Puolalaiset ravintolat – Gdańsk

Puolalaiset ravintolat tarjoavat sitä, mitä Gdańskin matkalta toivoisi. Puolalaista kulttuuria yllin kyllin!

Rękawiczka

Rękawiczka eli hansikas, on Liberum-hotellin yhteydessä oleva nuorekas ravintola. Se tuo kansainvälisiä vivahteita puolalaiseen keittiöön. Kokki osaa mainiosti soveltaa makukontrasteja. Annokset ovat taatusti tuoreita. Ravintola vetoaa puoleensa myös kattavalla viinitarjonnallaan ja iltaisin soitetulla live-musiikilla. Pöydän voi varata suoraan ravintolan nettisivun kautta. Ravintola tarjoaa myös aamupalaa klo 7:30 alkaen. Henkilökohtainen lempiravintola!

Mandu

Keitinpiiraisiin eli pierogeihin erikoistuneen Mandun menussa on laaja valikoima kyseistä kansanruokaa. Palvelu on flirttailevan mukavaa. Ruuhka-aikoina ruokaa voi kuitenkin joutua odottamaan jopa 50min. Tästä huolimatta ravintola on käymisen arvoinen. Kannattaa maistaa villisikapierogeja hapankaalin kera.

Pod łososiem

Rokokoo-tyylinen ravintola tarjoaa perinteisiä ruokia jo kolmen sukupolven ajan. “Kirjolohen alla”-nimisessä ravintolassa on aikoinaan toiminut Goldwasserin alkuperäinen tislaamo. Se on paikallisten perheiden suosikkipaikka korkeammasta hintatasosta huolimatta.

Panimoravintola Brovarnia Gdańsk

Hotel Gdańsk Boutiquen kellarissa sijaitsevalla panimoravintolalla on kolme omaa olutta. Niitä voi siemailla esimerkiksi perinteisen Gdańskin ankan kera. Tunnelma on rento ja soveltuu pitkille juhlille. Annokset ovat täyttäviä.

© Konrad Sopyllo

Lue myös:

Konrad Sopyllo

Syntyperäinen seinäjokelainen, joka muutti Puolaan opiskelemaan lääketiedettä. Asuu tällä hetkellä Gdanskissa.

Kommentit (1):

Tammi 18.12.2018 10:41

Hei!
Olemme Gdanskissa 24-28.12. Olisiko tuolle ajalle mitään vinkkejä mitä kannattaisi tehdä tai missä käydä ja onko mitään paikkoja ja kauppoja auki?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Konrad Sopyllo 16.01.2019 17:21

Hei,
Pahoittelen myöhäistä vastausta. Toivottavasti lomasi/lomanne sujui kivasti. Tässä vaiheessa vastauksestani ei ole sinulle hyötyä, mutta tästä saattaa olla apua muille. Puolassa joulu on hyvin perhekeskeistä aikaa ja kaupat ovat kiinni aina toiseen joulupäivään saakka. Eli 27.12 asti. Joulun tienoilla toki kannattaa käydä joulumarkkinoilla.

Terveisin,
Konrad

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *