Flow on valmis juhlia varten – nappaa matkaan viime hetken täsmävinkit festareille

Kauniista visuaalisesta ilmeestään, taiteesta ja kutkuttavasta musiikkitarjonnastaan tunnettu Flow valtaa jälleen Suvilahden. Kolmipäiväinen festivaali tarjoaa jälleen useita upeita taide- ja musiikkielämyksiä. Tripsteri kokosi yhteen muutamat poiminnat musiikkitarjonnasta ja oheistapahtumista.

Unenomaisia sointuja, nostalgiaa ja outoilua – näitä keikkoja ei kannata missata

Perjantain  pääesiintyjän, rapartisti Cardi B:n peruttua keikkansa festivaaleille on saapumassa R&B-tähti Solange. Vaihdos jakaa festivaalikansan mielipiteet, sillä osa festivaalikävijöistä on uudesta kiinnityksestä jopa enemmän innoissaan kuin alkuperäisestä. Osa faneista taas on ollut murheellisia, sillä Cardi B:n keikka olisi ollut tähden ensimmäinen Suomessa. Solangelta voidaan kuitenkin odottaa unenomaista, sielukasta ja soljuvaa musiikkia, joka yhdistelee vaikutteita eri tyylilajeista jazzista drum & bassiin.  

Muita kiinnostavia esiintyjiä perjantailta ovat muun muassa viimeisen vuoden aikana suuren yleisön tietoon nousseet Leevi and the Leavingsia muistuttava Maustetytöt, upea neo-soulin kuningatar Erykah Badu. Myös unenomainen ja ylistetty M, joka esiintyy Nordea Globe Balloonissa, kannattaa merkitä festariaikatauluun. Otathan kuitenkin huomioon, että NGB:ssä on rajatusti paikkoja ja sinne voi joutua jonottamaan kaikkein suosituimmille keikoille. Olethan siis paikalla ajoissa! 

Flow Festival 2019 © Frej Vuori
Flow Festival 2019 © Frej Vuori

Lauantain varmasti odotetuin esiintyjä on varmasti psykedeelisestä popista tunnettu, musiikillisesti vaikeasti määriteltävä Tame Impala. Uutta musiikkia viimein tänä vuonna julkaissut Tame Impala on noussut suosituksi festivaalinimeksi, joten keikan voidaan olettaa olevan yksi festivaalin odotetuimpia. Tuotanto ei oikein sovi mihinkään muottiin ja keikka saattaakin juuri siksi tarjoilla unohtumattoman elämyksen. Muita kiinnostavia nimiä lauantailta ovat sielukasta ja soljuvaa musiikkia tarjoileva Blood Orange ja Robyn.

Sunnuntaina nostalgiaa tarjoilevat niin The Cure kuin kymmenen vuoden tauolta palannut Stereolabkin. Ensimmäiseksi mainittu tulee pitämään huolta että vielä sunnuntainakin ollaan rakastuneita ja jälkimmäinen yhtye tarjoilee brittiläis-ranskalaisesta fuusiosta syntynyttä avant-poppia. Näiden lisäksi lavashowssa pisteet kotiin vetää varmasti Ruotsin surullisin nainen, Tove Lo, jonka musiikki ja olemus valloittavat sydämiä. 

Muutakin kuin musiikkia

Lauantaina kannattaa keikkojen lomassa vilkaist myös skeittiparkin esitykset. Suvilahden skeittiparkin ja lähialueen tukijat ja ystävät Ry järjestävät Flown kanssa yhteistyössä kolme erillistä näytöstä, joissa esiintyvät Suomen kirkkaimmat skeittitähdet.  Näytöksissä skeittaavat vain esiintyjät, joten festivaalihenkilökunta muistuttaa festivaalikävijöitä jättämään omat laudat kotiin. 

Skeittinäytökset:

16.15-17.15

18.15-19.30

20.30-21.30

Taiteen saralla tänä vuonna jokaisen festivaalikävijän must see on varmasti Pink Space. DJ-taitailija Taika Mannisen ja sisustusarkkitehti Fanni Suvilan suunnittelema tila on suunniteltu oleskeluun ja  erilaisten taide-elämysten kokemiseen kuten runonlausuntaan ja performansseihin. Yksi performansseista on kehopositiivisuutta juhlivan BETTY FVCK:n THE FVCK SHOW, jota höystävät valoshow ja deep house -musiikki. 

Flow Festival 2019 © Frej Vuori
Flow Festival 2019 © Frej Vuori

Sunnuntaina on 13-17 perinteinen Lasten Flow, jolloin muuten K18-festivaaleille voi ottaa alle 12-vuotiaat lapset mukaan. Tänä vuonna tarjolla on lastenjoogaa, dj-musiikkia, Skidit MEGA Disco ja kasvomaalauksia. Isompaakin festivaalikävijää saattaa kiinnostaa sunnuntaina Lasten Flown yhteydessä järjestettävä Suomen kansallisoopperan ja -baletin pop-up kirpputori, joka järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti vain Flowssa.   

Sustainable Flow -ohjelmasta ja festivaaliruoasta kiinnostuneiden kannattaa suunnata sunnuntaina kahdelta seuraamaan Flown festivaaliravintoloille järjestämän Sustainable Meal -kilpailun finaalia. Flow on osana kestävyysohjelmaansa kouluttanut festivaalikeittiöitä vastuullisuuteen ja kestävyyteen jo vuodesta 2015. Tänä vuonna tuomaristossa nähdään toimittaja Maria Veitola, vegaanivloggaaja Minni Väärä ja viime vuoden voittaja ja tv-kokki Teemu Laurell.

Tee festivaalielämyksestäsi vaivaton

Ei ole Flowta ilman vuosittaista Flow Festival -appia, jossa voi kartan ja aikataulujen  tarkastelun lisäksi rakentaa oman ohjelman, jonka voi jakaa myös ystäville. App muistuttaa merkitsemiesi keikkojen alkamisesta ja informoi mahdollisista muutoksista ja muista tärkeistä festivaaliuutisista. Lisäksi appista voi tarkastella ravintoloiden menuja. Lataa app puhelimeesi Apple App Storesta tai Google Playsta. Tänä vuonna app on saatavilla ensi kertaa myös suomeksi. Appin lisäksi Flow on koonnut Spotify-soittolistan Flow Festival 2019, jota kuuntelemalla voi virittäytyä tunnelmaan jo etkoilla.  Sieltä ehtii bongata vielä kiinnostavia artisteja ennen festivaaleille siirtymistä.

Seuraa myös Tripsterin sosiaalista mediaa festivaalien ajan, muista korvatulpat ja nauti viikonlopusta! 

Teksti © Aino Vasankari

Kuvat © Frej Vuori

Tripsteri App EN Helsinki
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Vieraileva kirjoittaja

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *