Paasitornissa.

Spectacular-huoneiden sisustus on saanut vaikutteensa alueen sirkushistoriasta: raitatapettia, satiinituoleja ja koristeellista arjen luksusta. Leisure-teeman huoneet ovat moderneja ja soveltuvat keittokomeron ja välioven puolesta mainiosti perheille. Concious-teeman huoneisiin sisältyy parveke ja kirjoituspöytä.

Omaa ravintolaa hotellissa ei ole, pikkuinen aulabaari vain, mutta kyljessä on Helsingin legendaarisimpiin ravintoloihin lukeutuva Juttutupa, jonka terassilla pääsee nauttimaan pizzaa ja kuohuvaa merinäköaloin. Juttutuvasta saa tilattua ruokaa myös huoneisiin. Ja Scandic-hotellissa kun ollaan, aamupalatarjonta on kaupungin paras erityisruokavalioisia ajatellen: aamiaissalissa on oma jääkaappi vegaaneille täynnä kasvimaitoja, -jogurtteja, -juustoja, hummusta ja vegeleikkeleitä ja gluteenitonta tarjontaakin löytyy.

Missä: Säästöpankinrannassa, Paasivuorenkatu 5

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hotel Helka

Ekologisin

 • Single Premium Hotel Helka
 • Room Double Premium Hotel Helka
 • Double Standard Hotel Helka
 • Aamiainen Hotel Helka
 • Bar Hotel Helka
 • Sauna Hotel Helka
 • Hotel Helka Helsingissä
 • Hotel Helka Helsingissä

Kaupungin vastuullisin hotelli on tässä! Helkassa on kolme pääteemaa: suomalaisuus, taide ja ekologisuus. Jälkimmäinen näkyy kaikissa valinnoissa upealla tavalla: huoneessa on nimikoitu paperikassi keräyspaperia varten, kosmetiikka on luonnonmukaista (ja ihanan tuoksuista!), hanaveteen kannustetaan muun muassa mukavin mukein, suihkumyssyt ovat kierrätyspakkauksissa, eikä kylpyhuoneessa ole lattialämmitystä. Suuri osa aamiaisesta on luomua.

Laskimme esimerkkinä, kuinka monta litraa säästyy viikon aikana vettä, jos jokainen yöpyjä lyhentää suihkussakäyntiä minuutilla. Viikossa vettä säästyy noin 13 000 litraa. Vuodessa vastaava luku on 676 000 litraa. Se on enemmän kuin Helsingin Allas Sea Poolin ison altaan vesimäärä”, kertoo hotellin ympäristövastaava Evi.

Helkassa on muun muassa ekologinen lajittelusysteemi ja ekologiset puhtaanapitomenetelmät, kuten vedettömät siivousmenetelmät. Talossa on meneillään uusi muovipakkausten keräyskokeilu.

Hotellissa suositaan kotimaista muotoilua, joka kestää aikaa ja käyttöä. Huoneissa on esimerkiksi Alvar Aallon, Secton, Strinningin, Artekin ja Harri Koskisen tuotteita sekä tunnelmallinen kattovalokuvateos. Katutasossa Helkan Keittiön ja Baarin tiloissa hehkuu Marita Kouhian värikäs taide.

Nettisivuilla päivittyvä blogi ottaa rohkeasti kantaa niin nykytaiteen tilaan kuin feminismiin, someraivoon ja transsukupuolisuuteen.

Kaiken kaikkiaan Helkan ote on nuorekas, räväkkä ja tuore, vaikka hotelli on jo 1969 perustettu NNKY:n toimesta (Nuorten Naisen Kristillinen Yhdistys). NNKY:n myötä yksi tärkeä työmuoto on esimerkiksi nuorten naisten kouluttaminen johtajuuteen ja vastuuseen.

Helka oli ennen raivoraitis hotelli, mutta baarista saa kyllä nykyään viinaksia moneen makuun. Huoneeseen voi halutessaan ostaa alabaarista viinipullon. Asiakaspalvelun taso vaihtelee, mutta miellyttävän ja reilun ympäristön ohella Helkassa miellyttää myös edullinen hinta. Kivat saunat naisille ja miehille sijaitsevat kattokerroksessa.

Myös koiraystävällistä majoitusta!

Missä: Kampissa, Pohjoinen Rautatiekatu 23

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hotel Arthur

Sielukkain

 • Hotel Arthur 3 hengen huone
 • Hotel Arthur Superior
 • Hotel Arthur, julkisivu
 • Hotel Arthur, sauna
 • Hotel Arthur 4 hengen huone
 • Hotel Arthur 4 hengen huone

Arthur on uskollisesti palvellut matkailijoita ja kokousvieraita jo peräti vuodesta 1907 saakka. Rakennus huokuu tunnelmaa ja historiaa havisevaa sielukkuutta. Osa huoneista on uusittu varsin tyylikkäiksi vuonna 2018, osa on yhä perinteisemmässä kuosissa. Yli 200 huoneen joukossa valinnanvaraa on 13 eri huonekoossa: tarjolla ovat muun muassa pienet sinkkuhuoneet, suuret 4 hengen perhehuoneet, hienot deluxe-huoneet ja soman pinkki superiorhuone. Huoneiden varustelu on klassinen: vähintään nojatuoli, tv ja kirjoituspöytä löytyvät kaikista.

Mukava lisä on, että majoittujat voivat varata yksityiskäyttöön tunnin kestävän saunavuoron (8€ hotellista suoraan varanneille majoittujille, 10€ muista kanavista varanneille majoittujille ja 50€ vieraille). Buukkaaminen etukäteen on suositeltavaa. Hotellissa on myös 2 saunallista huonetta: Sir Arthur Suite 7. kerroksessa sekä jugend-tyylinen Ateljeehuone 9. kerroksessa.

Lemmikkihuoneita on muutama 8. kerroksessa. Aamiainen on perushyvä, soija- ja kauramaitoa saa ja gluteenittomia tuotteita on pieni valikoima.

Hotellissa on myös 11 kokoustilaa. Ravintola Arthurissa tarjoillaan aamiaisen ohella lounasta ja arki-iltaisin à la carte -annoksia.

Hotellin on perustanut professori ja teologi Arthur Hjelt, jonka mukaan paikka on nimetty. Kanta-asukkaana viihtyi aikoinaan kirjailija Aino Kallas, jolle on omistettu nimikkohuone numero 543. Arthurissa ovat majailleet myös muun muassa Bill Clinton ja Arnold Schwarzenegger.

Kaisaniemestä käsin on kätevä lähteä tutkimaan kaupunkia tai käyskennellä Kaisaniemen puistossa, jossa järjestetään myös paljon tapahtumia ja konsertteja.

Missä: Kaisaniemessä, Vuorikatu 19

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Huom! Kun teet varauksen kauttamme, kirjoita koodisana TRIPSTERI varaussivun kohtaan Erityistoiveet –> Lisäkommentit!

Original Sokos Hotel Vaakuna

Keskeisin

 • Kuva: © Original Sokos Hotel Vaakuna
 • Original Sokos Hotel Vaakuna. Kuva © Tuulia Kolehmainen
 • Kuva: © Original Sokos Hotel Vaakuna
 • Kuva: © Original Sokos Hotel Vaakuna
 • Original Sokos Hotel Vaakuna. Kuva © Tuulia Kolehmainen
 • Kuva: © Original Sokos Hotel Vaakuna
 • Kuva: © Original Sokos Hotel Vaakuna

Rautatieaseman tuntumassa sijaitseva Vaakuna on osa Helsingin historiaa. Funkkistyylinen hotelli valmistui vuoden 1952 olympialaisiin. Avajaiset olivat merkkitapahtuma, joihin osallistui myös silloinen presidentti Paasikivi. Armi Kuusela majoittui Vaakunassa vuonna 1952 Miss Universum -voittonsa jälkeen. Muita kuuluisia vieraita ovat muun muassa Gregory Peck ja Paul Anka.

Hotelli käy parhaillaan läpi mittavaa, vuonna 2018 alkanutta uudistusta, jossa kaikki huoneet ja yleiset tilat uusitaan modernisti mutta alkuperäistä funkkishenkeä kunnioittaen. Suuri osa huoneista on jo remontoitu ja lopullinen uudistus on valmis tammikuussa 2021.

Huoneita Vaakunassa on 340, joista 16 sviittiä. Yhdeksännessä kerroksessa on yhteensä 46 parvekkeellista huonetta. Hotellilla on Green Key -ympäristömerkki, joka edistää kestävää matkailua. Myös lemmikkihuoneita löytyy.

Tämän keskeisempää sijaintia on Helsingistä vaikea löytää, sijaitseehan hotelli Rautatieaseman ja linja-autoaseman välissä, kaupungin pääkadulla suurimpien ostoskeskittymien ja tärkeimpien museoiden keskiössä. Ulkoilemaan pääsee Töölönlahdelle ja kulttuurinnälkää tyydyttämään vaikkapa keskustakirjasto Oodiin.

Vaakunan kruunu on kuitenkin 2020 tyylikkään modernisti uudistettu funkkisravintola 10. Kerros, josta avautuvat poikkeuksellisen upeat kaupunkimaisemat. Kesällä cocktailit maistuvat parhaalta upealla ulkoterassilla. Hotellivieraat pääsevät nauttimaan 10. Kerroksen näköalaravintolassa aamiaista, jossa vegaaneja ja keliaakikkojakaan ei ole unohdettu. Aamiaissalin ja terassin lisäksi 10. Kerros on myös loungealue, ruoka- ja juhlaravintola ja kokouskabinettialue, jolta löytyy terassillinen sauna. Kymppikerros on avoinna vuoden jokaisena päivänä.

Hotellin alakerrassa ruokapuolesta vastaa hiilinegatiivinen ja kasvispainotteinen hävikkiruokakeskittymä Happy Farmer, johon kuuluu koko päivän aamiaista ja artesaanileivonnaisia tarjoileva Coffee Bar & Wine sekä lounasta ja pikkusuolaista valmistava Kitchen & Bakery.

Missä: Rautatieasemaa vastapäätä, Asema-aukio 2

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Lue lisää:

Kaikkiin hotelleihin on usein hyviä tarjouksia. Kurkkaa ajankohtaiset parhaat hinnat linkeistä hotelleiden alta. Kun varaat Tripsterin kautta, saat sekä itse parhaan tarjouksen että autettua pientä matkailuyritystä. Me saamme jokaisesta varauksesta pienen komission, jolla ylläpitää muun muassa näitä sivuja! Sinä et menetä mitään, päinvastoin. Sydämellinen kiitos!

©Siru Valleala
©Paula Kultanen Ribas

VINKKI! Runsaasti kaupungin hauskoja kohteita löydät DayTripster-sovelluksen avulla. Lataa ilmainen sovellus, tallenna paikkoja, luo kierroksia ja seikkaile! Sovelluksen avulla voi myös varata hotellin, ravintolapöydän tai vaikkapa hävikkiaterian. LATAA NYT!

iPhonelle App Storesta
Androidille Google Playsta

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *