Flow Festival tavoittelee kansainvälistä yleisöä

Monelle suomalaiselle festarikävijälle Flow Festival on yksi kesän kiistattomista kohokohdista. Vuosi toisensa jälkeen festivaali kiinnostaa yhä enemmän myös Suomen rajojen ulkopuolella ja festivaali on tehnyt tiukasti töitä kansainvälisten vieraiden houkuttelemiseksi Helsinkiin.

Viime vuonna ulkomaisten kävijöiden määrässä rikottiin ennätyksiä, kun 15 prosenttia lipunmyynnistä tuli muualta kuin Suomesta. Kansainvälisten festarikävijöiden määrät ovatkin nousseet tasaiseen tahtiin vuodesta 2004 saakka, jolloin vain prosentti lipun ostaneista saapui muualta kuin Suomesta.

Tuleva festariviikonloppu toivottavasti jatkaa ennätysten tiellä. Flow Festivalin tiedottaja Sini Tiaisen mukaan digitaalista markkinointia on tehty runsaasti ja festivaali on näkynyt muun muassa Briteissä katukuvassa. Sopii siis odottaa, että viikonlopun arvioidusta 75 000 kävijästä moni on varta vasten matkustanut Helsinkiin Suvilahden jamit mielessä.

Entistä suurempi festarialue

Flow Festival on jokaisen kansainvälisen markkinointisatsauksen arvoinen. Tulevanakin viikonloppuna Suvilahteen saapuu vakuuttava joukko esiintyjiä kuten Lana Del Rey, The xx, Flume, Goldfrapp, Frank Ocean, Ryan Adams, Moderat ja suomalaisten oma stara Alma.

Huikeiden esiintyjien lisäksi kansainvälisiä vieraita kiinnostaa festivaali itsessään. Flow Festivalin tiedottaja Sini Tiaisen mukaan alueen yksityiskohtien viilaaminen suomalaiseen pedanttiin tyyliin kerää kehuja. Suvilahti on uniikki paikka moniin vastaaviin festivaalialueisiin verrattuna sekä sijaintinsa että urbaanin tunnelmansa vuoksi. Flow’ssa homma yksinkertaisesti toimii ja festivaalialue paranee joka kesä.

Tänä vuonna festivaalialueen luvataan olevan entistä suurempi ja toimivampi. Intiimi Bright Balloon 360° -lava siirtyy uudelle alueelle ja yleisöä mahtuu aiempiin vuosiin verrattuna kaksinkertainen määrää. Jos pallolava on jäänyt pitkien jonojen vuoksi tsekkaamatta niin nyt mahikset ainutlaatuisen tunnelman kokemiseen ovat paremmat.

Tuttu Backyard muuttuu rauhoittumisen keitaaksi, jossa kuullaan meditatiivisia soundeja, joogataan ja herkutellaan raakakakuilla. Elektronisesta musiikista pääsee festareiden takapihan sijaan nauttimaan aiempaa tilavammalla Resident Advisor Front Yardilla. Kokonaan uusi alue on Red Garden, jossa festivaalin tiedotuksen mukaan mystiset puutarhajuhlat kohtaavat sähköiset diskobileet. Kuulostaa konseptilta, jota ei kannata missata.

Flow Festival 2016 © tripsteri.fi / Tuulia Kolehmainen
Flow Festival 2016 © tripsteri.fi / Tuulia Kolehmainen

Pohjoismaisia herkkuja ja vegaanisia vaihtoehtoja

Flow Festival on aina erottunut kollegoistaan kulinarismin kehtona. Ruokatarjonnasta vastaa noin 40 ravintolaa, joista tänä kesänä arviolta puolet saapuu Suvilahteen ensi kertaa. Katuruoan sijaan ruokatarjontaa viedään askel lähemmäksi ravintolaruokaa.

Tämän kesän ruokateemana on pohjoismaalaisuus ja terveelliset herkut. Terveellisyys ja ekologisuus näkyvät ennen kaikkea kasvis- ja vegaaniruoan määrässä. Festivaali suosittelee, että ravintoloiden ruokalistoilta löytyisi vähintään yksi vegaaninen vaihtoehto.

Flow Festival 2016 © tripsteri.fi / Tuulia Kolehmainen
Flow Festival 2016 © tripsteri.fi / Tuulia Kolehmainen

Tripsterin Flow-vinkit

Tripsteriläiset suosittelevat tulevan viikonlopun Flow Festivalia vain ja ainoastaan “all in” -asenteella. Toivomme todistavamme lempeää auringonpaistetta ja monta glitterpartaa.

Tänä vuonna kaikki liput vaihdetaan rannekkeisiin. Ranneke kädessä alueelta voi siis poistua ja palata miten haluaa. Rannekkeen voi vaihtaa Flow Festival Infossa Helsingin Erottajalla (Svenska Teaternin vieressä) sekä festivaalialueen pääsisäänkäynnin läheisyydessä, noin 200 metriä ennen pääportteja.

Paikalle kannattaa saapua pyörällä. Pyöräparkki on valtava, mutta kannattanee silti napata kuva paikasta, johon pyöränsä jätti. Festarimielellä käytännön yksityiskohdat saattavat olla kotiinlähdön aikaan hämärtyneet ja tuntien pyörämetsästys ei ole hekumallisin finaali illalle.

Tripsteriläiset eivät aio missata päälavan keikoista perjantaina Lana Del Reytä ja lauantaina the XX:ää ja Goldfrappia. Perjantaina on nähtävä lisäksi ihanan outo Aphex Twin sekä iltapäivällä pallolavalla 15-vuotiaat jazzhelmet Milo & Moses. Lauantaina tripsteriläiset aikovat fiilistellä Goldfrappin lisäksi muun muassa Flumea ja Front 242:ta. Sunnuntaina puetaan ipanoille Peltorin kuulosuojaimet päähän ja tutustutaan päivän perheohjelmaan. Perhemenon jälkeen ohjelmassa on ainakin annos Suomiräppiä Monsp Recordsin läpileikkauksen myötä sekä mahtava Moderat.

Aiomme myös ehdottomasti tsekata Make Your Mark -gallerian, jonka valtaava HuskMitNavn (suomeksi MuistaMinunNimeni) on tuttu Kööpenhaminan kaduilta sekä Timo Wrightin kiinnostavan Tokiossa kuvatun dokumenttielokuvan Displace. Ravintolavalikoima kuulostaa mahtavalta ja aiomme ainakin nauttia festareille ekaa kertaa mukana saapuvan Grönin herkuista, katsoa mitä Gold&Green loihtii nyhtökaurasta, maistaa (mieluusti molempia) Social Food Burgerjointin kasvisburgereista sekä katsastaa El Ceviche Güeron.

© Karoliina Kinnunen Mohr

Karoliina Kinnunen Mohr

Karoliina Kinnunen Mohr on Kööpenhaminassa perheensä kanssa asuva viestinnän ammattilainen. Hän on ylpeä, ettei maininnut oppaassaan kertaakaan sanaa ”hygge”.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *