Gdańskin baarit

Useimmat Gdańskin baarit sijaitsevat Chlebnicka- (Leipäkatu) ja Piwna-katujen varrella (Olutkatu). Toisiinsa sulautuvat kadut ovat kesäviikonloppuisin yhtä juhlaa. Toisin kuin Suomessa, puolalaiset aloittavat juhlimisen aikaisemmin eli noin kello 20 jälkeen. Gdańskin baarit alkavat tyhjentyä jo aamuyhden kieppeillä.

Józef K.

Steam punk, teollisuusteema ja näppärät baarimikot ovat tämän paikan käyntikortti. Viikolla järjestetyt Jazz-illat kokoavat yhteen kolmoiskaupungin live-musiikin nautiskelijat. Paikallisten oluiden lisäksi tarjolla on huolella valmistettuja drinkkejä. Päiväsaikaan baari muuttuu kahvilaksi, josta saa myös pientä purtavaa.

Missä? Ulica Piwna 1/2

Red light

Vanhan kaupungin isoin baari sijaitsee poikkikadulla Długan ja Chlebnickan välillä. Se ei petä ikinä. Hyvä tunnelma on aina taattu. Sisustus on melko monipuolinen ja muistuttaa hieman kirpputoria. Niin kuin kaikissa baareissa, istuinpaikkoja on hankala löytää, mutta sesonkiaikaan auki oleva takapiha on kiva oleskelupaikka vaikka seisovalleen. Siellä on myös Mono kitchen-ravintolaan kuuluva ruokakoju, josta saa nälän iskettyä pizzaa.

Missä? Ulica Piwna 28/31

Red Light. Pub , który znajduje się w sercu starówki a dokładnie przy Piwnej 28/31. Znaleźliśmy go przez przypadek i byliśmy naprawdę zachwyceni tym miejscem. Jak dla nas jeden z najlepszych pubów w Gdańsku. Ciekawy, przytulny interier. Dobry klimat, który właśnie tworzą ludzi. Co jest najważniejszym dla jakiegokolwiek – alkohol?. I w tym Red Light ma duży plus. Nie znajdziecie tam tanich substytutów, tylko i wyłącznie alkohol. Co jeszcze przyjemnie, w piątki i soboty lokal czynny do 4 rana, w dni powszechne – do 2 nocy. Czyli czasu na dobrą zabawę napewno wystarczy. Piszcie nam swoje opinii, jesteśmy bardzo ciekawi co Wy sądzicie o tym miejscu ❓? #rest_in_trojmiasto

Henkilön Rest_in_Trójmiasto (@rest_in_trojmiasto) jakama julkaisu

Flisak’76

Flisak eli joenlaskija on yksi Gdańskin ensimmäisiä hienoja cocktail-baareja. Tunnelma on rauhallinen ja ammattimaiset baarimikot osaavat taiteilla mitä erilaisimpia drinkkejä. Baari sijaitsee kellarissa ja on loppuiltaisin täpötäynnä. Palkittu vuoden 2017 cocktail menu-palkinnolla.

Missä? Ulica Chlebnicka 9/10

Craft cocktails

Szeroka-kadulla sijaitseva baari on kuin aikakone suoraan sotien väliselle loistokaudelle. Romantismi ja isänmaallisuus kukoistivat Puolassa varsinkin 1920-luvulla. Näitä tunnelmia jäljittelevä Craft-cocktails on hyvin hienostunut. Tilaukset otetaan vastaan pöydistä, laseihin kaadetaan vettä, pähkinäkuppi täyttyy kuin itsestään ja henkilökunta on mitä ystävällisin. Viikonloppuiltaisin kannattaa varata pöytä, sillä baari on nopeasti noussut suureen suosioon.

Missä? Ulica Szeroka 48/49

Pijalnia wódki

“Viinajuomala” on Puolan kommunismiaikaa jäljittelevä baarityyppi. Se on kuin aikaansa pysähtynyt. Kaikki maksaa 4 PLN. Oli se sitten viinapaukku tai pieni olut. Paikalliseen tapaan juodessa pitää myöskin syödä. Täten tarjolla on perinteisiä juoman kera nautittavia herkkuja kuten: pierogeja, silliä, bigosia tai tataria. Viinajuomaliin törmää muissakin kaupungeissa.

Missä? Długi Targ 35/38B

© Konrad Sopyllo

Konrad Sopyllo

Syntyperäinen seinäjokelainen, joka muutti Puolaan opiskelemaan lääketiedettä. Asuu tällä hetkellä Gdanskissa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *