Helsingin Flow Festival kutsuu nauttimaan – lue ennakkovinkit

Suvilahden Flow Festival on tänäkin vuonna pulppuileva ja tyylikäs kokonaisuus aistien nautintoa. Musiikki on yhä pääasia, mutta halutessaan Flow-vieras voi keskittyä vaikkapa syömään hyvin – siis todella hyvin – tai tanssimaan samppanjateltassa.

Moni jo odottaa Morrisseyn, Iggy Popin, Massive Attackin, New Orderin ja Savagesin kaltaisten magneettisten artistien esiintymisiä ja samalla tietää, että myös pienemmillä lavoilla luvassa voi hyvinkin olla jotakin täysin ennen kokematonta. Flow’ssa suurin pulma on valinnanvaikeus: paljon kiehtovaa tapahtuu yhtä aikaa.

New Order © NickWilson
New Order © NickWilson

Uusia tiloja

Tänä vuonna uutta on sisätapahtumapaikka Zalando Factory, joka sijaitsee vanhassa peltihallissa. Tilaan mahtuu noin 700 henkeä. Siellä esiintyy nousevia kykyjä, kuten rakastettu brittiläinen Mura Masa, kotimaiset Spotify-suosikit Alma ja Venior, Radio Helsingin demokilpailun voittanut folk-pop-yhtye Karina ja vuoden 2012 räpin Suomen mestari Gettomasa.

Edellinen Blue Tent on nyt Lapin Kulta Red Arena, tuplasti suurempi jättiteltta, johon mahtuu parhaimmillaan 15 000 henkeä. Teltta on 20 metriä korkea, ja lava vastaa päälavan kokoa. Teltassa on baaripisteitä, pöytiä ja istuma-alueita.

Champagne Bar & Lounge taas siirtyy kulkuväylältä telttaan ja uusii äänentoistonsa. Kolme DJ:tä viihdyttää bailulivejen ohella samppisjammaajia. Club La Persé -kollektiivi toimii tunnelman takaajana. Jokaisena kolmena päivänä illan päättää ulkomainen DJ. Perjantaina lavalla viihdyttää Freakout Cult -klubeista tunnettu Jayda G, lauantaina venäläinen superdisko-DJ Lipelis ja sunnuntaina Berliinissä asuva brittiläinen Jamie Tiller, mies levy-yhtiö Music From Memoryn taustalla.

Flow Festival. Kuva: ©Samuli Pentti
Flow Festival. Kuva: ©Samuli Pentti

Matkalle maailman ympäri

Tripsteri lähtee kansainväliselle Flow-tripille ja esittelee muutaman kiinnostavan ulkomaan vierailijan tuntemattomammalta osastolta:

Venäjä

Moa Pillar

Moa Pillar eli Fedor Pereverzev kuvailee omalaatuista musiikkiaan nimellä spiritual bass. Hän ottaa vaikutteita muun muassa heimomusiikista, äänitaiteesta ja teknosta. Su klo 22.30.

Viro

Noëp

Elektropoppia toteutettuna persoonallisella lauluäänellä ja monisävyisellä äänimaailmalla. La klo 20.45.

Norja

Megalodon Collective

Seitsemän trondheimilaisen muusikon jazzpoppoo, jonka kaksi rumpalia takaavat kiihkeän svengin. Viitteitä elokuvamusiikista, keskiajalta, noisesta ja klassisesta musiikista. Pe klo 19.15.

Ranska

M83

Giganttista avaruus-dreampoppia. La klo 22.

Espanja

Oscar Mulero

Teknon airut, veteraani-DJ, aloittanut jo 1980-luvulla ja Madridin paljon puhutun The Omen -klubin perustaja. La klo 22.

Italia

Voices from the Lake

Ambient-teknoa hypnoottisesti kohoavalla otteella. La klo 20.30.

Ghana

Pat Thomas

High lifea, afrobeatia ja afropoppia jo usean vuosikymmenen takaa. Viime vuonna julkaistu Pat Thomas & Kwashibu Area Band on ollut arvostelumenestys. La klo 00.00.

Haiti

Kaytranada

Hip hop -DJ ja musiikillinen johtohahmo Haitilta, asuu nykyään Montrealissa. Yhdistää eri äänimaailmoja, kuten dancea, soulia, hip hopia ja R&B:tä. Su klo 22.45.

Kanada

Ian William Craig

Improvisaatiota, ambientia, kuoroja ja analogisia nauhureita. Haamuisaa äänimaisemaa. Su klo 19.30.

Jussi-Hellsten-Flow-FridayVinkkejä Flow-viihtymiseen

Saavu pyörällä.

Festivaalin pääsisäänkäynnin lähellä sijaitseva pyöräparkki on suuri ja ilmainen, mutta ei valvottu. Parkin yhteydessä olevalta Fillarikioskilta saa tarvittaessa pikaisen pyörähuollon.

Vaihda ranneke jo keskustassa.

Kahden ja kolmen päivän liput voi vaihtaa rannekkeeseen paitsi pääportilla myös Helsingin Rautatientorilla Flow Festival Infossa torstaina klo 10-21, perjantaina klo 10-21 ja lauantaina klo 12-19.

Piipahda Takapihalla.

Resident Advisor Backyard, takapiha-alue Voimalan ja kaasukellojen takana on elektronisen musiikin viihdepiste ja rela hengailukeidas, jonka ohjelma on kasattu yhteistyössä elektronisen musiikin online-media Resident Advisorin kanssa.

Ota lapset mukaan sunnuntaina.

Sunnuntaina Resident Advisor Backyardilla ja Bright Balloon 360° –lavalla järjestetään Perhesunnuntain ohjelmaa koko perheelle. Festivaalilipun lunastanut aikuinen voi tuoda 0-10-vuotiaan lapsen mukanaan alueelle klo 13-17 välisenä aikana. Lasten on turvallisuussyistä poistuttava klo 18 mennessä. Esiintymässä on esimerkiksi jazz-yhtye Kokko Quartet, jonka keinuvassa konsertissa äänessä on musisointivälineitä kaikista maailman kolkista. Pötkylä & Veijari vastaavat huumorista ja Mutaveijarit musiikin läiskeestä sekä askartelu- ja jumppahetkistä. Circus Helsingin oppilaat temppuilevat ja Allu Albatrossi toimii DJ:nä. Alueelle saa sunnuntaina tuoda eväitä ja lastenvaunut. Kuulosuojaimia suositellaan!

Leffa-popup.

Harjukadulle avattavan Riviera-elokuvateatterin avajaisia vietetään Flow’ssa. Uuden sirkuksen keskus Cirkon maneesisalissa sijaitseva Riviera Cinema Bar on popup-baari, joka tarjoilee juomia ja leffoja. Perjantaina näytetään esimerkiksi Gaspar Noén psykedeelinen Enter the Void (22.30) ja Aki Kaurismäen tunnelmallinen Calamari Union (16.30), lauantaina Nicolas Winding Refnen hieno Drive (18.15) ja Abdellatif Kechichen unohtumaton Adelen elämä: osat 1 ja 2 (klo 22.30) ja sunnuntaina Ville Jankerin Pussikaljaelokuva (klo 14).

Näe taidetta.

Näyttelytila Art Laboratory levittää taide-elämyksiä ympäri festivaalialueen – pidä silmät avoinna!

Syö.

Flow’ssa on tunnetusti suuri määrä herkkusapuskaa, joka verottaa kukkaroa helposti ihan kunnolla. Tänä vuonna tuhlaamaan kutsuvat muun muassa Farang, Gastro Burger, Kabuki, Good Life Coffee, Levant, Lie Mi, Rawa, Pizzarium, Oatly Smoothie Bar, Soi Soi, Sinne, Sandro, Soma, Street Gasro, Thai Papaya ja Twisted Street Kitchen. Lähes jokaisella ravintolalla on tarjolla vegaaninen annos, ja muitakin ruokavalioita on otettu huomioon. Menuja kannattaa silmäillä jo etukäteen! Alueella on samppanjabaarin ohella erikoisolutbaari ja paljon alkoholittomia juomavaihtoehtoja.

Flow Festival food
Flow Festival food

Infoa

Flow järjestetään Helsingin Suvilahdessa (Parrukatu 2), jonne pääsee parhaiten kävelemällä Sörnäisten metroasemalta/busseilta. Metrot kulkevat perjantaina ja lauantaina kaksi tuntia normaalia myöhempään, ja Sörnäisistä kulkee myös suuri määrä yöbusseja.

Flow-koordinaatit:

Liput:

 

© Siru Valleala

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *